Laakso * kaupunginosa #18 (sivu #18):
(Svala & Joutsi * viimeisimmät muutokset: 6.6.2020)

Helsinki-sivullemme #19

Laakso:

(Wikipedia, 2020): Laakso (ruots. Dal) on Helsingin kantakaupungissa, Mannerheimintien, Reijolankadun, Nordenskiöldinkadun ja Keskuspuiston rajaamalla alueella sijaitseva kaupunginosa. Naapurialueita ovat Töölö etelässä, Meilahti lounaassa, Ruskeasuo pohjoisessa ja Länsi-Pasila idässä.

Helsingin virallisessa kaupunginosajaossa Laakso on kaupunginosa numero 18. Helsingin piirijaossa Laakso taas on Reijolan peruspiiriin kuuluva osa-alue.

Laakson asutus keskittyy lähinnä Mannerheimintien varressa oleviin kerrostaloihin. Lisäksi alueella on Laakson sairaala, lasten liikennekaupunki ja esteratsastuskenttä. Suurin osa Laakson pinta-alasta kuuluu kuitenkin Keskuspuistoon, ja pääosa kaupunginosan asuintaloista muodostaa vain kapean talorivin Mannerheimintien ja Keskuspuiston väliin. Ne ovat enimmäkseen vuosina 1949–1952 rakennettuja kahdeksan­kerroksisia aravataloja, ja yksi niistä, vuonna 1949 valmistunut Mannerheimintie 81:n talo, oli tiettävästi Suomen ensimmäinen aravatalo.

Kaupunginosan nimi johtuu kaakkoisosassa, Laakson ja Auroran sairaaloiden kallioisten tonttien välissä olevasta laaksosta, jossa Laakson ratsastuskenttä sijaitsee. Tämä laakso muodostaa samalla kapeahkon viherkäytävän, joka yhdistää Keskuspuiston Taka-Töölön puolella sijaitsevaan Eläintarhan puistoalueeseen.

Laakson kerrostalorivi Mannerheimintien varrella:

A) Nimimerkki Thermos kuvasi kesällä 2008 Olympic village buildings by Mannerheimintien viereiset kerrostalon Laakson kaupunginosassa (Wikipedia, CC BY-SA 3.0). Liittyvät kuvatekstin mukaan Olympiakylä-rakentamiseen.

Helsinki-sivullemme #19

Helsinki-sivustomme etusivulle

Mahdollisia kysymyksiä, korjauksia tai lisätietoja voi sivuston kokoajille lähettää helposti sähköpostilla:

PALAUTE (e-mail)