Rovaniemen Palloseura (RoPS):
(viimeisimmät muutokset: 29.9.2021)

Aiemmat pelikaudet.

2020:

RoPS ~ Kahdeksas peräkkäinen kausi Veikkausliigassa - Vesa Tauriainen aluksi päävalmentajana.
Mikko Mannila syyskuussa päävalmentajaksi - Viimeinen sija (12/12) ja suora putoaminen Ykköseen.

(RoPS-nettisivu, 26.6.2020): Joulukuussa Rovaniemen Palloseuraan toistamiseen liittynyt Guirlain Désiré Wato Kuaté ei enää jatka pelaamista seurassa. Asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä seuran ja pelaajan välillä. Keväällä 2018 Wato Kuaté osoitti, että pystyy olemaan omalla paikallaan yksi Veikkausliigan parhaista pelaajista. Joulukuussa 2019 Wato Kuaté saapui toistamiseen Napapiirille selkeänä tavoitteena parantaa edellisestä käynnistään. Valitettavasti tämäkin visiitti päättyi ennenaikaisesti.
- Meillä oli Waton suhteen isot odotukset, mutta valitettavasti kauden lähestyessä hän osoitti, ettei pystynyt sitoutumaan yhteiseen toimintaamme, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen sanoo.
- Wato on edelleen nuori ja lahjakas pelaaja, ja toivon, että hän pääsee jatkossa sellaiseen ympäristöön, jossa voisi kehittyä jalkapalloilijana.
Myös Rovaniemen Palloseura toivoo, että Wato Kuaté pystyisi vielä rakentamaan itselleen menestyksekkään jalkapallouran. Samalla RoPS kiittää Wato Kuatéa alkukevään otteluista Suomen Cupissa.

Vasemmalta: (h) Raymond Gyasi (Hollanti), (h) Daniel Carr (Trinidad & Tobago) ja (p-k) Obed Malolo (Suomi).

(Veikkausliiga * 8.7.2020): RoPS-HIFK 0-1.

(RoPS * 8.7.2020): (mv) Martin Kompalla - Atte Sihvonen, Jukka Niska (Samuel Olabisi), Juho Hyvärinen, Eerik Kantola, Obed Malolo, Tuomas Kaukua, Raymond Gyasi, Veka Pyyny (Rasmus Degerman), Daniel Carr, Aleksandr Kokko (Matias Tamminen). Vaihdossa: (mv) Mikko Rantala, Jaakko Luiro. Päävalmentaja: Vesa Tauriainen.

(1.8.2020 * Veikkausliiga): RoPS - TPS 2-3.

(RoPS, 1.8.2020): (mv) Martin Kompalla - Kalle Katz, Samuel Olabisi, Eerik Kantola (Enoch Banza), Jukka Niska (Rasmus Degerman), Juho Hyvärinen, Obed Malolo, Tuomas Kaukua (Veka Pyyny), Joonas Vahtera, Daniel Carr (Sampo Ala) ja Matias Tamminen. Vaihdossa: (mv) Matias Niemelä ja Zurab Tsiskaridze. Maalit: Hyvärinen, Banza. Päävalmentaja: Vesa Tauriainen.

(9.8.2020 * Veikkausliiga): RoPS - IFKM 2-3.

(RoPS, 9.8.2020): (mv) Matias Niemelä - Kalle Katz, Zurab Tsiskaridze, Simo Majander, Jukka Niska, Juho Hyvärinen, Obed Malolo (Rasmus Degerman), Eetu Muinonen (Veka Pyyny), Tuomas Kaukua, Joonas Vahtera (Enoch Banza) ja Daniel Carr (Sampo Ala). Vaihdossa: (mv) Martin Kompalla, Matias Tamminen ja Samuel Olabisi. Maalit: Tsiskaridge, Vahtera (rp). Päävalmentaja: Vesa Tauriainen.

(29.8.2020 * Veikkausliiga): SJK-RoPS 2-1.

(RoPS, 29.8.2020): (mv) Matias Niemelä - Atte Sihvonen, Kalle Katz, Zurab Tsiskaridze, Simo Majander, Jukka Niska (Sampo Ala), Juho Hyvärinen, Obed Malolo (Rasmus Degerman), Eetu Muinonen (Tuomas Kaukua), Joonas Vahtera ja Matias Tamminen (Enoch Banza). Vaihdossa: (mv) Sammy Ndjock (MP, MIkkeli), Veka Pyyny ja Samuel Olabisi. Maali: Kaukua (Vahtera epäonnistunut rp). Päävalmentaja: Vesa Tauriainen.

Vasemmalta: (k) Tuomas Kaukua, (p) Juho Hyvärinen ja (p) Jukka Niska.

___________________________________

(tiistai, 15 syyskuu 2020 * RoPS:n nettisivut * Pasi Pikkupeura):
Vesa Tauriainen ei jatka RoPS:n päävalmentajana.

Vesa Tauriainen ei jatka RoPS:n päävalmentajana. Seuraaja nimetään tällä viikolla. Vuoden alusta Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaneen Vesa Tauriaisen työsuhde on purettu. Purku tehtiin yhteisymmärryksessä Tauriaisen ja seuran välillä. Vesa Tauriainen aloitti Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana viime vuoden marraskuussa. Sitä ennen hän oli toiminut pitkään mm. Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana.
Rovaniemellä Tauriainen on erittäin arvostettu jalkapallopersoona. Hänellä on myös vahvoja näyttöjä jalkapallon joukkuevalmentamisesta mm. RoPS:n kakkosjoukkueessa. Kuluva kausi 2020 on kuitenkin ollut RoPS:n miesten edustusjoukkueelle haastava. Kautta ovat sävyttäneet paitsi loukkaantumiset myös heikot tulokset.
- Valitettavasti tämä on tulosurheilua, ja näihin tuloksiin meidän on reagoitava, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoo.
- Päätös ei ollut helppo, mutta ratkaisu tehtiin molempien osapuolten hyvässä yhteisymmärryksessä.
Niva toivoo, että RoPS:n ja Tauriaisen yhteistyö jatkuisi vielä tulevaisuudessakin.
- Vesse joutui meidän päävalmentajana todella haastavaan paikkaan. Ei tuloksista voi yksin häntä syyttää, vaan kyllä meilläkin on osamme, Niva sanoo.
- Vaikka tämä jakso päättyy, täytyy muistaa, että Vesse on tehnyt vuosien ajan erinomaista työtä rovaniemeläisten juniorijalkapalloilijoiden parissa. Tulos näkyy mm. meidän B-poikien menestyksessä.
Vesa Tauriainen itse ymmärtää seuran ratkaisun. Joukkue oli ajautunut tilanteeseen, jossa lukon avaaminen nykyisin eväin muodostui jo mahdottomaksi.
- Näen, että joukkueella on vielä mahdollisuus nousta ja toivon, että tällä ratkaisulla olisi positiivinen vaikutus lopputulokseen, Tauriainen sanoo.
- Joukkue on nuori, ja pelaajissa on edelleen valtavasti potentiaalia. Nämä nuoret tulevat jatkamaan kasvuaan vielä tämänkin kauden aikana.
Vaikka Tauriainen siirtyy sivuun RoPS:n edustusjoukkueesta, työ jalkapallon parissa jatkuu.
- Palaan takaisin SantaSport / Lapin Urheiluakatemian palvelukseen jatkamaan nuorten pelaajien kehitystyötä, RoPS:sta sivuun astuva Tauriainen päättää. Tauriaisen ohella myös Mika Pulkkinen astuu sivuun edustusjoukkueen valmennusryhmästä. Pulkkinen kuitenkin jatkaa seuran valmennuspäällikkönä. Rovaniemen Palloseura kiittää Vesa Tauriaista seuran eteen antamastaan panoksesta. RoPS tiedottaa miesten edustusjoukkueen uudesta valmennusryhmästä vielä tämän viikon aikana.

2021:


RoPS ~ pudonneena Ykkösessa * Mikko Mannila jatkoi päävalmentajana.


RoPS voitti runkosarjan (1/12) ja lähti yläloppusarjaan johtokolmikossa TPS:n ja VPS:n kanssa.


Vasemmalta: (h) Nino Roffelsen (Hollanti), (p) Otto Kemppainen, (p) Mohammed Adams (Ghana) ja (p) Luka Kuittinen.

Vasemmalta: (h) Didis Lutumba-Pitah (Suomi), (h-k) Veka Pyyny, (h) Srdan Vujaklija (Serbia) ja (k) Geoffrey Achempong (Ghana).


Jalkapallosivustomme kausihakemisto

Jalkapallosivustomme etusivulle * football front page