TAMPERE (sivu #19):

Viinikka * Nekala * Hatanpää * Järvensivu:

(Svala & Joutsi * viimeisimmät lisäykset: 21.7.2020)

Tampereen kaupungin sivullemme #20.

Viinikan kaupunginosa:

A) Tästä alkaa Viinikan kaupunginosa. Tällä paikalla on nykyisin huoltoasema (kuva: Tampereen museo).

Viinikan rautatiesilta, mikä valmistui v.1879 (kuva: Museovirasto). Tämä silta oli taistelujen näyttämönä vuoden 1918 sodassa Tampereen valtauksessa. Huomaa yksinäinen mieshahmo mietteissään sillalla.

Vuodesta 1923 lähtien Viinikan ja Nekalan asukkaat ovat saaneet nauttia joukkoliikennepalveluista. Kuvan Pacemaker-merkkinen linjapiili liikennöi Viinikkaan vuonna 1928. Kuljettajat ovat Niemi ja Virtanen ( kuva: Tampereen museot).

Viinikanoja, aiemmalta nimeltään Viinikanjoki, on Viinikan pohjoinen raja. Kuvaaja ja kuvausajankohta eivät ole tiedossa.

Joukkoliikenne on toiminut ennenkin (16.4.1955). Tieolot ovat tosin parantuneet 45 vuodessa. Näkymä Ahlmanintieltä (kuva: V.O. Kanninen).

Lokomo rakennutti työntekijöilleen asunto-osuuskuntamuotoisen talon vuonna 1920. Tässä vuodelta 1928 olevassa kuvassa ikkunat ovat alkuperäisessä muodossaan. Kuvan omistaa Tampere-seura.

Nekalan kaupunginosa:

B) Nekalan kartanon päärakennus Iidesjärven rannassa. Kuvan omistaa Tampere-seura.

Nekalan kansakoulun orkesterin ja kuoron johtaja Antti Jussila kuorotyttöjen ympäröimänä vuonna 1946. Kuva on julkaistu Kansan Kuvalehden n:o 18/1946 kannessa.

Tampereen kaupungin sivullemme #20.

Tampereen sivustomme hakemistoon (etusivu).

Mahdollisia kysymyksiä, korjauksia tai lisätietoja voi sivuston kokoajille lähettää helposti sähköpostilla:

PALAUTE (e-mail)

Takaisin etusivulle