Porvoon jalkapallohistoriikkia:

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 30.3.2016).

1900-luvun alun ensimmäiset porvoolaiset palloilut:

Ensimmäiset jalkapalloilevat seurat Akilles ja Porvoon Suomalainen Urheiluseura (PUS)

Porvoo oli ensimmäisten suomalaiskaupunkien joukossa 1890-luvulla saamassa kosketusta jalkapalloilun ihmeisiin englantilaisten merimiesten myötävaikutuksella. Vuonna 1907 Porvoon Akilles otti jalkapalloilun virallisesti ohjelmaansa ja toinen kilpaileva seura pallon potkimisessa oli Porvoon Suomalainen Urheiluseura (PUS).
PUS organisoi Porvooseen kiertopalkintoturnauksen, jonka voittamiseen tarvittiin kolme kiinnitystä. Akilles voitti kesinä 1907 ja 1908, mutta PUS vei pystin kaappiinsa voittamalla vuosina 1909, 1910 ja 1911.

Akilleksen puuhamies Rafael Adolfsson näki Porvoon jalkapalloilun kehittymisen edellyksenä olevan valtakunnalliseen liittoon liittymisen (1914). Jo sitä ennen Adolfsson oli organisoinut muutamia näytösotteluita helsinkiläisseurojen kanssa.
Akilleksen pelaajalistakin on säilynyt vuoden 1914 tienoilta: Gunnar Gustafsson (mv), K.Grönholm, Allan Lindberg, Walter Sjöström, Pentti Floor, E.Stenström, Walter Forsström, Rafael Korpi, P. Ullberg, Ragnar Eriksson ja Lauri Veriö.

Akilles-seuran arkistoista löytyy noiden pioneeriaikojen pelaajalistoista myös seuraavat 22 nimeä: Axel Awall, B.Ehrnrooth, B.Sjöblom, G.Brandt, Einar Warelius, Anders-Gustav Backman, Holger Svedlin, I. Sundén, Edvin Karlsson (Kåhre), Axel Malmström, R.Wissing, Verner Sjöström, Erkko Cairenius, Ivar Jääskeläinen, Bertel Pohja, A.Ander, Arne Lavi, Arthur Kullman, Hjalmar Lindholm, Valdemar Karlsson, Oskar Andersson ja H.Korpi.

Vuodesta 1917 alkaen Porvoon Akilles ja helsinkiläisseura KIF:n kakkosjoukkue pelasivat 'kolmesta voitosta poikki'-kiertopalkintosarjaa. Akilles voitti pelin 1917 (3-2), mutta 'KIF 2' voitti seuraavina kesinä (2-1 ja 4-1), kunnes Akilles otti pystin hyllyynsä vuosien 1920 ja 1921 voitoillaan (4-1 ja 1-0).
Vuonna 1921 Porvoon Akilles otti peliasukseen vihreät paidat ja valkoiset housut, mistä seura sai lempinimensä 'de gröna' eli 'Vihreät'. Vuoden 1921 tienoilla Helsingissäkin noteerattiin Akilleksen keskushyökkääjä Axel Stenbäck.

Kun porvoolaisten 'ensimmäinen jalkapallosukupolvi' alkoi jättäytyä taustavoimiin, tilalle alkoi tulla uusia virkeitä 'vihreitä' pelaajia: Arthur Eriksson, J.Stark, Gösta Mickelsson, U.Lindqvist, Lennart Stenbäck, J.Sjöblom, K.Sjöblom, Severi Terenius, Yrjö Terenius, Jarl Grönholm ja Allan karlsson.

Porvoon Akilleksen jalkapallomiehistö '1920-luvun suuruuden ajoilta - nimet kuvatekstissä.

Kesällä 1923 Porvoon Akilleksen jalkapallomiehistö matkusti Eestiin ja voitti siellä sikäläisen mestarin ('Reval Sport') lukemin 2-1, jota Akilleksen hirtoriankirjoittajat pitävät yhä alkuvuosikymmenten suurimpana 'sensaationa'. Toiseen otteluun 'Reval Sport' oli ottanut mukaan vahvistuksia muista Eestin seuroista ja Akilles oli hävinnyt nytkin 'vain' 1-2. Akilles-historiikin kirjoittajat ovat noteeranneet tämän jälkimmäisen pelin vastustajan termillä 'Eestin maajoukkue'.
Eestin matkalla olivat Akilles-pelaajista seuraavat: Valdemar Karlsson (mv), Walter Sjöström, Armas Kainulainen, Valter Johansson, Pentti Floor, Thure Lindström, Onni Terenius, Walter Forsström, Birger Holmberg, Artur Blomgren, Väinö Vinberg ja Albert Söderberg.

1920-luvulla Akilles jatkoi mieltymystään 'pokaalipeleihin' (=yksi peli joka kesä ja pokaali irtosi kolmella voitolla). Vastustajina näissä pokaalipeleissä Akilleksella olivat Loviisan Tor, KIF ja Helsingin Toverit (tuloksia ei ole tiedossa).

Vuosina 1927 ja 1928 Porvoossa pelattiin erikoiset ottelut. Tuolloin nimittäin Akilles sai vastaansa irlantilaisten laivojen miehistöjoukkueet - kesällä 1927 kohdattiin 'Carrigan Head'-nimisen laivan miehistö ja seuraavana kesänä 1928 vastassa oli 'Bengore Head'-laivan miehistö, Yleisöä Porvoon pelikentän äärelle oli saapunut huomattavan paljon, johon 'osasyynä' oli historiikkikirjoittajien mielestä se 'yksityiskohta', että irlantilaislaivojen miehistöön kuului muutamia mustaihoisia pelaajia ja he olivat olleet jalkapallosta piittaamattomillekin porvoolaisille 'näkemisen arvoisia' erikoisuuksia.

1920-luvulla Suomen virallisista mestaruuksista pelattiin cup-turnaukset. Porvoon Akilles otti osaa ilmeisesti ensimmäisen kerran vuonna 1923, jolloin Tampereen Palloilijat voittivat heidät ensimmäisessä ottelussa luvuin 1-0.
Toisella yritämällä - kesällä 1927 - arpaonni oli todella 'epäoikeudenmukainen' porvoolaisille, sillä heti ensimmäiseen peliin vastustajaksi tuli edelliskauden Suomen mestarijoukkue HPS. Jälki oli murhaavaa - Akilles hävisi 0-10.
Näiden cup-vuosien aikaan Porvoon Akilleksen miehistössä olivat pelailleet: Mikko Johansson, Erkki ja Eino Sarkama, Ragnar Lindström, Frans Rask, 'Krapu' Gustafsson, Gustaf Gustafsson, Ragnar Lindqvist, Torsten ja Robert Tötterström, Gunnar Karlsson, Evald Bäckström, L.Linsroth, Karl-Felix Lindqvist, Bertel Warelius ja Gunnar Lindholm..

SPL:n alaisuudessa pelasi esimerkiksi kaudella 1927 Helsingissä 15 seuraa - Porvoossa vain 'Urheiluseura Akilles' ('Idrottskalender 1928' - LINKKI: Kauden 1927 SPL-seurat (kuvaruutu 1927). Piirijakoja ei v.1927 vielä ollut.

Vuonna 1930 alettiin Suomen mestaruudesta pelata sarjamuotoisesti. Ylin sarjataso oli 'A-sarja' ja toinen taso oli vastaavasti 'B-sarja'. Tämä nimityskäytäntö oli voimassa vuoteen 1936 asti, jolloin 'A-sarjasta' tuli 'SM-sarja' (Mestaruussarja) ja 'B-sarjan' nimeksi muutettiin 'Itä-Länsi'-sarja ja sen alle otettiin kolmas sarjataso (=Maakuntasarja).
Akilles ei tahtonut millään päästä 30-luvun alussa SPL:n uuden sarjajärjestelmän systeemeihin mukaan. Akilles oli sijoitettu maantietellisesti Helsingin piirin alaisuuteen, mutta ilmeisesti jonkinlaista 'ylenkatsontaa' esiintyi piirin hallintopaikoilla Helsingin kabineteista, sillä Akilles 'hyväksyttiin' virallisesti Helsingin piiriin vasta v.1934. Kaudella 1933 Akilles ei ole SPL:n 'Jalkapallokirja 1933':ssa lainkaan lueteltujen SPL:n seurojen joukossa (LINKKI: Kauden 1933 SPL-seurat piireittäin (kuvaruutu 1933)..

'Jalkapallokirja 1933':sta löytyy seuraava lause: Piirien ulkopuolellakin toimi seuroja, joiden ohjelmaan jalkapallo kuului - sellainen oli ainakin 'Voimistelu- ja Urheiluseura Akilles' Porvoosta (Porvoon Palloseura ei pelannut jalkapalloa).

Helsingin piirissä Akilles joutui - virallisen jäsenyyden lopulta saatuaan - kohtaamaan jo piirikarsintojen ensivaiheissa pääkaupunkiseudun 'kohtuuttoman kovia' vastustajia. Kaudella 1935 Akilleksen onnistui kuitenkin 'lyödä itsensä valtakunnallisesti jalkapalloa seuraavan suuren yleisön tietoisuuteen selviytymällä kovasta Helsingin piiristä karsintojen kautta B-sarjan lohkoon ja pääsemällä siitä vielä eteenpäin aina A-sarjan karsintasarjaan asti.

1935:

Akilles karsimassa A-sarjaan:

Karsintasarja B-sarjasta A-sarjaan 1935 - Akilles toiseksiviimeisenä.

Akilleksen oli onnistunut saada virallinen jäsenyytensä Henlsingin piiriin vasta v.1934, jolloin tie aukesi piirin karsintoihin B-sarjapaikoista. Akilleksen onnistui heti 1935 'Helsingin piiriherrojen kauhuksi' selvitä ensin piirisarjastaan B-sarjaan ja selvittää tiensä jatkoon myös B-sarjan lohkostaan jatkokarsintaan, mihin osallistui (yksinkertaisena sarjana) seitsemän joukkuetta. Akilles jäi kuudenneksi yhdellä voitolla (PoPa) ja kahdella tasapelillä. TPS ja Drott nousivat seuraavaksi kaudeksi 1936 uuteen SM-sarjaan.

1936:

Akilles Länsi-sarjassa neljäntenä (toinen sarjataso):

Länsi-sarja (1936)
.

Akilleksen sijoitus on sikäli arvostettava, että sen edellä olleet seurat (VIFK, TUL ja KIF) olivat ajan arvostettuja seuroja, joilla oli kokemusta myös ylimmältä sarjatasolta.

Akilleksen historiikkikirja arveli myöhemmin, että kyseisen vuoden kokoonpano saattoi olla vihreiden porvoolaisten 'kaikkien aikojen vahvin': Sven Nordström, Sigurd Ström, Kauko Herve, Thorvall Weckström, Yrjö Herve, Nils Andersson, Reino Palmu, Hugo Andersson, Tor Enholm, Niilo Nurmi ja Bertel Kuovi.

Mainittujen lisäksi 30-luvun loppupuolen Akilleksen pelaajia olivat: Helge Kämpe (mv), Viktor Lindblad, Rolf Höckerstedt, Selim Vainio, Harald Hedenstam, Leopold Fuchs, Mikko Nordling, Kullervo Fager, Allan Andersson, Arne Vinberg, Ole Kuovi ja U.Träskelin.
30-luvun jälkipuoliskolla Akilleksen kokoonpanossa esiintyi myös nimi 'Allan Karlsson', mutta hän oli eri mies kuin samanniminen pelaaja, joka oli aiemmin esiintynyt Akilles-paidassa. Aiempi Allan Karlsson oli menehtynyt hukkumalla ennen 30-luvun puoltaväliä.

1937:

Akilles Länsi-sarjassa neljäntenä (toinen sarjataso):

Länsi-sarja (1937).

Kauden 1937 kohdalla Akilles koki ongelmia sisältäpäin. Pelaajien keskinäinen yhteishenki ei ollut kohdallaan. Joukkueessa ei ollut luontaista johtajatyyppiä ja kaikki huusivat toisilleen ohjeita ja varsinkin moitteita sen sijaan, että piti pelata. Pelaavassa kokoonpanossa oli pelaajia, jotka itse kuvittelivat kuuluvansa automaattisesti peliryhmitykseen, eivätkä edes yrittäneet kehittää kuntoaan ja pelitaitojaan. Edes peleihin jotkut 'tähdistä' eivät näyttäneet keskittyneen lainkaan, jupisi historiikin kirjoittaja jälkiarvioissaan ajankohdan joukkueesta.

1938:

Akilles Länsi-sarjassa kolmantena (toinen sarjataso):

Länsi-sarja (1938).

1939:

Akilles Länsi-sarjan lohkossaan toisena (toinen sarjataso):

Länsi-sarja (1939).

Sotavuodet 1939-45 ja 40-luvun loppu:

1940-41 ~ Akilles Länsi-sarjan lohkossaan viidentenä - jäi kesken:

Länsi-sarja (1940-41).

Sotavuosien Akilles-pelaajia ('ennen ja jälkeen'): Gösta Karlsson, Helge Backman, Thor Blomberg, Erik Forslund, T.Serenius, B.Wiksten, G.Färdig, H.Eklund, O.Malm ja M.Ekqvist.

Sota-aikana - vuonna 1943 - SPL muutti toisen sarjatason kankean 'Itä/Länsi'-sarja-nimen muotoon 'Suomensarja', jota vuosina 1943-44 aloiteltiin kahdeksalla joukkueella - Akilles ei ollut mukana. Sarja jäi sodan loppukauhujen alle ja kesken.

Vuonna 1945 yritettiin uudestaan - Akilles oli mukana Suomensarjassa (toinen sarjataso), mutta A-lohkossaan porvoolaiset hävisivät kaikki seitsemän otteluaan.

Suomensarja - A-lohko (1945).

Pelikaudet olivat sotien jälkeen 'ylivuotisia' - sarjakausi aloitettiin syksyllä, pidettiin talvitauko ja jatkettiin keväällä. Kausilla 1945-46 ja 1946-47 Akilles ei pelannut toisella sarjatasolla eli Suomensarjassa.
Porvoolaiset olivat kuitenkin hankkineet Ruotsista arvostetun sikäläisen valmentajan nimeltään Hilding 'Moggli' Gustavsson, joka järjesti porvoolaisille vihreäpaidoille pelimatkan Ruotsiin - sotavuosien ankeiden aikojen jälkeen se oli pleaajille melkoinen 'palkinto'.
Vuoden 1946 aikaan joukkueessa pelasivat mm. Olavi Lönnroos, Torsten Bergman, Yrjö Herve, Elis Edström, Nils Åkerström, Erik Anderson, Erik Hägg, Hugo Andersson, Bertel Anderson ja Ahti Salenius (sotaa edeltäviltä vuosiltakin oli jo aiemmin mainittuja pelaajia yhä mukana).

Kaudella 1947-48 Akilles pelasi Suomensarjan etelälohkossa jääden kolmella pisteellään tylysti sarjassa viimeiseksi.

Suomensarja - etelälohko (1947-48).

1948 ~ Akilles ei mukana Suomensarjassa - porvoolainen PoW oli Suomensarjassa.

Vuonna 1948 liennytettiin SPL:n ja TUL:n yhteistyöllä siten, että pelattiin yhteiset jättisarjat - porvoolaisista joukkueista Akilles ei ollut mukana kahdella ylimmällä sarjatasolla, mutta Suomensarjan etelälohkon 16 joukkueen sarjassa pelasi porvoolainen PoW, joka jäi kuitenkin vaatimattomalle 15. sijalle.

Suomensarja - etelälohko (1948).

Kaudella 1949 ei ollut porvoolaisia joukkueita kahdella ylimmäisellä sarjatasolla. Akilles majaili Maakuntarjassa (kolmannella sarjatasolla).

1950:

Akilles Maakuntasarjan länsilohkossa A - sarjapaikka säilyi:

Akilles (1950): puheenjohtaja: S.Sandqvist, huoltaja: S.Ottoson, pelipaita vihreä - housut valkoiset.

Akilles pelasi kauden 1950 Maakuntasarjan länsilohkossa A - muut joukkueet: DIK (Tikkurila), Hämeenlinnan Tarmo, Pallo-Kärpät, PS-44 (Valkeakoski) ja HyPS (Hyvinkää).

1951:

Akilles Maakuntasarjassa - putosi neljännelle sarjatasolle 'kyläsarjoihin':

Akilles pelasi kauden 1951 Maakuntasarjassa ja koki historiansa pahimman pohjakosketuksen pudottuaan suoraan neljännelle sarjatasolle. Joukkueessa oli mukana kuitenkin mestaruussarjatason kokemusta omanneitakin pelaajia (Erik Hägg ja Nils Åkerström).
Kun muu joukkue oli 'liian' nuorekasta ja kokematonta, jälki oli porvoolaisittain tuhoisaa. Joukkue käytti paljon eri pelaajia, mutta määrä ei korvannut laatua: Helmer Karlsson, Pekka Lindholm, Holger Lassenius, Bertel Sahlberg, Ture Lönn, Olof Kaske, Henry Sirén, Ole Karne, Per-Erik Lindqvist, Kurt Hedenstam, Nils Svensk, Bo Enberg, Rolf Mattsson, Boris Pettersson, Taneli Sumusalo, Tor Björkell, Gunnar Björkell, Olof Lindfors, Helge Svensk, Bo Peltonen, B.-E. Riutta, Eyolf Björklöf ja Håkan Lindfors.

1959:

Porvoosta kaksi joukkuetta Maakuntasarjan lohkossa #2 (kolmas sarjataso).

Porvoon Akilles Maakuntasarjan lohkossa #2

Akilles (1959): puheenjohtaja: H.Åkerstedt, valmentaja: N.Åkerstedt, pelipaita vihreä - housut vihreävalkoiset.

Porvoon Veikot (PoWe) Maakuntasarjan lohkossa #2

PoWe (1959): puheenjohtaja: P.Leinonen, valmentaja: G.Myrttinen, pelipaita punavihreä (raidallinen) - housut valkoiset.

1964:

Porvoon Weikot (JäPS) ~ Aluesarjan lohkossa #2: sijoitus 4/6.

1965:

Akilles Maakuntasarjan lohkossa #1 ~ voitti ja nousi Suomensarjaan:

PORVOON AKILLES: Bulevarden 27, sihteeri Holger Stjernberg, puheenjohtaja Albert Ek, valmentaja Nils Åkerström, pelipaita vihreä - housut valkoiset.


Porvoon Weikot Aluesarjassa (lohko #2).

PORVOON WEIKOT: Porvoo, Törmäkatu 3 A 4 (Eriksson), G.Myrttinen.

1966:

Porvoon Akilles nousijana Suomensarjan länsilohkossa:

Keijo Voutilainen pelasi Porvoon Akilleksen paidassa kaudet 1966-67:

Keijo Voutilainen oli pelannut KuPS:ssa kaudet 1954-59 pääsarjatasolla, kunnes siirtyi Lahteen LPM-paitaan kaudeksi 1960. Hänet värvättiin kuitenkin naapuri-Reippaan viirupaitaan heti kaudelle 1961 (viimeinen Reipas-kausi 1965).
Voutilainen siirtyi v.1966 Porvooseen 29-vuotiaana ja lähti kauden 1967 jälkeen pelaamaan vielä australialaiseen Hollandia-seuraan.

2004-2008:

FC Futura 3. divisioonassa:

Porvoolaisseura FC Futura pelasi vuodet 2004-2008 3.divisioonassa (Helsinki/Uusimaa) vaihdellen lohkonumeroissa 2 ja 3.

2004:

FC Futura voitti 3. divisioonan Helsinki/Uudenmaan lohkon #3 neljän pisteen turvin ennen Patoa. Sarjanousua ei jatkokarsinnoissa kuitenkaan siunaantunut.

2005:

Kauden 2005 kokoonpano: 1. Mikko Pietinen, 2. Jani Wirtanen, 3. Dan Majander, 4. Jyrki Tuominen, 5. Niko Rantala, 6. Arttu Pösö, 7. Tuomas Hyökki, 9. Jonni Sinkkonen, 10. Matti Ruohio, 11. Jani Myllyniemi, 13. Ville Jokinen, 15. Tomi Salo, 16. Olli Immonen, 17. Timo Tirkkonen, 18. Calle Loikkanen, 19. Petri Lampinen, 20. Fredrik Oljemark, 21. Kristian Wahlström, 23. Markus Nuolioja, 49. Timo Valtonen ja 69. Kimmo Tuomi.

Suomen Cupin toisella kierroksella 14.4.2005 FC Futura voitti vieraissa Riipilän Raketti-seuran kakkosjoukkueen (RiRa/2) melko selvin numeroin 23-0!
Kolmannella kierroksella FC Futura voitti Team Granin 3-1 ja sai neljännellä kierroksella Suiston hiekkakentälleen vastaansa Veikkausliigan FC Interin.
24.4.2005 pelatussa ottelussa Janne Viljamaan valmentama FC Futura pakotti FC Interin peräti jatkoajalle. FC Futura ehti johtaa peliä jo 2-0, mutta jatkoajalla voimat loppuivat ja liigajyrät veivät jatkopaikan.

FC Futuran pelaajakolmikko vuodelta 2005 vasemmalta: Dan Majander, Calle Loikkanen ja Markus Nuolioja.

2009:

2. divisioona:

FC Futura nousijana 2. divisioonan A-lohkossa ~ selvisi kuudenneksi:

Kakkosen A-lohkon 2010 SARJATILANNE

FC Futura, Porvoo - Kakkonen 2009: Eturivi vasemmalta: Mikko Pietinen, Lauri Immonen, Antti Ruuhonen, Jukka Korhonen, Robin Olenius ja Ronny Högström.
Keskirivi: Juha Kolehmainen, Anton Kantalinzki, Timo Liljeqvist, Joni Oikkonen, Kristian Wahlström, Miro Siltakorpi, Aleksi Räihä, Jouko Turpeenniemi, Ville Enrold, Olli Isosalo, Jale Naskali, Pentti Grek ja Jukka-Pekka Granroth.
Takarivi: Tuomas Leinonen, Enrico Fichera, Petri Lampinen, Joni-Jukka Korhonen, Paavo Heinonen, Janne Weckström, Arttu Pösö, Cihan Göksil, Alain Ngatcha ja Amir Ahmad (kuvasta puuttuvat: Julius Särkkälä, Benjamin Karmi).


4. divisioona:

Akilles ~ pudonneena 4. divisioonassa (Uusimaa) - syöksykierteessä - putosi edelleen jo 5. divisioonaan.

2010:

2. divisioona:

FC Futura 2. divisioonan A-lohkossa ~ kahdeksantena:

Kakkosen A-lohkon 2010 SARJATILANNE

FC Futura 2010:
Maalivahdit: Robin Olenius, Mikko Pietinen, Ronny Högström ja Paavo Pellikka.
Puolustajat: Dan Majander, Joni-Jukka Korhonen, Olli Isoaho, Julius Särkkälä, Juska Reiman, Petri Lampinen, Nico Eerola, Paavo Heinonen ja Janne Weckström.
Keskikenttä: Joona Varis, Arttu Pösö, Joni Oikkonen, Cihan Göksil, Ville Enrold, Jouko Turpeenniemi, Andreas Sjöblom, Son Pham ja Tomi Salo.
Hyökkääjät: Joakim Uuttana, Amir Ahmad, Anton Britschgi, Jale Naskali, Alfred Sinnemäki ja Benjamin Karmi.

FC Futura - Warkaus JK 2-0 (19.9.2010) - FC Futuran pelaajat juhlivat täysosumaansa.
TC Futura: Olenius, Ahmad (51' Varis), Eerola, Enrold (76' Korhonen), Frasson, Göksil, Lampinen, Majander, Oikkonen, Särkkälä, Turpeenniemi (70' Salo) (penkillä: Pietinen, Reiman, Sjöblom, Uuttana).
1-0 Frasson Vinicius, 2-0 Eerola Nico. Kuva FC Futuran nettisivulta, kuvaajan nimeä ei ole mainittu.


5. divisioona:

Akilles ~ pudonneena 5. divisioonassa (Uusimaa) - nousi takaisin 4. divisioonaan.

2011:

2. divisioona:

FC Futura 2. divisioonan A-lohkossa:


4. divisioona:

Akilles ~ nousijana 4. divisioonassa (Uusimaa) - nousi edelleen 3. divisioonaan.

2012:

2. divisioona:

FC Futura 2. divisioonassa (itälohko):


3. divisioona:

Akilles ~ nousijana 3. divisioonassa (Uusimaa).

2013:

2. divisioona:

FC Futura 2. divisioonassa (itälohko):


3. divisioona:

Akilles ~ toista peräkkäistä kautta 3. divisioonassa (Uusimaa): putosi 4. divisioonaan.

2014:

2. divisioona:

FC Futura 2. divisioonassa (itälohko):


4. divisioona:

Akilles ~ pudonneena 4. divisioonassa (Uusimaa): Nousi takaisin 3. divisioonaan.

2015:

2. divisioona:

FC Futura ~ seitsemäs peräkkäinen kausi 2. divisioonassa (itälohko):


3. divisioona:

Akilles ~ nousijana 3. divisioonassa (Helsinki/Uusimaa):

2016:


2. divisioona (Uudenmaan piiri):

FC Futura kahdeksatta peräkkäistä kautta 3. divisioonassa (Yhd. Helsinki/Uudenmaan piiri * Lohko A).


3. divisioona (Uudenmaan piiri):

Akilles ~ nousijana 3. divisioonassa (Helsinki/Uusimaa):5. divisioona (Uudenmaan piiri):

Akilles/2 5. divisioonassa (Uudenmaan piiri).

FC FJ/GT (FC Futuran Juniorit/Miesten joukkue) 5. divisioonassa (Uudenmaan piiri).

ETUSIVULLE takaisin.