PORI - sivu #23:
Kauppatori ja ympäröivät katuosat.

(Svala & Jukka Joutsi * viimeisimmät lisäykset: 19.6.2020)

Porin torilla:

A) Porin torilla myynnissä maankuuluja Ojalan lihapiirakoita 1.7.1981 (S&J). Ostojonossa vuoroaan odottamassa PoPy:n lentopallomies Kusti Ceder.

Pärekoreja Porin torilla ~ ajoitukseltaan tuntematon matkamuistokuva (= Matkalahja Oy ~ made in Italy). Vanha sananlasku: Ko tulet Porrii, su pannaa pärekorrii ja veretää pitki Pori torrii. Vielä vanhempi sananlasku: Piru oot, jos Porist oot, mut ite perkele jos Kokemäelt.

('PTM', 8.11.2011): Mielestäni kuvatekstissä oleva loru kuuluu näin: ' Jos Porist oot ni piru oot, jos Kokemäelt ni kokoperkele'.

Pärekorikauppiaat kuuluvat Porin torille - kuva "Pori"-kirjasta (1974) - valokuvaajat: Haaslahti, Helinkö, Keränen, Lahtinen, Nikkanen ja Suominen * tekstit: Leppänen ja Teinilä.

Kalakauppa kävi Porin torilla - kuva "Pori"-kirjasta (1974) - valokuvaajat: Haaslahti, Helinkö, Keränen, Lahtinen, Nikkanen ja Suominen * tekstit: Leppänen ja Teinilä.

Herkkuja tarjolla Porin torilla, jopa nahkiaisia - kuvat "Pori"-kirjasta (1974).


Antti Suominen lähetti (6.7.2011) ylläolevan kuvan Porin torilta seuraavalla kuvatekstillä varustettuna:
Lähetän tämän mukana kuvan hieman uudemmasta Porista: torille tuli vuonna 2008 Pertti Mäkisen 'Toriparlamentti'-patsas. Minulla oli viime vuonna näyttely Porin patsaista ja muistomerkeistä, joista vain pari muistolaattaa jäi uupumaan, mutta muuten kattava. Tämä on yksi niistä. Patsas on herättänyt monenlaisia mielipiteitä.

Antti Suominen lähetti (8.7.2011) ylläolevan kuvan Porin torilta seuraavalla kuvatekstillä varustettuna:
Myös Yyteri Beachfutis on alkanut. Sekin houkuttelee kymmeniä tuhansia Poriin. Tänä vuonna luontoihmisten painostuksesta kiellettiin kilpailujen pito Yyterissä, joten järjestäjät ovat tehneet Porin raviradalle oman hiekkarannan "palmuineen". Aikaisemmin Beachfutiksen loppuottelu järjestettiin Porin torilla, jonne myös tuotiin hiekat tarkoitusta varten. Kuva tästä vuodelta 2006. Järjestäjät onnistuivat siivoamaan kaiken hiekan ja muut jäljet pois torilta seuraavaksi aamuksi.

Sami Nordlund kuvasi Porin syysankealla torilla 4.10.2008 - kiitos käyttöluvasta.


Teuvo Vehkalahti kuvasi Mäkisen nahkiaispaistamon myyntikojun Porin torilla 22.8.2014 - kiitos käyttöluvasta.

Teuvo Vehkalahti kuvasi torilla 22.8.2014. Kahviteltta kuulemma kiinni jo ennen kahtatoista - kiitos käyttöluvasta.

Teuvo Vehkalahti kuvasi torilla 22.8.2014 kello 11:52 - kiitos käyttöluvasta.

Kauppatorin kanta-asiakas palkittiin kalapalkinnolla - M.Riuttalan Porin Kala - Teuvo Vehkalahti kuvasi 22.8.2014 - kiitos käyttöluvasta.


Porin kauppatorin legendaarinen Satapaska kuvattuna pakkasillan pimetessä 22.1.2014 (S&J).

Paikallisliikenteen auto odottaa lähtöaikaansa, taustalla päätymaalauksen saanut Liikekulma - Tommi Kankaala, 2016 (käyttölupa 2017-7-A * kiitos). Tämä paikka oli keskeisessä osassa Kari Paljakan ohjaamassa vuoden 1992 elokuvassa Veturimiehet heiluttaa. Vaikuttavassa kohtauksessa porilaiset lapsuudenkaverit Hapa (Santeri Kinnunen) ja Vähy (Samuli Edelmann) kohtaavat sattumalta vuosien erillään olon jälkeen. Hapa odottaa pienen tyttärensä kanssa laiturilla bussia mummolaan, Vähy osuu paikalle, tuntee ystävänsä ja kiemurtelee tapaamisen vastakohtaisuuksissa, pummaa kolikoita ja katoaa Satapaskan varjoihin. Sen jälkeen oltiinkin elokuvassa pian Vähyn hautajaisissa. Jos kyseisestä elokuvasta saisi karsittua 25% (=joutavat remuamiskuvaukset) ja laittaa tilalle erilaisin painotuksin tehtyjä perustarinan osia, pitäisin elokuvaa kotimaisten elokuvien kärkikaartissa. Eikä vain kotikenttäedun takia.

Hesburger Porin kauppatorin Satapaskan kioskimyyntitiloissa - 22.1.2014 (S&J). Takana näkyvät paikallisbussien lähtölaiturit. Mitähän muuten tuo diginäytön viesti 20:9'6 mahtaakaan tarkoittaa?

(Markus Kuusisto, Ulvila - sähköposti 19.12.2015): "Kello/lämpömittarin näytön viestissä 20:9°6 - lienevät kuvan valotusajan pituudesta johtuen yhdistyneet kellonaika 20:46, sekä lämpötila -13°c".

Teuvo Vehkalahti kuvasi Satapaskan 22.8.2014 - kiitos käyttöluvasta.


Porin torilla mustavalkoiseen aikaan:

B) Porin torilla Porin päivän juhlatilaisuus vuonna 1974 - kuvaaja Antti Suominen. Kiitos käyttöluvasta.


"Katso poikaa pontevaa, hän syö Reinin makkaraa".
Reinin pyymakkaran reseptipaljastus ~ sekoitussuhde:
"yhtä paljon kumpaakin ~ eli otetaan yksi pyy ja yksi hevonen, ne sekoitetaan keskenään":

Tapio Jokinen lähetti 19.10.2012 tämän Satakunnan Kansassa 15.9.2012 julkaistun jutun makkarakauppias Matti Reinistä, jolla oli myyntipiste myös Kauppatorilla.


Antti Suomisen kuva (kiitos käyttöluvasta): "Toripäivä on päättynyt. Kuljetusta odotellaan ja päivän kassa on käsilaukussa. Vuosi on 1973."

(Orvo Lähteenmäki, 23.3.2016): "Tuosta hieman oikealle, keskikäytävän toisella reunalla Asavat myivät kaikenlaista tarpeellista tavaraa. Ja tuossa vieressä oli pieni arpakoppi , mopo pääpalkintona ja toripoliisi rupattelemassa vieressä."

(Antti Suominen): "Taidetta Porin torilla 1960. Airion rakennus on jo päätetty purkaa. Ikkunoissa pahvit." Kiitos käyttöluvasta. Taustalla pyörii ruletti.

(Antti Suominen): "Joulukuussa 1987 Suomen Kuvalehti järjesti haun yhden päivän kuvista. Päivä oli 7.12.1987. Lähetin oheisen kuvan Porin torilta, jossa kaupungin tunnettu persoona Elias Kukkonen pitää tavanomaista palaveria kavereiden kanssa. Kuva julkaistiin." Kiitos käyttöluvasta.

(Mauri Leivo, 27.2.2017): "Huutokauppameklari itte. Tulee mieleen tarina appivanhempieni huutokaupasta Länsipuistossa, kun muuttivat Väinölään v.1973. Elias nosti ylös pahvilaatikon ja sanoi, että täällä on mm. ruostumattomia astioita. Joku mies sitten huusi laatikon, mutta huomattuaan ettei siellä ollut kuin pestyjä jugurttipurkkeja meni valittamaan. Elias totesi siihen vain, että jos ruostuu niin saat rahasi takaisin."

(Orvo Lähteenmäki, 27.2.2017): "Elävästi on muistissa Kukkosen huudot: Kitupiikki, laihialainen, lähde kottiis markkoines ja älä laahaa niitä romuja tänne, ei noita kukaan huoli. Monesti suu kävi vaikkei tullu sanaakaan ulos. Jokusia huudatti huutamaan oman huutonsa päälle."

(Auli Sainio, 27.2.2017): "Elias Kukkonen Oli nuohoojamestari. Kuuluimme yhtaikaa Satakunnan Mestarikiltaan. Hän pruukasi tuoda arpajaispalkinnoksi itse tekemiään savifiguureja. Harmittaa, kun en ikinä voittanut yhtään! Aika persoona oli hän!"

(Tiina Rosnell, 27.2.2017): "Tuttu mies, tätini miehen isä. Olin joskus nuorena tyttönä huutokaupassa apulaisena. Mielenkiintoinen kokemus. Olen myös saanut kokeilla dreijausta Eliaksen ohjauksessa, mutta vaikeaa oli."

(Pauli Mäkinen, 27.2.2017): "Elias oli monipuolinen taiteilija: Maalasi ainakin näyttämökulisseja, joita voi ihailla Preiviikin työväentalolla. Teatteriohjaajakin hän oli ja mm kokosi Porin 400-vuotisjuhliin historiallisen kavalkaadin. Kulissien maalauksessa tuli Preiviikissä tilanne, jolloin värisilmä meni hukkaan. Apu saatiin Porista viinapullon muodossa ja työ jatkui."

Miehet toriparlamentissaan - Satapaskan lipan päällä päivystävät torin pulut. Ajoitus varmaankin 50-luvulta. Kuva kirjasta Muistojen Pori (1986). Kiitos käyttöluvasta.


Juhani Winberg: "Panssarikahvila" ~ "Satapaskan" edeltäjä. Vastapäisestä kenkäkaupasta ostivat alan pussihousumiehet kenkäplankkia jota söivät, musta "Kas Kas" oli kuulemma parasta alkoholipitoisuudeltaan.
Mahtoikohan aikansa kestosuosikki pilsnerin ja "Hota"-pulverin yhdistelmä olla tuolla käytössä? Antinkadun ja Gallen-Kallelankadun silloisessa kulmatalossa erottuu seuraavia liikekylttejä: "---n Pyörä", "Hattu- ja turkisliike" sekä "Kultaseppä K.Wiinamäki". "Viinamäen miehiä"?

(Arto Aro): "Porin kauppatorilla 1955. Arpamyyjä Helga Aro. Pääpalkinto Jawa moottoripyörä. Pikavoitot heti!"

(Olli Jokinen, 1.4.2017): "Jäätelökioskilla veljen kanssa Porin torilla joskus 1950-luvulla." Kiitos!

(Matti Aaltola, 28.3.2017): "Torille rakennettiin lapsille sunnuntaiksi liikenneopetuskaupunki. Muistamme Taljan opetuksen Näytä aina suuntamerkki niin kuin tämä reipas Erkki. Kuva on otettu Antinkatu 11 lapsuuskodin ikkunasta. Sen vuosiluku oli kulunut pois. Tohtorien Hjalmar Nortamo ja Toivo Vanhatalo Rojohoppe oli vielä purkamatta, mutta Suomalaisen Säästöpankin talo jo rakennettu sekä Satapaska rakentamatta. Lienee 1950-luvun puoliväliä.

Markku Neiramaa: Taisi olla -60 luvun alun vappupäivä torilla, minä, Willmanni ja joku kiinni saatu? Rojohoppe ja Kytöhonka.

(Aimo Järvinen, 28.2.2014): Willmanni seuraa meidän touhuja tuolta pilven reunalta tänä päivänä.

C) Porin torin pohjoissivua kuvattuna vanhassa postikortissa - joulumerkissä näkyvissä vuosiluku 1929. Lähetti 'TH' 9.11.2011.

Syksyllä 1953 purettiin kauppatorin pohjoislaidalla Yrjönkadun kulmasta Kansallis-Osake-Pankin uuden liiketalon tieltä Porin palon 1852 jälkeen rakennetut puutalot, joiden isännäksi tuli 1888 konsuli Fredrik Köhler. Hänen johdollaan toimi rakennuksen kauppatorin puoleisessa osassa agentuuriliike 'Köhler & Co', jonka kautta maahamme tuli niinä aikoina huomattavia siirtomaatavaraeriä. Rakennuksessa olivat myös Porin ainoa kirjakauppa ja Bogomolovin tunnettu hedelmä- ja herkkukauppa.
Konsuli Köhlerin perilliset myivät talo-osuuden 1919 Länsi-Suomen Osuuspankille ja siirtyivät Yrjönkatu 12:een. Pohjoiskauppatori 1 siirtyi 1932 KOP:lle. Uusi pankkirakennus valmistui paikalle vuoden 1954 lopulla (kuva ja teksti kirjasta 'Muistojen Pori' (1986) - kiitos käyttöluvasta).
Taustalta erottuu A.Lipsasen liikekylttejä ja KOP:sta kuvassa vasemmalle erottuu 'Porin Sähkö- ja Telefooniliike'.

KOP-pankin uusi liikerakennus valmistui Pohjoiskauppatori 1:n kulmaan loppuvuodesta 1954 (Bertel Strömmer). Kuva ja tiedot kirjasta 'Muistojen Pori' (1986) - kiitos käyttöluvasta.

Pohjoiskauppatorin ja Yrjönkadun pankkikulmarakennus - aiemmin KOP ja Nordea, nykyisin Säästöpankki. Kuvannut 17.10.2011 Jarmo Pyytövaara. Kyseisen rakennuksen kiiketiloissa sijaitsi aikoinaan kauan ainakin 'Urho Tuomisen' liike, jonka edestä lähtivät tuolloin Ässien kannattajien linja-autot vierasotteluihin. Google-Mapsin kuvausaikaan (2009) liiketiloissa näkyy toimineen 'EilaKaisla', joku kiinteistövälitysfirma ja 'Työasupalvelu' eli 'Urho Tuomisen' (UTU) liikettä siinä ei enää näy tuolloin olleen. Kadun nimenä Pohjoiskauppatori.

Yrjönkatua etelästä torille, pohjoislaidalla Säästöpankki - kuvattu 23.1.2014 (S&J).

Antinkatua torin pohjoisreunalla - Tommi Kankaala, 2016 (käyttölupa 2017-7-A * kiitos).

Torin länsipuolella:

D) Torinkulma - Antinkadun ja Gallen-Kallelankadun kulma. Kuvasi Jarmo Pyytövaara - 16.3.2012. Nykyisin Sokos-hotelli Vaakuna näkyy ottaneen lisätilaa rakennuksesta, kulmassa oli ainakin muutamia vuosia sitten baari, joka erottui omalla olueellaan.
Oikealla kuvassa (linja-auton keulan kohdalla) näkyy matalampi keltainen rakennuksen julkisivu, kyseessä on apteekkirakennus, jonka pelkkä julkisivu säästettiin. Apteekki tunnettiin kaveripiirissä 60-luvulla 'Kallasvuo'-apteekkina.

Samaisessa Antinkadun ja Gallen-Kallelankadun kulmassa toimi 50-luvun loppupuolella Pohjoismaiden Yhdyspankki, jossa ei muuten tullut käytyä, mutta heillä oli lapsille suunnattu 'säästämiskampanja', joka kiinnosti.
Asiakas sai muovisen, pyöreän - noin 20 cm korkean kolikkopankin (halkaisija noin 10 cm) , johon rahaa laittaessa sai sen 'kannesta' vipua kääntäen pankin sisällä olleesta filmistä käännettyä seuraavan kuvaruudun näkyville. Laitetta katsottiin sen kyljestä olevasta silmäaukosta valoa vasten. Kun filmirulla oli käyty kolikoita laittaen läpi, se vietiin pankkiin ja neitokaiset vaihtoivat uuden filmin tilalle katsottavaksi - vai antoivatko toisen 'käytetyn' pankin, josta edellisen käyttäjän jäljiltä filmi oli kelattu alkuun? Säästötili oli kai avattava, etteivät vesselit heti pyytäneet kolikoita mukaansa. Pankkilaitteilla taisi olla jokin 'lainakäyttöaika' - muistaisin, että niitä pankista joskus soittamalla peräänkuulutettiinkin.
Äkkiä siihenkin keksittiin kotikonstit, millä filmin sai läpikatseltua ilman jatkuvaa kolikkovirtaa. Pankkineidit olivat hiukan huulet ymmyrkäisinä, kun pankki tuotiin muutaman tunnin päästä jo varikolle 'vaihtoon' - filmi oli katsottu läpi, mutta pankissa ei kuitenkaan ollut kuin pari kolikkoa muodon vuoksi. Pohja oli avaimella avattava. Kyseisiä kolikkofilmipankkeja en ole sittemmin nähnyt missään museoituna - en edes kuvissa. Niitä oli eri värisiä - vaaleansinisen ja kirkkaan punaisen muistan.
Kuvapostikortti, jonka välitti käyttöömme Jarmo Pyytövaara, on leimattu postiliikenteeseen 12.10.1961.

Yrjönkadun puolelta näkymä kulmittain torille - kuvattu 23.1.2014 (S&J) - tarkoituksella mustavalkonen kuva. Autiota on - keskellä arkipäivää!

Torinäkymä Antinkadulle - Tommi Kankaala, 2016 (käyttölupa 2017-7-A * kiitos).

Torin etelälaidalla:

E) Torin etelälaidan muodostavat nykyisin kaksi yhteenkasvanutta massiivista kerrostaloa. Pitkään keskellä korttelisivua sinnitteli kahden silloisen kerrostalon välissä pikkuruinen (julkisivultaan vain 5-6 metriä leveä ja yksikerroksinen) Lampisen liike (vaate- vai kenkäkauppa?). Jompaa kumpaa kerrostaloista jatkettiin lopulta kiinni toiseen ja upea, idyllinen Lampisen liike katosi.
Tämä kuva on otettu 23.1.2014 (S&J). Vaaleammassa Yrjönkadun puoleisessa rakennusosassa erottuu liikeniminä mm. Antti Airio, Aarikka, PiSon Art, Matkapojat ja Pink Paradise. Vastaavasti oikealla Yrjönkadun puolella liikeniminä ainakin Urheiluliike ja Optikko Uotila. Airion kulmassa oleva sisäkovera näyteikkunalasi oli erikoinen juttu talon aikoinaan valmistuessa. Kyseisen näyteikkunan rikkojalle kerrottiin kertyvän melkoisen laskun suorituksestaan. Torin aina varjossa olevaa etelälaitaa on muuten vuosikymmenten varrella kuvattu äärimmäisen vähän verrattuna aurinkoiseen pohjoisreunaan. Toivottavasti mainittu Lampisen liike jäi talteen valokuviin kuitenkin? Kadun nimenä 'Eteläkauppatori'.

Yrjönkatua etelästä torille, Airion kulma vasemmalla - kauppahallin edustalta - kuvattu 23.1.2014 (S&J).


Kauppatorin etelälaitaa - entinen Airion kulmarakennus - Antti Suomisen kuvaama 1960 (kiitos käyttöluvasta).

Tämäkin Antti Suomisen kuvaama: "Kuvan olen ottanut toukokuussa 1960. Tässä parempi versio samalla kertaa ottamastani Airion kulmasta. Tilalle tuli kerrostaloja koko torin ympärille." Lampisen muutaman metrin levyinen pikkuliike erottuu hyvin oikealla Muotiliike Härkösen, Langen & Lousten ja Ruusuvuoren liikkeistä kymmenisen metriä oikealle - katulyhdyn kohdilla.

Aikavälillä 1961–1967 * Eteläkauppatori * Kuvaaja: Nordlund Tuulikki * Satakunnan museo, Finna CC BY 4.0. Lampisen pikkuruinen liike ja sen oikealla puolella Porin Liha. Airion kulman kerrostalo valmistunut.

Torin Itäreunalla:

F) Yrjönkadun ja Nortamonkadun kulmassa - torin itäpuolella - sijaitsee tämä rakennus, jonka Jarmo Pyytövaara kuvasi 17.10.2011. Rakennuksen torinpuoleisella Yrjönkadun osuudella - keskikerroksissa - sijaitsi useita vuosia Porin kaupungin rakennustoimisto, joka oli isäni työpaikka. Porin kauppahalli sijaitsee kuvan oikealla sivustalla kyseisen rakennuksen naapurina.


Kelloliike Lauri Lehtinen:

Samaisessa kulmatalossa sijaitsee Nortamonkadun puolella Porissa kuuluisa 'Kelloliike Lauri Lehtinen', joka on toiminut torin kulmarakennuksessa sen valmistumisesta lähtien. Rakennus on valmistunut 50-luvulla, liikkeen kalustus on alkuperäistä samoin ikkunan yläosan mainos. Myöskään valomainos ei ole aivan "tuore". Kuvat otti 17.10.2011 ja kuvatekstin muotoili Jarmo Pyytövaara.

(Markku Harell, sähköposti 8.5.2014): Liikkeen toisessa kerroksessa toimi pitkään viidesosalainen P.Vettenranta-niminen kultaseppä/kaivertaja.

Anja Eloranta o.s. Lehtinen (kuvassa), olisi voinut eläkkeelle jäädä kelloliikkeestään jo 10 vuotta sitten, mutta hän ei ole voinut ja malttanut lopettaa - "Minulla on niin ihania asiakkaita! Voiko tälläisiä ihmisiä enää tänä päivänä olla?". Kuvasi 17.10.2011 Jarmo Pyytövaara.

Suruviesti kertoo Anja Elorannan (o.s. Lehtinen) poistuneen keskuudestamme 26.10.2011. Lehtisen kelloliikkeellä ei taida enää olla jatkajaa.


Torin itälaidan Nortamonkadun liikeosuudelta Lauri Lehtisen kelloliike on kadonnut (sijaitsi kuvan oikeassa reunassa 'Katekon' paikalla) - kuvattu 23.1.2014 (S&J). Kuvanottohetkellä toiminnassa liiketiloissa myös 'Mepora Oy' ja äärivasemmalla 'AP Design'. Vanhempieni tuttu Tyyne Hartell-niminen naishenkilö piti jossakin näistä liiketiloista pientä kemikaliota 60-luvun alkuvaiheessa.

Yrjönkadun ja Nortamonkadun kulmassa 'Passion'-niminen baariravintola. Kuvattu 23.1.2014 (S&J). Unohtunut - mitäs olikaan ennen?


Ajalta, kun Nortamonkatu oli nimeltään vielä Torikatu:

Markku Harell lähetti tämän kuvapostikortin 8.5.2014: Torikadun/Nortamonkadun kuva (eteläpuoli) on vuonna 1904 kulkenut postikortti. Kuvattuna Iso-Linnankadulta Torikatua kauppatorille päin. Vasemmalla osoitteessa Torikatu 2 on kelloseppä Uno Walter Sjöbergin Kellosepän liike. Seuraavassa liike kyltissä lukee Olutta, myyjän nimi epäselvä. Kauppatorin Antinkadun osuudella näkyy Isak Sahan nimi talon seinässä.

(Jukka Joutsi, 8.5.2014): Torikadun torinpuoleisessa kulmatalossa (Yrjönkadun kulma) näkyy mainoskyltissä polkupyörän kuva - viitannee alan liikkeeseen. Kaksi rouvasihmistä keskellä Torikatua, eivät näytä olevan katua ylittämässä vaan kulkevat mahtavasti hevospelin edellä keskellä katua torille. Valokuvaajan ilmestyminen laitteineen katukuvaan sai noina aikoina aina huomiota osakseen. Pitkistä valoitusajoista varotettuina ihmiset seisoivat usein juhlallisen jäykissä poseerausasennoissa. Muistankohan oikein - tämä Kauppatorin itäpuolinenkin katuosa oli aikoinaan (Torikadusta vaihdettuna) nimeltään Gallen-Kallelankatu ja muutettiin myöhemmin Nortamonkaduksi?

Markku Harell lähetti tämän kuvapostikortin 8.5.2014: Toinen kuva Myös U.Sjöbergin liikkeestä hiukan myöhemmin, kun kadulle on ilmestynyt valaisinpylväs (1915-1920?)


Kuvapostikortti torin itäreunalta (Rojohoppe ja Kytöhongan kirjakauppa) - ilmeisesti 1960-luvulta. Lähetti 'TA', 13.3.2012.

Näkymä torilta itään Nortamonkadulle ~ Rojohoppe, kuvattu 23.1.2014 (S&J).

Pori-Infon nettikameran kuvaa Porin kauppatorilta tiistaina 6.3.2012 klo 18:04 ~ taustalla Rojohoppe, jonka alakerrassa minun aikoinani toimi Kytöhongan kirjakauppa (nykyisin Partiokauppa). Kuvan vasemmasta reunasta pilkistää pääpostirakennus, joka rakennusvaiheessaan paloi kuin soihtu. Katselin tulipaloa juuri tästä samasta kuvakulmasta torin lounaiskulmalta.

Porin kauppatori on hiljentynyt tammikuun pakkaspäivän iltana 22.1.2014 (S&J). Ei taida kuitenkaan torin päivävilinäkään olla enää entisenlaista?

'Rojohoppe', kuvattu 23.1.2014 (S&J). Aiemmista liikkeistä mielessä päällimmäisenä Kytöhongan kirjakauppa - nykyisin liikeniminä ainakin: Kultaratas, Satakunnan Partiokauppa, Kebab-Pizzeria Karhu (2009: Pizza Kebab Sarginlar), 'SDP - Uusi-Aika', 'Studio Kuvakapu' ja ilmeisesti pieni Osuuspankin toimipiste. Ainakin vuoden 2009 aikaan kulmassa oli Fennian vakuutusfirman konttori.Mitähän muita liikkeitä oli ennen?

Kauppatorin itäreunaa - Yrjönkatua - kuvattuna etelään 23.1.2014 (S&J). Ääripäässä linja-autoaseman edustan aukio ja Keskuskartano.

Mahdollisia kysymyksiä, korjauksia tai lisätietoja voi sivuston kokoajille lähettää helposti sähköpostilla:

PALAUTE (e-mail)

Porin sivulle #24

Takaisin Pori-sivujemme alkuhakemistoon.