OULUN jalkapallohistoriikkia:

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 2.9.2019).

Oululaisen jalkapallon 2000-luvun melskeitä lyhyessä kurssissa alkuun:

AC Oulu (lyh. ACO) on vuonna 2002 perustettu oululainen jalkapalloseura. On esitetty lukuisia spekulaatioita siitä, onko AC-kirjainyhdistelmä lyhenne mistään vai pelkkä tyyliratkaisu.
Seuran edustusjoukkue pelaa vuonna 2009 Ykkösessä. Joukkue pelaa kotiottelunsa Välivainiolla Castrenin kentällä.

AC Oulu sai paikan Ykkösestä kaudeksi 2003 ostamalla konkurssiin menneen oululaisen Tervareiden paikan.
Seura syntyi, kun Tervarit, OLS, OTP ja OPS fuusioituivat.
Tuolloin toimintaa oli lähinnä vain Tervareilla ja Luistinseuralla, mutta uuden seuran alkutaipaleella OLS jätti yhteistyön hyvin vähiin, sillä seuran omalla joukkueellakin oli mahdollisuudet pärjätä siinä missä AC Oulullakin. Seura ottikin farmijoukkueekseen Tervareiden joukkueen. Seurasta oli tarkoitus tulla oululaisen jalkapallon lippulaiva ja sen tavoite oli nousta parissa vuodessa Veikkausliigaan. Ensimmäisellä kaudellaan AC Oulu pelasi 26 ottelua, joista saldona oli yhdeksän voittoa, kahdeksan tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Lopullinen sijoitus Ykkösessä oli kahdeksas.
Kaudella 2004 AC Oulu keräsi 26 ottelussa saldoksi kymmenen voittoa, yhdeksän tasapeliä ja seitsemän tappiota. Silloin AC Oulu sijoittui viidenneksi. Kaudella 2005 AC Oulu sai kasattua 26 ottelusta kahdeksan voittoa, seitsemän tasapeliä ja yksitoista tappiota. Sijoitus oli tuolloin kymmenes. Kauden päätyttyä seura aloitti yhteistyön OPS:n kanssa, joka oli saanut Kakkosen sarjapaikan Dreevereiltä. Tervarit oli pudonnut Kolmoseen.
Kaudella 2006 AC Oulun saldo oli 26 ottelusta 15 voittoa, seitsemän tasapeliä ja vain neljä tappiota, jotka riittivät tuomaan sarjan toisen sijan ja Veikkausliiga-paikan kaudeksi 2007. Nousu varmistui, kun joukkue voitti kauden 2006 viimeisessä ottelussa 21. lokakuuta helsinkiläisen Atlantiksen maalein 2-0. Silloin Castrenissa oli lähes 5 000 katsojaa. Ykkösen toinen tila toi sarjapaikan Veikkausliigaan, koska normaalista poiketen Veikkausliigassa oli pelannut vain 13 joukkuetta. Näin ollen kaksi Ykkösen parasta joukkuetta nousivat suoraan.
AC Oulu sai näkyvyyttä myös värikkään silloisen managerinsa Miika Juntusen ansiosta. Hänet erotettiin tehtävästään kauden päätteksi. Myöhemmin hän haki seuralta velkojaan ja haki sitä konkurssiin. ACO kuitenkin maksoi velat ja selvisi. Hän siirtyi OPS:n manageriksi, joten yhteistyö myös Palloseuran kanssa jäädytettiin. OLS oli nyt valmis auttamaan Oulun ykkösjoukkuetta.

AC Oulu pelasi ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa 21.4.2007, kun se kohtasi FC Viikingit Castrenin kentällä. Ensimmäisen voittonsa AC Oulu otti ottelussa FC Interiä vastaan. Kausi sujui kuitenkin kehnosti ja sitä sävytti melkoinen pelaajaruletti. Loppujen lopuksi AC Oulu oli liigan viimeinen, joten se putosi Ykköseen. Valmentajana toimi Harri Kampman.

Juha Malinen toimii AC Oulun päävalmentajana kaudesta 2008 lähtien kahden vuoden sopimuksella. Kauden 2008 päätteeksi AC Oulu sijoittui neljänneksi, vaikka taisteli noususta viimeisiin peleihin asti. Kaudelle 2009 joukkue teki sopimuksen mm. konkaripelaaja Mika Nurmelan kanssa.

AC Oulu (viralliset nettisivut).

AC Oulu (Wikipedia).


Merkittäviä vuosilukuja Oulun Palloseuran historiassa:
1925: Oulun Palloseura perustettiin, 1979: Suomen Mestari, 1980: Suomen Mestari.
SM-sarjassa: 1976-1983 ,Ykkösessä: 1964-1975, 1984 ja 1996, Kakkosessa 1985-1987, 1990, 1993-1995, 1997-1998 ja 2006 alkaen.
2005: Dreeverit ry anoi OPS:n nimen käyttöä miesten 2-divisioona joukkueelle kaudesta 2006 alkaen.
2006: OPS pelasi miesten Kakkosessa, 2007: Miika Juntunen ryhtyi OPS:n manageriksi.
2008: OPS jäi Kakkosen C-lohkossa kolmanneksi. Sarjanousu jäi 10 pisteen päähän.
2009: Jari Pyykölä valmensi joukkuetta 9.4.2009 asti, kunnes irtisanoutui - tilalle 14.4.2009 Luiz Antonio.

1950:

Oulun Pallo-Pojat (OPP) ~ Maakuntasarjan pohjoislohkossa (ryhmä A).

OPP (1950): puheenjohtaja ja huoltaja: A. Forstadius, pelipaita vaaleansininen ~ housut valkoiset.

Oulun Palloseura (OPS) ~ Maakuntasarjan pohjoislohkossa (ryhmä A).

OPS (1950): puheenjohtaja: V.Hautamäki, huoltaja: O.Pyykkö, pelipaita sininen ~ housut valkoiset.


Oulun Kärpät-46 ~ Oulun piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

Oulun Luistinseura ~ Oulun piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

Oulun NMKY:n Urheilijat ~ Oulun piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

Toppilan Kisa (Oulu) ~ Oulun piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

Merikosken Vauhti (Oulu) ~ Oulun piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

1958:

OTP Suomensarjan pohjoislohkossa ~ sijoitus: 5/8.


1959:

OTP Suomensarjan pohjoislohkossa ~ (6.) sijalla.

OTP (1959): puheenjohtaja Hj. Tammelin, valmentaja: A.Viinikainen, pelipaita punavalkoinen - housut valkoiset.


Oulun Kärpät Maakuntasarjan lohkossa #9

Kärpät (1959): puheenjohtaja ja valmentaja: P.Maijala, pelipaita keltainen - housut musta.

Oulun Luistinseura (OLS) Maakuntasarjan lohkossa #9

OLS (1959): puheenjohtaja K.Kerhola, valmentaja: P.Palinsaari, pelipaita sininen - housut valkoiset.

Oulun Palloseura (OPS) Maakuntasarjan lohkossa #9

OPS (1959): puheenjohtaja A.Jalander valmentaja: K.Aalto, pelipaita sininen - housut valkoiset.


Oulun Tarmo ~ Aluesarjan lohkossa #17

Pateniemen Urheilijat (Oulu) ~ Aluesarjan lohkossa #17

Pateniemen Vesa (Oulu) ~ Aluesarjan lohkossa #17

1960:

OTP Suomensarjan pohjoislohkossa ~ jäi 7. sijalle.

1965:

Oululaisjoukkueita ei SM-sarjassa:

OTP ja OPS Suomensarjan pohjoislohkossa:

OTP nousi SM-sarjaan kaudelle 1966.

Oululaisjoukkueilla meni 9.6.1965 Suomensarjan pohjoislohkossa kovaa. OTP johti reilusti (seitsemän kierrosta pelattu ylläolevassa sarjataulukossa) ja OPS seurasi toisena perässä. Lopulta OTP todellakin nousi SM-sarjaan kaudelle 1966. OPS jatkoi Suomensarjan pohjoislohkossa myös seuraavalla kaudella. KORJAUS - sarjataulukossa painovirhe: IBK pitää tietenkin olla JBK.

Suomensarjan pohjoislohkon 1965 lopullinen sarjataulukko.

OTP:n SM-sarjaan noussut punavalkoinen joukkue. Puolustaja Kaarlo "Kalle" Tikkanen edessä oikealla.

1966:

OTP nousijana SM-sarjassa - ensi kertaa oululainen joukkue ylimmällä sarjatasolla:

Olavi Köykkä teki ensimmäisen "oululaisen maalin" SM-sarjassa - OTP putosi kuitenkin kauden jälkeen takaisin Suomensarjaan:

Olavi Köykkä pelasi OTP-paidassa kaudet 1963-67 ja taas 1970-78.


KALEVA-lehti muisteli (1.5.2006) SM-sarjakauden 1966 avausta 40 vuotta aiempaa (Hannu Wilenius):
Tapahtumapaikka: Raatin kenttä Oulussa vapunpäivänä 40 vuotta sitten. Edellisenä syksynä mestaruussarjaan nousunsa varmistanut Oulun Työväen Palloilijoiden joukkue valmistautuu pelaamaan ensimmäisenä oululaisjoukkueena ottelun jalkapallon pääsarjassa.
Ilmassa on ihan aidosti urheilujuhlan tuntua. Tätä hetkeä Oulun jalkapalloihmiset ovat odottaneet kauan. Jo usean vuoden ajan OTP on yrittänyt sinnikkäästi kammeta itseään SM-sarjaan. Kaudella 1965 nousu vihdoin varmistui, kun joukkueen pahin kilpailija Jämsänkosken Ilves jäi syksyn suomensarjan pohjoislohkon taulukossa toiseksi oululaisista kolmen pisteen päähän.
Raatin kentällä kotijoukkueen pukukopissa on hieman hermostunut tunnelma. Kokematonta sarjanousijaa vastaan tulee edellisvuoden pronssimitalijoukkue Lahden Reipas, jonka kokoonpano vilisee maajoukkuemiehiä: Timo Kautonen, Matti Haahti, Martti Hyvärinen, Semi Nuoranen, Kalevi Nupponen ... ja on siellä myös muuan Olavi Litmanen.
Sisu, liike ja röyhkeys ~ Vappuaamun Kalevassa toimittaja Armas Raukovaara eli Sentti ennakoi illan ottelua:
Nyt jos koskaan Oulun ja maakunnan väen on pidettävä peukkuja ja vaikka varpaitaankin OTP:n menestyksen merkeissä. Oulun ´punaisia paholaisia´ on kannustettava venymään silloinkin, kun peli ei yrityksistä huolimatta tahdo lähteä kulkemaan. Ääntä saa olla kurkkujen täydeltä, se kuuluu jalkapallokenttien kiehtovaan miljööseen. Vaan ei pidä päästellä rivouksia eikä veistellä pilkkakirveellä tahdittomasti. Järjestys se tässäkin asiassa olla pitää, sano akka, kun kananpoikia piiskasi!"
Jaa, että voittaako OTP tänään Reippaan? Vieraitten voitto ei olisi mikään yllätys, mutta sitä se on, jos OTP nappaa molemmat pisteet tai vaikkapa vain toisenkin."
Sentti arveli edelleen, että OTP:n voiton avaimet suomalaisen jalkapalloilun parhaimmistoon kuuluvaa Reipasta vastaan löytyvät sisukkaasta yrittämisestä, terävästi liikkuvasta pelitavasta ja röyhkeästä maaliahneudesta.
Kemi, Köykkä ja salainen ase ~ OTP:n joukkue ei pursua maajoukkuepelaajia.
No, on siellä yksi Esko Kemi, terrierimäinen pystytukkainen laitapuolustaja. Niin ja nopea Olli Köykkä, jonka kanssa vastustajan puolustajat saavat olla varuillaan. Molemmilla on jo takanaan jokunen B-maaottelu.
Lähes koko joukkue on "Oulun omia poikia". Edellissyksyn nousijajoukkueeseen oli hommattu uutena pelaajana vain Kari Nättinen Rovaniemeltä hyökkäyspäätä vahvistamaan.
OTP:n kannattajat luottavat näihin miehiin ja heidän vahvaan taistelutahtoonsa. Kannattajat uskovat, että Köykkä karkaa ainakin kerran maalintekoon ja että Esko Kemi, Seppo Tapio sekä Kalle "Pigalle" Tikkanen pitävät Nuoraset ja Nupposet kurissa.
Ja onhan OTP:llä vielä ainakin yksi salainen ase. 19-vuotiaan Juhani Raution - Heinäpään Eusebion - taituruudesta ja oveluudesta Reipas tuskin tietää ennen vappuiltaa tuon taivaallista.
Sentin opastusten saattelemana Raatin kentälle tulee OTP:tä kannustamaan 2 870 katselijaa. Yleisömäärä on odotusten mukainen, sillä olihan jo edellisvuoden OTP:n kiihkeissä nousukamppailuissa ollut toista tuhatta katsojaa.
Filmaus, selitys ja rangaistuspotku:
Oulun ensimmäisessä mestaruussarjaottelussa oli tapahtumia ja värikkyyttä. Neljä maalia, kolme rangaistuspotkua, kaksi tuhtia poikkirimalaukausta, Raution tolppakuti ja loukkaantumisen takia kentän jättämään joutunut Reippaan maalivahti, joka vain epäonnekseen sattui tielle juuri, kun Köykällä oli paras tempo päällä.
Köykkä viimeisteli ensimmäisen oululaismaalin jalkapallon SM-sarjassa, kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia. Maali syntyi Kari Nättisen vasemmalta antamasta kulmapotkusta. Arvo Häkkilä jatkoi pallon Köykälle, joka pukkasi sen päällään maalin oikeaan alakulmaan.
Nuoranen tasoitti rankkarista tilanteeksi 1-1 ja Topi Aalto tyrkkäsi maaliviivan tuntumasta vieraat johtoasemaan. Tasatulokseen 2-2 päättyneen ottelun viimeisen maalin murjoi yleisön suureksi riemuksi Seppo Tapio käsivirheestä tuomitusta rangaistuspotkusta 78. minuutilla.
Jo ennen Tapion onnistunutta rankkaria OTP:llä oli hyvä mahdollisuus tasoittaa ottelu rangaistuspotkusta. Sentti kirjoitti tilanteesta näin: Rautio ja Kautonen taistelivat pallosta Raution kaatuessa. Oululainen ´filmasi´, mutta vihellystä ei kuulunut vasta, kun Lampinen oli ´selittänyt´. Luvattoman pitkän epäröinnin jälkeen erotuomari Jaakko Mäkinen määräsi rankkarin. Okkonen keskittyi kauan ja latasi sitten voimalla - poikkihirteen!"


OPS Suomensarjan pohjoislohkossa:

SM-sarja 1979:

OPS voitti Suomen mestaruuden historiansa ensimmäisen kerran:

OPS voitti Suomen mestaruuden 12 joukkueen SM-sarjassa yhden pisteen erotuksella KuPS:aan - pronssia sai HJK.
Pudonneiden (=Turun Pyrkivä ja Mikkelin Pallo-Kissat) tilalle nousivat karsintasarjan jälkeen Sepsi-78 (Seinäjoki) ja OTP (Oulu).

OPS:n pelaajat 1. mestaruuskaudella 1979:
Jukka Rantanen, Aki Lahtinen, Ari Heikkinen, Pekka Parviainen, Leo Houtsonen, Eero Rissanen, Pentti Väisänen, Jouni Kekolahti, Matti Ahonen, Seppo Pyykkö, Soini Puotiniemi, Matti Eskelinen, Keith Armstrong, Juhani Himanka ja Ari Jalasvaara.
Mestarijoukkueen valmentajana toimi Jukka Tiitinen.

Kuopion suunnalla (erityisesti KuPS:n leirissä) ei välttämättä suurella riemulla otettu OPS:n mestaruusjuhliin osaa, sillä mestaruusmiehistön 1979 runkopelaajista olivat Kuopiosta (KuPS) hankittuja pelaajia Ari Heikkinen, Pekka Parviainen, Leo Houtsonen, Matti Eskelinen ja Eero Rissanen.

SM-sarja 1980:

OPS voitti Suomen mestaruuden toisena vuonna peräkkäin:


OPS juhlii toista peräkkäistä mestaruuttaan (1980).

OPS voitti Suomen mestaruuden 12 joukkueen SM-sarjassa kolmen pisteen erotuksella TPS:aan - pronssia sai HJK.
Karsintasarjan jälkeen sarjasta putosivat OTP, Lahden Reipas ja KPV. Niiden tilalle 1. divisioonasta nousivat RoPS, MP ja MiPK (Mikkelin Pallo-Kissat). Kahdeksan joukkueen karsintasarjassa KPT (Kuopio) säilytti SM-sarjapaikkansa.

OPS:n pelaajat 2. mestaruuskaudella 1980:
Jukka Rantanen, Aki Lahtinen, Ari Heikkinen, Leo Houtsonen, Eero Rissanen, Matti Ahonen, Pekka Kemppainen, Soini Puotiniemi, Miika Juntunen, Jouni Matero, Keith Armstrong, Hugh Smith, Juhani Himanka ja Ari Jalasvaara.
Mestarijoukkueen valmentajana toimi Taisto Horneman.

OPS:n Aki Lahtinen pelasi syksystä 1981 kevääseen 1985 Englannissa NottsCounty:n joukkueessa (kolme ensimmäistä kautta ylimmäisellä sarjatasolla). Suomeen palattuaan Aki pelasi 1985-87 KePS:ssa ja 1988-1990 OTP:ssa.

SM-sarja 1981:

OPS jäi yläloppusarjan viimeiseksi eli kahdeksanneksi:

Olin seuraamassa Oulun Raatissa 28.6.1981 pelattua SM-sarjan ottelua OPS-RoPS, jonka valkoisissa paidoissa pelannut OPS voitti 3011 katsojan edessä selkeästi 5-1. Kuvat (S&J) otettu pelin alkamishetkiltä. OPS jäi kaudella 1981 yläloppusarjan viimeiseksi eli kahdeksanneksi ja RoPS putosi toiselle sarjatasolle seuraavaksi kaudeksi.

2002

Uusi oululaisseura AC Oulu syntyi neljän seuran yhteistyöstä:

OLS ry, OPS ry, OTP ry ja Tervarit ry yhdistivät voimansa ja perustivat yhteisen seuran

2005 ~ 5. divisioona ~ Pohjois-Suomen piiri

Uusi oululaisseura FC OPA (Oulun Pallo) aloitti vitosessa ja nousi heti.

2006 - OPS-jp ilmestyy 2. divisioonan lohkoon C:

OPS-jp otti FC DREEVERIEN (Oulu) sarjapaikan Kakkosen C-lohkossa:

OPS syntyi uudestaan kaudelle 2006 Kakkoseen FC Dreeverien sarjapaikalle. Palloliiton kilpailuvaliokunta hyväksyi 19.1.2006 nimenmuutoksen ja niin perinteinen jalkapalloseura OPS palasi jalkapallon edustustasolle.
Seura käytti nyt nimeä 'OPS-jp' ja virallinen pidempi muoto kuului sittemmin 'Oulun Palloseura - jalkapallo Oulu' ja oli taas myöhemmin muuttuva nykyiseen muotoonsa 'Oulun Jalkapallon tuki'.

FC Dreeverit r.y. oli perustettu 1995 ja sen lempinimi oli ollut "Koirat".

2006 ~ 4. divisioona ~ Pohjois-Suomen piiri

FC OPA jatkoi nousujohtoisesti - KOLMOSEEN nousu kaudelle 2007.

FC OPA:n kakkosjoukkue aloitti pelaamisen nimellä 'FC OPA MetroStars' Pohjois-Suomen piirin Nelosessa (lohko B).

2007 ~ 3. divisioona ~ Pohjois-Suomen piiri

FC OPA jatkoi 'kausi ja sarjataso'-tahtiaan - nyt nousu jo KAKKOSEEN!

FC OPA:n pelaajat kaudella 2007:
Maalivahdit: Mikko Mäkäräinen ja Iskender Aydemir (Ned/Tur).
Kenttäpelaajat: Juha-Matti Huovinen, Joonas Vaattovaara, Joonas Sohlo, Toni Kuusirati, Mika Koski, Pape Thiam (Sen), Aarne Hautajärvi, Janne Myllylä, Papa Niang (Sen), Sami Hyvärinen, Jari Heikkilä, Matti Haapala, Petteri af Hällström, Chijoke Festus (Nig), Jussi Pikkarainen, Kimmo Hannu, Simo Ylimäinen, Teemu Kärenlampi, Markus Alajoki, Timo Heikkilä, Juho Mikkonen, Olli Rundgren, Mikko Pietikäinen, Hans Lavoisier Ombang Njoumeck (Cam), Kalle Väisänen, Tomi Vainionpää. Manga Ekongollo (Cam) ja Juho Sassi.
Valmentajat: Jyrki Kylmälä ja Serdar Gür, joukkueenjohtaja: Raine Pernu.

Syksyllä 2007 FC OPA varmisti nousunsa Kakkoseen karsintasarjassa - tulokset:
Huima-FC OPA 0-2, FC OPA-PK-37 2-2 ja FC OPA-KTP 2-1. Muut nousivat Kakkoseen, Huima ei.

FC OPA:n kakkosjoukkue käytti nyt nimeä 'MetroStars' ja ryhmä oli pudottautunut Pohjois-Suomen piirin 5.divisioonaan.

Kausi 2008 ~ AC Oulu Ykkösessä:

Tämä Helsingin Sanomien uutinen Mika Nurmelan siirtymisestä AC Oulun riveihin on päivämäärältä 27.11.2008.

Vuonna 1971 syntynyt Nurmela on jalkapalloilijanurallaan ollut monessa mukana:
OLS (1988-89), RPallo (1990), Haka (1991-92), Malmö (1993-95), TPS (1994), Emmen (1995-99), Heerenveen (1999-2003), Kaiserslautern (2003-05), OLS (2005), Hercules, Hollanti (2005-06), AC Oulu (2006), HJK (2005-07) ja RoPS (2008).

Mainittakoon tuohon HS:n Nurmela-uutiseen vielä viitaten, että Mika Nurmela teki HJK:n kanssa sopimuksen jo elokuun lopussa 2005 loppukaudeksi (HS:n uutinen 31.8.2005).


2008 ~ KAKKONEN ~ LOHKO C:

FC OPA pelasi ensimmäistä kauttaan KAKKOSESSA

Päävalmentaja: Jyrki Kylmälä, valmentaja: Serdar Gür, joukkueenjohtaja: Lauri Kauppinen.

FC OPA:n kakkosjoukkue MetroStars pelasi nyt Pohjois-Suomen piirin 4.divisioonassa.

Kausi 2009 ~ AC Oulu nousi ykkösestä suoraan Veikkausliigaan.

(22.7.2009) Malisen suojatit keskikesällä sarjajohdossa ennen Viikinkejä:


(17.10.2009) AC Oulu nousi suoraan Veikkausliigaan kaudelle 2010:

AC OULU - kokoonpano kaudella 2009 (22.7.2009):
Maalivahdit : Keskinen Juho, Kllokoqi Bleron ja Rodrigues Dennys.
Puolustus: Heiskanen Niko, Kauppinen Tommi, Kukka Niko, Meriläinen Juho ja Pehkonen Antti.
Keskikenttä / puolustus : Jonke John, Kaijalainen Kim ja Ojala Matias.
Keskikenttä: Majava Juha, Myllymäki Simo, Mäkelä Joni, Nurmela Mika, Orrström Axel, Pennanen Joonas ja Yobe Dominic.
Hyökkääjät: Hanhela Henri, Jonke Frank, Korhonen Joni, Siekkinen Tommi, Uusitalo Eetu ja Yobe Donewell.
Valmennus: Malinen Juha , Väänänen Mikko.

(13.10.2009) AC Oulun nousu Veikkausliigaan 2010 varmistui:

AC Oulu nousee ensi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan. AC Oulun nousu varmistui maanantaina, kun sen pahin uhkaaja FC Viikingit ei kyennyt voittamaan Atlantista. Edellisen kerran AC Oulu pelasi Veikkausliigaa kaudella 2007.
Viikingeillä oli mahdollisuus siirtää ratkaisu viimeiselle kierrokselle, mutta putoamisen jo varmistanut Atlantis nappasi yllätysvoiton kotikentällään Xhevdet Gelan maalilla. Samalla lauantaina oman ottelunsa voittanut KPV nousi myös vuosaarelaisten ohi karsijan paikalle.
AC Oululla on neljän pisteen johto KPV:hen ennen päätöskierrosta ja Viikingit on pisteen päässä kokkolalaisista. KPV kohtaa lauantain päätöskierroksella TP-47:n ja Viikingit isännöi sitä vastoin PS Kemiä.


(5.11.2009) AC Oulu ja FC OPA yhteistyöhön:

Veikkausliigaan noussut AC Oulu ja Kakkosessa kaudella 2010 pelaava FC Oulun Pallo ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen tavoitteena on taata nuorille oululaisille ja pohjoissuomalaisille jalkapalloilijoille mahdollisuus kehittyä Veikkausliigaan kypsiksi pelaajiksi omilla tutuilla pelikentillään.


Vasemmalla Donewell Yobe ja oikealla Dominic Yobe

Ennen kautta 2011 näiden kahden Yobe-veljeksen maine likaantui kerralla. Heidät tuomittiin aasialaisiin veikkauspeleihin liittyvien lahjusrahojen vastaanottamisesta ja molempien taru pelaajina (ainakin) Suomessa päättyi mittaviin sakkotuomioihin. Toinen veljeksistä oli juuri ehtinyt saada solmituksi rahakkaan pelaajasopimuksen HJK:n kanssa, mutta musta menneisyys tuhosi kaikki unelmat.

(14.12.2009) Mika Lähderinne (KPV) vahvistaa AC Oulua:

Jalkapallon liiganousija AC Oulu on solminut kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 29-vuotiaan puolustaja Mika Lähderinteen kanssa. Menneellä kaudella topparina parhaiten viihtyvä Lähderinne pelasi Ykkösessä KPV:n riveissä.
Kiuruvedeltä lähtöisin oleva 183-senttinen Lähderinne on pelipaikaltaan toppari. Aikaisemmin uransa aikana hän on pelannut muun muassa KuPS:ssa, TP-47:ssa, Jipossa sekä viime kaudella KPV:ssa. Veikkausliigassa Lähderinne on pelannut 16 ja Ykkösessä 101 ottelua.
Viime kaudella KPV:n vuoden pelaajaksi valittu Lähderinne voitti myös Ykkösen veikkauspörssitilaston ja oli sarjan vuoden pelaaja -äänestyksessä kakkonen AC Oulun Mika Nurmelan jälkeen.
Päävalmentaja Juha Maliselle Lähderinne on tuttu pelaaja jo kaudelta 2004, jolloin kaksikko oli samaan aikaan KuPS:ssa.
- Tiedän, mitä saan ja se on todellista, hyvin vahvaa johtajuutta. Mika on erinomaisen periksiantamaton pelaaja, joka on mennyt urallaan selkeitä askelia eteenpäin. Hän on vahva katkomispelissä ja erikoistilannepelaaminen on molempiin suuntiin kovaa liigatasoa. Saamme hyvän vahvistuksen joukkueeseen, Malinen suitsuttaa.
- Into on todella kova, haluan päästä näyttämään osaamiseni myös liigatasolla. Ratkaisuun vaikuttivat muun muassa tuttu ja pätevä valmentaja sekä se, että tunnen entuudestaan Oulua kaupunkina jonkin verran. Kahden vuoden sopimus on iso juttu minulle ja vaimolleni, jotta saamme nyt vähän pidemmän projektin, Lähderinne kertoo.
Lähderinne on AC Oulun viidestoista sopimuspelaaja kaudelle 2010:
AC Oulun sopimuspelaajat liigakaudelle 2010 (tammikuu): Maalivahdit: Dennys Rodrigues ja Jani Luukkonen.
Puolustajat: Antti Pehkonen (C), Jarkko Hurme, Juho Meriläinen , Mika Lähderinne, Niko Kukka ja Tommi Kauppinen.
Keskikenttä: Dominic Yobe (A), Joni Mäkelä, Joonas Pennanen, Juha Majava ja Mika Nurmela.
Hyökkäys: Donewell Yobe, Frank Jonke ja Juuso Majava.


OPS-j nousi viime hetkellä FC OPA:n ohi Kakkosesta Ykköseen:

OPS-j:n miehistö kaudella 2009 (kuva: Timo Sipilä, lupa 17.7.2009):
Alarivi vasemmalta: Antti Pulkkinen, Alex Arinze, Ilari Nikula, Antti Alakulju, Zurab Talakhadze, Heikki Marjeta, Alemao ja Matias Juntunen.
Keskirivi vasemmalta: Erkki Paananen, Teimuraz Varduashvili, Anzor Kaladze, Marko Kivilä, Goiano, Teemu Pähtilä, Luis Vanderlei ja Mikko Siivikko.
Takarivi vasemmalta: Miika Juntunen, Iiro Vandell, Augustine Jibrin, Mika Hautala, Nikola Markovic ja Luiz Antonio.

2009 ~ KAKKONEN ~ LOHKO C:

OPS jp aloittanut kakkosen 2009 11 peräkkäisellä voitolla!

Kirjoitushetkellä (9.7.2009) tämän Kakkosen C-lohkon sarjatilanne on seuraava:

OPS-jp. SOPIMUSPELAAJAT (2009 - 2.div):
Maalivahdit: 1. Zurab Talakhadze ja 12. Antti Alakulju.
Puolustus: 2. Heikki Marjeta, 3. Antti Pulkkinen, 5. Goiano, 13. Nikola Markovic, 21. Augustine Jibrin ja 22. Iiro Vandell.
Keskikenttä: 4. Anzor Kaladze, 6. Marko Kivilä, 9. Teimuraz Varduashvili, 11. Teemu Pähtilä, 14. Alex Arinze, 17. Ilari Nikula ja 20. Luis Vanderlei.
Hyökkäys: 7. Mika Hautala (c), 8. Alemao ja 10. Matias Juntunen.
Päävalmentaja: Luiz Antonio
Valmentaja, mv-valmentaja: Erkki Paananen
Manageri / Joukkueenjohtaja: Miika Juntunen

14.04.2009 : Luiz Antonio uusi päävalmentaja (OPS-nettisivut):
Luiz Antonio korvaa viime torstaina 9.4.2009 tehtävänsä jättäneen Jari Pyykölän Oulun Palloseura-jp:n peräsimessä. Antonio saapui eilen illalla Brasiliasta Suomeen ja hän johtaa Palloseuraa ensimmäinen kerran jo tänään pelattavassa harjoitusottelussa Oulun Tarmoa vastaan. OPS neuvottelee parhaillaan muusta valmennustiimistä Luiz Antonion ympärille.
- Mieli on todella korkealla ja tämä on minulle iso haaste. Haluan antaa kaiken OPS:lle, mitä olen oppinut pelaajana ja valmentajana tähän asti, Antonio kertoo.
39-vuotias brasilialainen on mittavan pelaajauransa lisäksi varsin kokenut valmentaja. Peliuransa jälkeen hän on käynyt Brasiliassa korkeimman tason valmentajakurssin yhdessä Brasilian entisten maajoukkuepelaajien - muun muassa - Carecan ja Oscarin kanssa. Kaudella 2006 hän luotsasi Kakkosessa pelannutta Seinäjoen Sepsi-78:aa ja kaudella 2007 hän johdatti Tornion Pallo-47:n Ykkösessä viidenneksi. Kaudella 2005 hän luotsasi Oulun Palloseuran A-nuoria.

'OPS-toppari Nikola Markovic saa ohjeet päävalmentaja Luiz Antoniolta (2009)'. (kuva: Timo Sipilä , lupa 17.7.2009):

(17.7.2009) OPS-jp:n voittoputki katkesi: OPS-jp-FC OPA 0-3

OPS-jp jatkoi voittoputkeaan kahteentoista otteluun 11.7.2009, kun PK-37 kaatui Oulun Castrenin kentällä 1-0.
Kolmetoista osoittautui epäonnenluvuksi, sillä kauden ensimmäinen tappio tuli 17.7.2009 peräti 1445 katsojan edessä kotikentällä. Ankarassa paikallisderbyssä FC OPA voitti OPS-jp:n 3-0.

(31.7.2009) Luiz Antonio jatkaa OPS:n päävalmentajana myös kaksi seuraavaa kautta.

Kuluvan jalkapallokauden alusta lähtien Oulun Palloseura-jp:n päävalmentajana toiminut brasilialainen Luiz Antonio jatkaa seuran peräsimessä myös kaksi seuraavaa kautta.
Antonio on luotsannut OPS-jp:a 15 ottelussa, joista on kertynyt peräti 12 voittoa, vain yksi tappio ja kaksi tasapeliä.
- Olen todella onnellinen, sillä minä sain koko seuran luottamuksen. Tämä on ensimmäinen kerta minun valmentajaurallani, kun minulla on mahdollisuus rakentaa oma joukkue ja valita pelaajia OPS:n projektiin, Luiz Antonio kertoo tyytyväisenä.
- Täällä ei leikitä, vaan asiat tehdään ammattimaisesti ja halutaan aina menestyä eikä vain säilyä sarjassa. Olen tottunut kotimaassani siihen, että pitää tehdä tulosta, hän jatkaa.
Aikaisemmin Suomessa Antonio on valmentanut Tornion Pallo-47:ää Ykkösessä, Kakkosessa Seinäjoen Sepsi-78:aa sekä Oulun Palloseuran A-nuoria.
OPS-manageri Miika Juntuselle Antonion jatkosopimus oli helppo valinta, sillä tämän kauden näytöt puhut miehen puolesta ja lisäksi Juntunen tuntee Luizin pitkän ajan takaa pelikentiltä.
- Yhteistyö Luiz Antonion kanssa on toiminut saumattomasti ja luotan häneen täydellisesti. Lisäksi hän on tehnyt todella hyvää työtä. Meidän kemiat toimivat hyvin yhteen ja me molemmat olemme vaativia ja haluamme ammattimaisuutta toimintaan, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen perustelee.
- Haluamme rakentaa Luizin varaan tulevaisuuttamme, Juntunen lisää.

OPS-j varmisti nousunsa voittamalla viimeisessä ottelussa toisen oululaisjoukkueen FC OPA:n. OLS putosi kolmoseen.


FC OPA:n nousuhaaveet karahtivat viimeiseen peliin - KAKKONEN ~ LOHKO C:

FC OPA - Edustusjoukkue 2009:
MAALIVAHDIT : 1 LUUKKONEN Jani ja 42 MÄKÄRÄINEN Mikko.
KENTTÄPELAAJAT: 2 MOSCHETTO Leonardo Florido (BRA) , 3 SAARELA Harri , 4 LAUKKANEN Olli , 6 HUOVINEN Juha-Matti , 7 SASSI Juho , 8 JÄRVITALO Vesa , 10 STAFSULA Dritan , 11 MAHLAKAARTO Janne , 12 SOHLO Joonas , 13 KUUSIRATI Toni , 14 ISOHOOKANA Erik , 17 MAKOWSKI Ari , 20 KAUPPILA Joni , 21 KAUPPILA Janne , 22 OLLIKAINEN Mikko , 24 YRJÖNHEIKKI Janne , 32 HYVÄRINEN Sami , 47 VÄISÄNEN Ville , 60 KONATE Mamadou (RCI) ja 61 LINDGREN Ville .

VALMENTAJAT: KYLMÄLÄ Jyrki, ETCHU Emmanuel, LUUKKONEN Jani (mv) ja SASSI Markku (fysiikka).
JOUKKUEENJOHTAJAT : KAUPPINEN Lauri ja PUOLAKKA Seppo.

PELAAJASIIRROT 2009:
TULLEET: Ville Väisänen (Spennymoor Town FC, ENG), Janne Mahlakaarto (FC Haka) , Jani Luukkonen (MyPa), Titi Essomba (RoPS), Mamadou Konate (AC Oulu), Olli Laukkanen (OPS) , Leonardo Florido Moschetto (OPS), Erik Isohookana (Tervarit), Ari Makowski (Tervarit) , Joonas Sohlo (MetroStars), Vesa Järvitalo, Mikko Ollikainen ja Harri Saarela.
LÄHTENEET: Olajide Williams (Thanh Hoa, VNM) , Alex Arinze (OPS), Augustine Jibrin (OPS), Kim Kaijalainen (Tervarit), Mika Koski (Tervarit), Mikko Isokangas (HauPa), Tomi Vainionpää (HauPa), Denys Pervov, Sergiy Shakhov ja Kalle Väisänen.
KESKEN KAUDEN 2009:
LÄHTENYT: Titi Essomba (FC Taraz, Kazahstan) ja TULLUT: Dritan Stafsula (FK DAC 1904, Slovakia).

FC OPA:n kakkosjoukkue MetroStars pelasi kaudella 2009 Pohjois-Suomen piirin 4.divisioonassa Oulun lohkossa.

MetroStars - kokoonpano 2009:
Maalivahti: 50 SEPPÄ Jussi .
Kenttäpelaajat: 5 KUUSELA Jesse , 16 KARPPINEN Henri , 18 JARVA Jussi , 19 RANTALA Mikko , 25 ETCHU Emmanuel (CAM) , 26 HYTTINEN Asko , 28 PEHKONEN Arttu , 29 MYLLYLÄ Janne , 30 PIENINIEMI Niko , 31 IINATTI Tuomo , 33 HAUTAJÄRVI Matias, 34 HAAPALA Matti , 36 AILISTO Jussi , 43 STENROOS Sami , 45 ALAJOKI Markus , 46 HEIKKILÄ Timo , 51 MIETTINEN Jori , 52 VIERIMAA Matias , 57 SILTALA Petri ja 77 VAATTOVAARA Joonas.
Valmentaja : PEHKONEN Markku, huoltaja: VÄRE Kari ja joukkueenjohtaja: PERNU Raine .

Kausi 2010 ~ AC Oulu Veikkausliigassa ja OPS-jp Ykkösessä.

Veikkausliiga 2010: AC Oulu jäi lopulta yhdenneksitoista:

Kaudelle 2010 oululaisen jalkapallon näkymät ovat erityisen 'edustavat':
AC Oulu aloittaa nousijana Veikkausliigassa, OPS-jp aloittaa nousijana Ykkösessä ja FC OPA jatkaa kakkosessa.
Pohjois-Suomen Kolmoseen ja Neloseen on tulossa myös liuta oululaisjoukkueita, mutta huhtikuussa 2010 ei Pohjois-Suomen piirin sivuilta hyvällä tahdollakaan löytänyt vielä tarkempia tietoja alkavien alempien sarjatasojen joukkueista.

10.5.2010 Helsingissä pelatussa Veikkausliigaottelussa HJK-AC Oulu (2-0) on tässä televisiokuvassa AC Oulun #6 Antti Pehkonen saamassa erotuomari Petteri Karilta toisen keltaisen korttinsa ja sitä kautta punaisen ulosajon merkiksi.

(21.5.2010) AC Oulu hävisi 0-2 Valkeakoskella:

AC Oulun joukkue alkuesittelyssä Tehtaan kentällä Valkeakoskella 21.5.2010 (S&J) - kotijoukkue pesi oululaisvieraat 2-0.

AC Oulun kokoonpano: mv. 22 RODRIGUES Dennys, 2 HIETANEN Janne, 3 KUKKA Niko, 4 MERILÄINEN Juho, 7 YOBE Dominic, 10 YOBE Donewell, 13 NURMELA Mika, 14 PENNANEN Joonas, 16 MAJAVA Juha, 18 HURME Jarkko ja 20 NGAMBE NGAMBE Jean Fridolin.
Vaihdot: 45 min Jonke (Ngambe Ngambe), 75 min Majava (Yobe Donewell) ja 78 min Pehkonen (Pennanen).
Penkille jäivät: mv. Toni Luukkonen ja kenttäpelaajat Lähderinne ja Mäkelä.

Helteisellä Tehtaan kentällä Haka osoitti olevansa maalintekotaidossa vieraitaan edellä - kahden maalin voitto AC Oulusta oli kiistaton, joskin vieraat osasivat muutamat maalipaikkansa sössiä kunniakkaasti Mika Nurmelaa myöten. Tuntui kuin Hakan maalivahti Janne Korhosella olisi ollut yllään jonkinlainen 'pallomagneetti' - oululaisten laukaukset avoimistakin lähipaikoista suuntautuivat aina suoraan maalivahtia päin.

Mika Nurmela ja lippumies ihmettelevät yhdessä ensijaksolla kulmapotkun syntyjä syviä (S&J).

Juha Malinen vaihtopenkillään istumassa äärioikealla toisella jaksolla - tappio tulossa ja jotain pitäisi tehdä (S&J).

Mika Nurmelan johdolla pelaajatkin yrittävät pohtia keskenään, miten pitkä pelireissu ei menisi ihan pistehukaksi (S&J).

(12.6.2010) AC Oulu voitti puhtaasti Lahdessa: FC Lahti - AC Oulu 0-3 (0-1)

AC Oulun aloituskentällisen pelaajia alkuesittelyssä Lahden Hiihtostadionilla AC Oulu-pelissä. (12.6.2010 ~ S&J).

AC Oulun kokoonpano: (mv) 22. Dennys Rodriguez, 2. Janne Hietanen, 3. Niko Kukka, 6. Antti Pehkonen, 7. Dominic Yobe, 11. Frank Jonke (Mika Lähderinne 88min), 13. Mika Nurmela, 14. Joonas Pennanen (15. Joni Mäkelä 85min), 16. Juha Majava (10. Donewell Yoube 81min), 18. Jarkko Hurme ja Jean Fridolin Ngambe.

AC Oulu voitti helposti 3-0 (S&J). Vielä ei tiedetty - 'julkisesti' ainakaan - AC Oulun alla muhivasta taloudellisesta aikapommista, mikä vei sarjapaikan. Samoin Youben veljesten sekaantuminen singaporelaisjohtoiseen vedonlyöntien 'järjestelyihin' oli vielä paljastumatta.

Ykkönen 2010: OPS-jp. viidentenä.

Kausi 2011:

AC Oulu pudotettuna rahavaikeksiensa vuoksi Veikkausliigasta:

OPS toisena ~ AC Oulu kolmantena Ykkösessä 2011:
ei nousukarsintoja - jatkavat 1. divisioonassa.


AC Oulu pelasi kauden 2011 Ykkösessä:

(3.2.2011): SPL:n seuralisenssikomitea päätti keskiviikkoiltana evätä AC Oululta liigalisenssin kaudelle 2011:
Päätös perustuu lisenssin taloudellisiin vaatimuksiin.
- Lisenssijärjestelmällä pyritään varmistamaan se, että kaikki liigaseurat kykenevät viemään kauden läpi kokonaisuudessaan. Nyt valitettavasti AC Oulun osalta tämä vaatimus ei täyttynyt, seuralisenssikomitean puheenjohtaja Markku Lehtola sanoo.
- Olemme päätöstä tehdessämme ottaneet huomioon myös seuran omien tilintarkastajien lausunnot.
AC Oululla on mahdollisuus valittaa päätöksestä Palloliiton valituslautakuntaan ja tämän jälkeen Urheilun oikeusturvalautakuntaan, jonka päätös on viimeistään lopullinen ja lainvoimainen. Seura voi aloittaa valitusprosessin seitsemän päivän aikana, jonka jälkeen valituslautakunta tekee päätöksen kahden viikon kuluessa. Urheilun oikeusturvalautakunnan käsittely pidentäisi prosessia vielä viikoilla lisää.
Veikkausliiga selvittää miten Oulun poistuminen liigasta vaikuttaisi tulevaan kauteen, mutta toistaiseksi muutoksia toimintaan ja suunnitelmiin ei tehdä.
- Tässä vaiheessa me emme Veikkausliigan osalta tee mitään asian suhteen. Seuraamme tilannetta ja teemme ratkaisut sitten kun päätös on lopullinen ja lainvoimainen, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo.
Lisäksi AC Oulu voi halutessaan jatkaa käynnissä olevassa Liigacupissa normaalisti.
Mikäli AC Oulu jää mahdollisten valitustenkin jälkeen ilman lisenssiä, päättää Palloliitto Veikkausliigan pelaamisesta kolmellatoista joukkueella tai mahdollisesta täydennysmenettelystä. Liittohallitus käsittelee asiaa kokouksessaan tulevana maanantaina 7. helmikuuta.
Mahdollinen täydennys Veikkausliigan neljänneksitoista seuraksi toteutuisi seuraavassa järjestyksessä: 1.) FC Viikingit, 2.) PoPa ja 3.) FC Lahti. AC Oulun tilalle Veikkausliigaan ei kuitenkaan nosteta uutta seuraa, ellei tämä pysty täyttämään normaalilla tavalla liigalisenssin ehtoja.
- Täydennysmenettelyä käsitellään ensi maanantaina Palloliiton liittohallituksessa, sitä ennen asiaa ei kannata lähteä enempää spekuloimaan, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen totesi.
Veikkausliigan toimitusjohtaja Marjamaa on pahoillaan ennen kaikkea oululaisen jalkapalloilun ja AC Oulun puolesta.
- Tietysti tämä harmittaa pelaajien, valmentajien, kannattajien ja kaikkien seuratoimijoiden puolesta. Luonnollisesti vaaditut kriteerit pitää täyttää ja nyt näin ei AC Oulun osalta käynyt, mutta inhimilliseltä kannalta tämä on ikävä asia.

Helsingin Sanomat uutisoi AC Oulun liigalisenssivaikeuksista 4.2.2011.

Kausi 2012:

OPS ja AC Oulu 1. divisioonassa: OPS viides ja AC Oulu kuudes

AC Oulun päävalmentajana aloitti Juha Malinen - tilalle kesken kauden Rauno Ojanen.


2. divisioona: EI oululaisjoukkueita.

Kaudella 2012 Haukiputaan Pallo (HauPa) pelasi 2. divisioonan pohjoislohkossa - jäi viimeiseksi ja putosi seuraavaksi kaudeksi 3. divisioonaan. HAUKIPUDAS LIITETTIIN 1.1.2013 OULUN KAUPUNKIIN.


3. divisioona (Pohjois-Suomi): OPS-j, Tervarit, FC OPA ja JS Hercules.


4. divisioona (Pohjois-Suomi ~ Oulun lohko): OTP, FC Nets, OuRe ja OuJK.


5. divisioona (Pohjois-Suomi ~ Oulu): Tervarit-jun, Kellon Työväen Urheilijat (KTU), Real Oulu, Inter Välivainio FC (IVFC) ja Herkku-Papat (=JS Hercules 2)

Kaudella 2012 Oulunsalon seura FC Suola pelasi vielä 5. divisioonanssa (Pohjois-Suomi/Oulu) - OULUNSALO LIITETTIIN 1.1.2013 OULUN KAUPUNKIIN. Kaudella 2013 FC Suola ei enää kuitenkaan jalkapalloa pelaillut virallisesti, vaan keskittyi salibandyyn (SBT Suola).

2013:

1. divisioona:

AC Oulu jatkoi 1. divisioonassa.

OPS jatkoi 1. divisioonassa ~ putosi 2. divisioonaan.


2. divisioona (Pohjoislohko):
nousijoina Tervarit ja ORPa (Oulun Rotuaarin Pallo ~ entinen OPS-jun).


3. divisioona (Pohjois-Suomi):
Haukiputaan Pallo (Ouluun 1.1.2013),
OLS (sai ilmeisesti FC OPA:n paikan?),
OTP,
OPS-Akatemia,
JS Hercules.


4. divisioona (Pohjois-Suomi ~ Oulun lohko):
Tervarit-j,
FC Nets,
Kellon Työväen Urheilijat (KTU),
HauPa2.


5. divisioona (Pohjois-Suomi ~ Oulu):
OuRe,
OuJK,
JuNSu (Juopulin Nuorisoseuran Urheilijat, Ylikiiminki ~ Ouluun 1.1.2009),
Herkku-Papat (JS Hercules2),
JS Hercules Academic,
Real Oulu,
Inter Välivainio FC (IVFC).

2014:

1. divisioona:

AC Oulu jatkoi 1. divisioonassa.


2. divisioona (pohjoislohko):

OPS pudonneena 2. divisioonassa:

OLS nousijana 2. divisioonassa ~ putosi heti takaisin 3. divisioonaan.

2015:

1. divisioona:

AC Oulu viidettä peräkkäistä kautta 1. divisioonassa.


2. divisioona (pohjoislohko):

OPS toista peräkkäistä kautta 2. divisioonassa:


Paikallisderby Suomen cupin alkukierroksilla.

2016:

Ykkönen:

AC Oulu kuudetta peräkkäistä kautta Ykkösessä.

AC Oulun kauden 2016 miehistö.


Kakkonen (lohko C):

OPS kolmatta peräkkäistä kautta Kakkosessa.

Hercules nousijana Kakkosessa.


Kolmonen (Pohjois-Suomen piiri):

OTP, OLS, FC Takinkääntäjät ja Tervarit.


Nelonen (Nelonen * Pohjois-Suomen piiri ~ Oulu/Kainuu):

HauPa (Haukipudas, Oulu),
Tervarit-jun/JuPa,
Kellon Työväen Urheilijat (Haukipudas, Oulu),
Oulun Reipas,
OPS/Akat,
Oulun Tarmo.


Vitonen (Vitonen * Pohjois-Suomen piiri ~ Oulu/Kainuu):

HauPa2,
Hercules2,
Juopulin Nuorisoseuran Urheilijat (JuNsU * Yli-Kiiminki, Oulu),
Oulun Jalkapalloklubi (OuJK),
Oulunsalon Pallo,
FC Nets,
Inter Välivainio (IVFC),
FC OPA/MetroStars,
Hercules/Herkku-Papat.

2017:

Ykkönen:

AC Oulu seitsemättä peräkkäistä kautta Ykkösessä.

AC Oulun kauden 2017 miehistö.

OPS nostettiin täydennysmenettelyllä Ykköseen PK-35 Vantaan paikalle.


Kakkonen (lohko C):

JS Hercules toista peräkkäistä kautta Kakkosessa.

Nigerialainen Daniel Amokachi JS Herculesin päävalmentajana kaudet 2016-17. Pelaajana: Everton 1994-96, Besiktas 1996-99 (maajoukkueessa 1990-99).

OTP nousijana Kakkosessa.


Kolmonen (3. divisioona * Pohjois-Suomen piiri):

OLS, OPS/Akatemia (nousijana), HauPa (Haukipudas, Oulu)(nousijana), Hercules/2 (ilmeisesti "AC Takinkääntäjien" paikalla) ja Tervarit.


Nelonen (4. divisioona * Pohjois-Suomen piiri ~ Oulu/Kainuu):

Tervarit-jun/JuPa, HauPa/2, Kellon Työväen Urheilijat (Haukipudas, Oulu), Oulun Reipas, Oulun Tarmo ja Oulunsalon Pallo (OsPa).


Vitonen (5. divisioona * Pohjois-Suomen piiri ~ Oulu/Kainuu):

Juopulin Nuorisoseuran Urheilijat (JuNsU * Yli-Kiiminki, Oulu), Oulun Jalkapalloklubi (OuJK), Hercules/Herkku-Papat, Real Oulu, HauPa/3, Tervarit/Terwaarit, AC Oulu-jun/Villan Pojat ja OuTa/Akatemia.

2018:

Ykkönen:

AC Oulu kahdeksatta peräkkäistä kautta Ykkösessä - sijoitus: 4/10.

AC Oulun päävalmentajana viidettä kautta peräkkäin Rauno Ojanen.

AC Oulun kauden 2018 miehistö.


Kakkonen:

Hercules kolmatta peräkkäistä kautta Kakkosessa.

2019:

Ykkönen:

AC Oulu yhdeksättä peräkkäistä kautta Ykkösessä - sijoitus vaatimaton: 7/10.

AC Oulun päävalmentajana Mika Lähderinne.

Ylärivi (vas.): Hieroja Arttu Siira, Joukkueenjohtaja Pasi Moilanen, Morin, Venicio Ferreira, (mv) Tommi Lindholm, (mv) Juhani Pennanen, Samuli Leppälä, Joni Korhonen ja mv-valm. Jani Luukkonen.
Keskirivi (vas): Huoltaja Pekka Juntunen, Pekka Welling, Aapo Heikkilä, Konstantin Belov, Fugo Segawa, Aleksi Gullsten, Felix Orishani ja apuvalm. Marko Kurikka.
Eturivi (vas): Alexander Jibrin, Juuso Kemppainen, Driton Shala, Samuel Kurttila, Lassi Nurmos, David Ramadingaye, Loorents Hertsi ja "joku" huoltojoukoista.

______________

(2.3.2019 * Suomen Cup * Heinäpään halli): AC Oulu-Musan Salama 4-0 ~ AC Oulu selvisi jatkoon neljännesvälieriin.

(AC Oulu * 2.3.2019): (mv) Juhani Pennanen - Lassi Nurmos, Fugo Segawa, Venicio Ferreira, David Ramadingaye, Felix Orishani (Samuel Kurttila), Alexander Jibrin (Juuso Kemppainen), Jani Korhonen (Driton Shala), Aapo Heikkilä, Loorents Hertsi (Aleksi Gullsten) ja Morin (Pekka Welling). Vaihdossa: (mv) Valtteri Tikkanen ja Konstantin Belov. Maalit: Nurmos, Morin ja Ramadingaye 2. Päävalmentaja: Mika Lähderinne.

AC Oulun avausmiehistö hengennostatuksessa ennen MuSa-ottelua 2.3.2019 Oulun Heinäpään hallissa.

______________

Vasemmalta: (h) Morin (Meksiko), (k) David Ramadingaye, (p) Lassi Jurmos ja (p) Fugo Segawa (Japani).

Vasemmalta: (p) Venicio Ferreira (Brasilia), (k) Felix Orishani (Nigeria), (k) Alexander Jibrin (Nigeria) ja (k) Joni Korhonen.

Vasemmalta: (h) Aapo Heikkilä, (h) Loorents Hertsi, (h) Driton Shala ja (h) Aleksi Gullsten.


Kakkonen:

JS Hercules neljättä peräkkäistä kautta Kakkosessa.

______________

(17.3.2019 * Suomen Cup * neljännesvälierä * Heinäpään halli): JS Hercules-FC Inter 0-2.

(JS Hercules * 17.3.2019): (mv) Aleksanteri Patronen - Samuli Hölttä (ulosajo, 44min), Santeri Ukkola, Markku Huoponen (Adeniran Muritala), Juuso Pernu. Valtteri Kovalainen, Sami Karjalainen (Aleksi Nousiainen), Junor Obagbemiro (Joni Leskelä), Karam Hadhoud, George Junior Tangko ja Nazim Amokachi. Vaihdossa: (mv) William Gäddnäs, Antti Keränen, Haris Dzuho ja Hekuran Hasani. Päävalmentaja: Mikko Isokangas, valmentaja: Cervera Lopez Miguel.

JS Hercules - avauskokoonpano poseeraamassa Oulun Heinäpään hallissa 17.3.2019 ennen cup-ottelua FC Interiä vastaan.

2020:

Ykkönen:

LINKKI: AC Oulu * YKKÖNEN 2020 (erikoissivullemme).

Jalkapallosivuston ETUSIVULLE.