LAPUA:
(Svala & Joutsi * viimeisimmät lisäykset: 21.11.2017)

A) Lapua ~ näkymiä keskustasta:

Näkymä Lapuan keskustasta - kirkon ja sillan maisemasta ~ 5.10.2014 (S&J).

Sillan kupeessa punainen liike- ja asuintalo, jossa paljon lapualaista historiaa kytkeytyneenä ~ 5.10.2014 (S&J).

Näkymiä Lapuan keskustasta ~ kaikki 5.10.2014 (S&J).


Tiistenjoki:

Lapuan Tiistenjoen kyläkirkon viereistä maataloidylliä ~ 5.10.2014 (S&J).

(Wikipedia, 2014): Tiistenjoki on Lapuan kaupunkiin kuuluva kylä, joka sijaitsee Lapuan kaupungin kaakkoiskulmalla, kantatie 66:n ja Vasunmäentien varrella. Tiistenjoen seudun maisemaa hallitsee kylän läpi virtaava Lapuanjoki sekä alavat peltomaisemat ja runsas metsä. Näkyvimpänä maamerkkinä toimii Tiistenjoen kirkko ja sen korkea kirkkotorni. Tiistenjoen nykyinen kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1953. Tiistenjoen ensimmäinen 1915 rakennettu kirkko tuhoutui vuonna 1941 kylällä riehuneessa rajussa tulipalossa. Kirkon on suunnitellut lapualainen rakennusmestari Eero Ojaniemi. Tiistenjoella toimi 1962–1974 yksityinen yhteiskoulu, joka peruskoulu-uudistuksen myötä muuttui ala-asteeksi. Paavolassa sijaitsee kotiseutumuseo.
Tiistenjoen kylän nimen on arveltu syntyneen joko Tiisa-nimisestä satakuntalaisesta suku- tai paikannimestä tai metsänhaltija Tapion avustajasta Tiisasta, jonka tehtävänä oli suojella metsän eläimiä. Kylän lähellä sijaisevat Iso- ja Vähä-Tiisijärvi, joista jälkimmäinen on kasvanut lähes kokonaan umpeen. Isosta-Tiisijärvestä laskee Lapuanjokeen Tiisipuro ja Vähästä-Tiisijärvestä Tiistenjoki-niminen puro.

Lapuan Tiistenjoen kyläkirkon viereistä maataloidylliä ~ 5.10.2014 (S&J).

Lapuan Tiistenjoen kyläkirkon syksyisiä heijastuksia ~ 5.10.2014 (S&J).

B) Lapuan rautatiekulttuuria:

1.

Lapuan rautatieasema ~ 5.10.2014 (S&J).

2.

3.

4.

5.


Lapuan ratapihanäkymiä:

6.

7.

8.

VR Track - 211 (Tka7).

9.

Kuvat # 1-9 Lapuan asemalta ja ratapihalta - kaikki kuvattu 5.10.2014 (S&J).


Lapuan rautatieasema (ruots. Lappo järnvägsstation, lyh. Lpa) sijaitsee Seinäjoen ja Kokkolan välisellä rataosuudella. Etäisyyttä Seinäjoelle on noin 25 kilometriä ja Kokkolaan noin 110 kilometriä. Asema avattiin marraskuussa 1886 Pohjanmaan radan yhteydessä, ja asemarakennus on rakennettu Knut Nylanderin tyyppipiirustusten mukaan.
Päivittäin Lapualla pysähtyy 2–3 junavuoroa suuntaansa sekä perjantaisin ja sunnuntaisin lisäksi yksi Pendolino-vuoro Oulusta Helsinkiin. Aseman lipunmyynti lakkautettiin 1. lokakuuta 2008, mutta odotushuone jäi senkin jälkeen käyttöön. Myöhemmin sen aukioloaikoja on kuitenkin supistettu ja lauantaisin odotushuone on kiinni. Paikkakunnalla käytiin pitkään keskustelua matkakeskuksen rakentamisesta, ja uusi matkakeskus otettiinkin maanantaina 12.3.2012 käyttöön aivan rautatieaseman vieressä. Aikaisemmin rautatieasemalta oli noin 400 metriä matkaa vanhalle linja-autoasemalle. Matkakeskuksessa sijaitsee myös lippuautomaatti.
Aikaisemmin aseman erikoisuutena oli ohittava pääraide, joka kulki ratapihan itäpuolitse. Raiteen linjaus muuttui vuonna 2015, kun ratapiha uusittiin täysin osana Seinäjoki-Oulu -ratahanketta. Nykyään Lapuan aseman henkilöliikenteen laituri on esteetön; se on pidennetty 450-metriseksi, korotettu sekä päällystetty. Asemalle on lisäksi asennettu uudet odotuskatokset (3 kpl), kuulutusjärjestelmä, valaistus, laiturinäytöt ja valaistut aikataulukaapit (molempia 2 kpl), polkupyörätelineet, penkit sekä kohokivetykset näkövammaisille. Laituri sijaitsee pääraiteen vieressä ratapihan länsireunalla.
Lapuan junaturmat: Lapualla on sattui vuonna 1986 kaksi junaturmaa. Ensimmäinen sattui, kun pohjoiseen matkalla olleen erikoispikajuna EP 57 Lapponian ajoi ylinopeudella poikkeavalle raiteelle. Kaksi ihmistä loukkaantui. Saman vuoden tammikuussa asemalla tapahtui myös henkilö- ja tavarajunan yhteentörmäys (Wikipedia, 2017).

Santeri Viinamäki kuvasi Lapuan rautatieaseman kesäkuussa 2017 (lisenssi OK, Creative commons).


Ruha:

Ruhan asemarakennus Antti Roivaisen kuvaamana vuonna 1989 (kirjasta Radan varrella, 2009).

Lapuan aseman alainen Ruhan laiturivaihde perustettiin samannimiseen kylään, jonka asutgus sijoittui nauhgamaisesti Nurmonjoen varrelle. Liikennepaikkarakennus on ilmeisesti Knut Nylanderin käsialaa, ja sitä on laajennettu myöhemmin. Laiturivaihteen ympärille muodostui parin sadan asukkaan maaseututaajama, mutta liikennepaikan seutu ei muodostanut mitään varsinaista asutuskeskusta, vaan seudulla oli lähinnä maatiloja. Tavaraliikenne lopetettiin 1976, liikennepaikka muutettiin miehittämättömäksi 1980, ja henkilöliikenne lopetettiin 1983 (Radan varrella, 2009).

Ruhan asemarakennus Mika Vähä-Lassilan kuvaamana (käyttölupa 2015-11-A, kiitos).

Panu Breilin kuvasi Ruhan kohdalla 4.5.2013: "Ruhan entisen aseman/kohtauspaikan nykytilaa. Vaihteet, sivuraiteen sähköistys ja opastimet on purettu, mutta etualan vartioitu tasoristeys ja ratapihan ylittävä autoilta suljettu vartioimaton tasoristeys ovat yhä jäljellä. Asemarakennus näkyy oikealla puiden takana" (kiitos - käyttölupa 2017-11-A).

Arttu Uusitalo kuvasi 19.1.2014: "IC47 ohittaa Ruhaa matkallaan kohti Rovaniemeä" (kiitos, käyttölupa 2015-12-I).

C) Lapua ~ kirkkoja:

Lapuan tuomiokirkko - kaikki kuvattu 5.10.2014 (S&J).

Lapuan tuomiokirkko sijaitsee Lapualla ja on yksi Suomen yhdeksästä tuomiokirkosta. Se on Lapuan hiippakunnan tuomiokirkko. Kirkko on rakennettu vuonna 1827, ja se on Carl Ludwig Engelin suunnittelema. Kirkon vierellä on kellotapuli (1730), joka on tiettävästi Lapuan vanhin edelleen toiminnassa oleva rakennus. Kirkon pihalla on muun muassa Karjalaan jääneiden muistomerkki, jääkärien muistomerkki, Yrjö Liipolan veistämä enkelipatsas sekä vuoden 1918 sodassa kaatuneiden muistomerkki. Kirkon katto- ja lasimaalaukset ovat taidemaalari Paavo Leinosen tekemiä.
Lapuan tuomiokirkossa on vuonna 1938 valmistuneet urut. Ne ovat yhä Suomen suurimmat. Alkujaan Lapuan tuomiokirkossa oli vuonna 1876 valmistuneet kirkkourut. Myöhemmin 1930-luvulla kirkkoon päätettiin hankkia iso ja ajanmukainen soitin. Urkujen soittopöytä sijaitsee lehterin kaiteen vieressä. Alttaritaulun takana on kaukourut, joita voidaan soittaa pääurkujen soittopöydän lisäksi liikuteltavasta soittopöydästä. Urkujen julkisivu koostuu teräksisistä mykistä pilleistä, jotka muodostavat leveän ja yläosastaan kirkon kattoa mukailevan kaaren.

Lapuan tuomiokirkon urut - kuvasi kesällä 2005 mimimerkki "WikiCraft" (lisenssi, OK).


Lapuan vaivaisukko:

Lapuan vaivaisukko - kaikki kuvattu 5.10.2014 (S&J).


Tiistenjoen kyläkirkko:

Lapuan Tiistenjoen kyläkirkko - kuvattu 5.10.2014 (S&J).

(Wikipedia, 2014): Tiistenjoki on Lapuan kaupunkiin kuuluva kylä, joka sijaitsee Lapuan kaupungin kaakkoiskulmalla, kantatie 66:n ja Vasunmäentien varrella. Tiistenjoen seudun maisemaa hallitsee kylän läpi virtaava Lapuanjoki sekä alavat peltomaisemat ja runsas metsä. Näkyvimpänä maamerkkinä toimii Tiistenjoen kirkko ja sen korkea kirkkotorni. Tiistenjoen nykyinen kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1953. Tiistenjoen ensimmäinen 1915 rakennettu kirkko tuhoutui vuonna 1941 kylällä riehuneessa rajussa tulipalossa. Kirkon on suunnitellut lapualainen rakennusmestari Eero Ojaniemi.

Sisäkuvat Lapuan Tiistenjoen kyläkirkosta - kaikki 5.10.2014 (S&J).

Heijastuksia Tiistenjoen kyläkirkon infotaulussa - 5.10.2014 (S&J).

Etusivulle.

Suomen sivumme hakemistoon.

Mahdollisia kysymyksiä, korjauksia tai lisätietoja voi sivuston kokoajille lähettää helposti sähköpostilla:

PALAUTE (e-mail)