Kemin jalkapallohistoriikkia:

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 15.9.2016).

1950:

Kemin Palloseura (KePS) ~ Maakuntasarjan pohjoislohkossa (ryhmä A).

KePS (1950): puheenjohtaja: K.Pirhonen, huoltaja: M.Aitto-oja, pelipaita punainen ~ housut valkoiset.


Karihaaran Pallo-Pojat (Kemi) ~ Lapin piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

Kemin Hukat ~ Lapin piirinsarjassa (neljäs sarjataso).

1958:

Karihaaran Tenho (Kemi) Maakuntasarjassa ~ nousi Suomensarjaan.

Karihaaran Tenho nousi Maakuntasarjan lohkostaan (1958) Suomensarjaan tällä miehistöllä.

(Wikipedia, 2012): Karihaara on Kemin kaupunginosa, joka on kasvanut Kemi Oy:n sellutehtaan (nykyisin Metsä-Botnia) ympärille. Suurin osa kaupunginosan pinta-alasta onkin tehdasaluetta. Kaupunginosa sijaitsee Koivuharjun suuralueella pohjoiseen Koivuharjun kaupunginosasta. Lännessä kaupunginosa rajautuu Paattion kaupunginosaan.
Alueella sijaitsee Kemi Oy:n vanha tehdasyhdyskunta, jonka hyvin säilynyt rakennuskanta on sekä kulttuurihistoriallisesti että rakennustaiteellisesti arvokas jopa valtakunnallisesti.

1959:

Karihaaran Tenho (Kemi) ~ nousijana Suomensarjan pohjoislohkossa ~ 3. sijalle.

Tenhon puheenjohtaja (1959): P.Jokinen, valmentaja E.Siekkinen, pelipaita vihreä - housut valkoiset.


Kemin Into ~ Maakuntasarjan lohkossa #9.

Puheenjohtaja (1959): A.Kotiranta, valmentaja R.Vuori, pelipaita punavihreä - housut valkoiset.

Kemin Palloseura (KePS) ~ Maakuntasarjan lohkossa #9.

Puheenjohtaja (1959): I.Tuomela, valmentaja V.Kanon, pelipaita punainen - housut valkoiset.


Karihaaran Työväen Palloilijat (Kemi) ~ Aluesarjan lohkossa #18.

Veitsiluodon Vastus (Kemi) ~ Aluesarjan lohkossa #18.

1960:

Karihaaran Tenho Suomensarjan pohjoislohkossa ~ jäi 9. sijalle (säilyi).

1969:

Karihaaran Tenho ja Kemin Into Suomensarjan pohjoislohkossa:

Kemin Into nousi karsinnoista Mestaruussarjaan kaudelle 1970:

KEMIN INTO (Into): puh.johtaja Kaarlo Salmi, sihteeri Kalevi Heikkinen, valmentaja Veli Pietarila ~ pelipaita ja housut valkoiset.

Karihaaran Tenho sijoittui neljänneksi Suomensarjan pohjoislohkossa.

KARIHAARAN TENHO (Tenho): puheenjohtaja Antti Matinlassi, sihteeri ja valmentaja Eino Pukari - paita keltamusta, housut mustat.

2000:

Uusi seura PS Kemi Kings aloitti 1. divisioonassa ~ putosi heti 2. divisioonaan.

PS Kemin 'alkuhistoria': (Pentti Puro, 12.2. 2000): Kemissä tehtiin 21.10.1999 paikallista - ja toivottavasti vaikutuksiltaan ennen pitkää valtakunnallistakin - jalkapallohistoriaa eli lajin miehet, liki 30 luvultaan, perustivat uuden jalkapalloseuran PS Kemi Kings. Kysymys ei ollut tavanomaisesta seurafuusiosta, sillä Kemin Palloseura, Kemin Pallotoverit-85 ja Visan Pallo jatkavat toimintaansa, mutta puhtaasti juniorityöhön keskittyen. Edustusjoukkueiden toiminta lopetettiin ja niiden pelaaajat siirtyivät, mikäli eivät muualle lähteneet tai lopettaneet, uuden seuran riveihin. Edelleen sovittiin tulevaisuuden varmistamiseksi, että myös kemiläiset A- ja B-juniorit palloilevat täst´edes Kingseinä ja perusseurat huolehtivat puolestaan heitä nuoremmista "junnuista". Näin halutaan säilyttää mahdollisimman moni kemiläispoika lajin parissa ja taata heille harrastamisen ja menestymisen mahdollisuus myös nuorukaisiässä. Jotta näin pitkälle päästiin seuratoiminnan osalta liki seitsenkymmenvuotisen kemiläisen jalkapalloilun taipaleella, tarvittiin taustaksi sekä kansainvälisyyttä (ns. Bosman-"direktiivi") että paikallista intohimojen ja muiden tunteiden tasoittumista.
Kemihän on tunnettu etenkin sotien jälkeiseltä historialtaan Suomen ehkä värikkäimpänä kaupunkina, jossa politiikka on ollut vahvasti mukana myös jalkapalloilun kuvioissa. Jo 1970-luvulta lähtien on kuitenkin itse laji saanut yhä enemmän painoarvoa ja sekä mielialat ja -piteet ovat asettuneet siinä määrin, että pyrkimys yhteisen kaupunkijoukkueen perustamiseen johti lopulta tulokseen. Kun lisäksi kutistuneen kaupungin ja sen yritysten sekä asujamiston taloudelliset voimavarat eivät näyttäneet riittävän kolmen ns. pääsarjatasoisen joukkueen ylläpitoon - olihan seuroissa lisäksi turvauduttu ulkomaisiin ja naapurikaupungeista oleviin pelaajiin - kypsyi ratkaisu sitä ennen vuosia käydyn keskustelun jälkeen loppuvaiheessa nopeasti. Esimerkiksi henkilökysymykset uuden seuran johtoa varten ratkesivat vaivattomasti. Laajan kentän osalta toki ristikkäisiäkin mielipiteitä vieläkin kuullaan, mutta varsinaiset palloilumiehet nähnevät aivan "laitaluvulta" saavutetun ratkaisun mielekkyyden. Ei kai tarvitse muuta kuin kysyä, mistä olisi "puhallettu" kasaan kolme joukkuetta taustavoimineen ja -varoineen? Lisäksi voidaan osoittaa, että on saatu kootuksi menestymään valmiit A- ja B-junioreiden joukkueet, joista varsin nopeasti voidaan edustusjoukkueeseen nostaa todella kyvykkäitä pelaajia, joille omien ikäluokkiensa puitteissa on voitu tarjota riittävästi pelejä sekä onnistumisen luomaa motivaatiota. Lopuksi on syytä vielä todeta, että lähivuosina tarvitaan toisaalta runsaasti raakaa työtä, toisaalta malttia tuloksia odoteltaessa. Kaupungin puolelta toivotaan panostusta olosuhteiden edelleen kehittämiseen, lähinnä Sauvosaaren kentän katsomotilojen kunnostamiseen. Myös lämmitettävän pelialustan rakentaminen on pidettävä mielessä, pelikausien jatkaminen molemmista päistä kun kuuluu valtakunnallisiin tavoitteisiin. Kemihän on edelleen jalkapallokaupunki - toivottavasti myös niiden aatelia!

(PS Kemin nettisivut, Pentti Puro - PS Kemi Kingsin ensimmäisen kauden 2000 jälkeen): Uuden seuran ensimmäinen sarjakausi oli kaikkinensa melkoista taaperrusta: jo seuran historian ensimmäinen virallinen sarjaottelu Pietarsaaren Jaroa vastaan päättyi rökäletappioon 0-5. Ensimmäinen kotiottelu nosti vielä toiveita, kun joukkue pystyi kaatamaan Pallo-Iirot 2-0. Kukapa olisi tuossa vaiheessa arvannut, että seuraavaa voittoa saataisiin odottaa syyskuun lopulle saakka.
Runkosarjan 18 ottelusta joukkue sai kasaan masentavat 5(!) sarjapistettä, ja "taistelu tuulimyllyjä vastaan" jatkui alemmassa loppusarjassa. Kaikkiaan sarjakausi ei kemiläisille jalkapallojännäreille moniakaan ilonaiheita tarjonnut: putoaminen Kakkoseen varmistui jo varhaisessa vaiheessa. Joukkueen kunniaksi on mainittava, että toivottomista asetelmista huolimatta se jaksoi(muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) yrittää pelata ja haastaa vastustajat. Välillä kyllä vaikutti, että jopa korkeammat voimat olivat kemiläisiä vastassa, kun pistetili ei karttunut hyvilläkään peliesityksillä.
Kaiken kaikkiaan PS Kemi Kingsin ensimmäinen kausi oli valtava pettymys. Vaikka huippumenestystä kentillä ei varmaan monikaan ollut uskaltanut edes toivoa, monen muun kentän ulkopuolisen asian olisi suonut loksahtavan paremmin kohdalleen. Seurajohtoa voidaan tietysti moittia siitä, ettei se saanut kasattua kilpailukykyistä ryhmää, mutta taloudelliset realiteetit huomioon ottaen vaihtoehtoja ei varmaankaan juuri ollut. Enemmän ihmetyttääkin tukijoiden ja yleisön kaikkoaminen, "tuen" määrään nähden parempaa menestystä olisi tuskin edes ansaittu!

2001:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - sarjataso pysyi ennallaan.

2002:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - sarjataso pysyi ennallaan.

Jukka Ikäläinen PS Kemi Kingsin valmentajaksi.

2003:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - lohkovoitto, karsinnoista katkera tappio.

IFK Mariehamn esti viime hetken maalillaan kemiläisten sarjanousun.

2004:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - sarjataso pysyi ennallaan.

Tämän kirjoittaja oli katsomassa 2.6.2004 Kemin Sauvosaaren kentällä 2. divisioonan pohjoislohkon ottelun PS Kemi Kings - Rio Grande (Rovaniemi). Kotijoukkue voitti 2-0.
PS Kemi Kings pelasi tuolloin seuraavassa kokoonpanossa: (mv) Sami Mäkipörhölä, Joonas Ikäläinen, Jani Hyvärinen (Ville Himanka), Joni Mäkitalo, Matti Palosaari, Lari Ruokamo, Arto Hakala, Mika Kurkela, Jarkko Seppälä, Antti Uimaniemi ja Esa Savolainen.
Joukkueen kokoonpanossa oli ohjelmalehtisen mukaan tuolloin lisäksi: (mv) Lauri Rönkkö, Jukka Hyvärinen, Juha-Petri Mäkelä, Henri Niemelä, Mika Ravander, Jari Moisanen, Ville Paakkari, Miko Uimonen ja Juha-Pekka Uimonen. Joukkuetta valmensi Seppo Hosio - Jukka Ikäläisen lähdettyä kauden 2003 katkerien nousupelitakaiskujen jälkeen Ruotsiin 'toipumaan'.
Tuon näkemäni ottelun pelaajista erottuu Antti Uimaniemi, joka sittemmin pelasi Veikkausliigaa MyPa:ssa.

2005:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - sarjataso pysyi ennallaan.

2006:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - sarjataso pysyi ennallaan.

2007:

PS Kemi Kings 2. divisioonassa - onnistui nousemaan 1. divisioonaan .

2008:

PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') nousijana 1. divisioonassa 8. sijalla.

2009:

1. divisioona: PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') seitsemäntenä.

(PS Kemin nettisivut, kauden 2009 jälkeen): Jukka Ikäläinen palasi PS Kemin peräsimeen viiden vuoden tauon jälkeen ja sai käsiinsä lähes muuttumattomana pysyneen joukkueen. Ainoa merkittävämpi muutos tuli keskikentälle: brassi Ethien korvaajaksi tuli kotikaupunkinsa joukkueeseen palannut Jaakko Isteri.
Sarja käynnistyi lopulta jopa ennakko-odotuksia paremmin, kun nihkeästi sujuneen avausottelun jälkeen tilille kuittaantui kaksi tärkeää voittoa kotikentältä. Helsinkiläisvieraat Viikingit ja Atlantis poistuivat molemmat 1-2 -tappion kärsineinä Junkohallin uudenkarhealta tekonurmelta.
Suomen Cupissa matka katkesi tällä kertaa heti alkuunsa, kun joukkue hävisi Nelosessa(!) pelanneelle KAIK/TePa:lle rangaistuspotkukilpailuun venyneen ottelun jälkeen. Sarjassa PS Kemi ei juuri tasapelejä pelaillut, ja kun voittoja kertyi tilille enemmän kuin tappioita niin heinäkuun alussa joukkue oli vain kaksi pistettä sarjajohtajaa jäljessä. Heinäkuun helteetkö sitten pehmittivät joukkueen, mutta murskatappiot kotikentällä FC PoPalle ja heti seuraavassa vierasottelussa AC Oululle yhteismaalein 0-10 hillitsivät "hieman" innokkaimpien fanien nousu-unelmia. Pelaajat kuitenkin ryhdistäytyivät hienosti ja pystyivät nollaamaan em. rökäletappiot.
Hieman erikoisesti laaditun sarjaohjelman mukaisesti seuraavat kaksi ottelua pelattiin samoja vastustajia vastaan, ja niissä joukkue oli kuin uudestisyntynyt. Oulun pelin karmeiden 0-6 -numeroiden jälkeen Kings venyi hienoon 3-2 -kotivoittoon sarjajohtajasta. Jatkoa seurasi viikkoa myöhemmin, kun joukkue haki revanssin ja kolme pistettä Porista. Samaan syssyyn kaatui vielä Meri-Lapin hegemoniakamppailussa rakas vihollinen TP-47, ja sarjan kärkisijat olivat jälleen käden ulottuvilla. KPV:tä vastaan jouduttiin kuitenkin tyytymään tasatulokseen, ja seuraavan kierroksen tappio TPV:lle enteili jo kärkijoukkueiden karkaamista.
Syyskuu oli joukkueen kannalta synkkä: se hävisi kaikki neljä pelaamaansa ottelua, vaikka peräti kolme niistä pelattiin Sauvosaaressa! Sarjan päätteeksi pystyttiin kuitenkin onneksi vielä voittoihinkin, kun Atlantis ja PK-35 kaatuivat kemiläisten käsittelyssä. PK-35 -peli oli samalla seuran 10-vuotisjuhlaottelu.
Kauden päätyttyä joukkueen voitiin katsoa täyttäneen sille ennen kauden alkua asetetut tavoitteet: sarjapaikka varmistettiin jo hyvissä ajoin, pisteitä kertyi enemmän kuin edelliskaudella ja sarjasijoituskin koheni pykälän verran. Kritiikkiä voidaan antaa ainakin otteiden ailahtelevaisuudesta, hyvän ja huonon päivän välinen ero oli välillä järkyttävän suuri.
Seuraavaa kautta jäämme odottelemaan mielenkiinnolla, sillä joukkueessa tullaan näkemään enemmän muutoksia kuin aikoihin. Valmentaja Ikäläisen saappaisiin astui jo pitkään alueella vaikuttanut valmentajavelho Oleg Eprintsev, ja kun pelaajapuolella tulijoiden joukossa ovat mm. entiset liigapelaajat Tuomo Könönen ja Joonas Ikäläinen, niin odotukset ovat korkealla.

2010:

1. divisioona: PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') yhdeksäntenä.

'PS Kemin' joukkuekuva 2010 ('Kemin Kuvaamo').

Maalivahdit: Sami Mäkipörhölä ja Jusa Impiö.
Puolustajat: Matti Palosaari, Sami Hyvärinen, Erkka Pätsi, Ozeias Fernando Graciano, Joonas Ikäläinen, Jari Moisanen, Aleksi Uimaniemi ja Jukka Yrjänheikki.
Keskikenttäpelaajat: Tommy Torvikoski, Jaakko Isteri, Tuomas Tyystälä, Tuomo Könönen, Henri Louste, Jani Kokkila, Aleksi Räihä ja Arto Hakala.
Hyökkääjät: Mikko Barsk, Denis Santos, Jaakko Paavilainen, Keijo Huusko ja Tommi Siekkinen.
Taustajoukot: Kalle Huusko (valmentaja), Arto Hakala (valmentaja), Markku Impiö (mv-valmentaja), Markku Kalermo (valmentaja), Jukka Kuusisto (manageri), Jouni Rauta (joukkueenjohtaja) ja Juha Lammi (huoltaja).

(PS Kemin nettisivut, kauden 2010 jälkeen): PS Kemi lähti kauteen suurin odotuksin: paluumuuttajat Tuomo Könönen ja Joonas Ikäläinen toivat kaivattua liigakokemusta, ja pienen tuuletuksen pelaajamateriaalissa toivottiin aiheuttavan positiisia tuloksia. "Uusvanhan" valmentajan Oleg Eprintsevin johdolla kausi lähtikin liikkelle tuloksellisesti hyvin, vaikka peliesitykset eivät aina välttämättä hurmanneetkaan. Alkuhuuman jälkeen joukkue joutui yhdeksän voitottoman ottelun putkeen, ja sarjasijoitus vaihtui kakkossijalta 10:ksi.
Heinäkuun puolivälissä seurajohto teki rohkean päätöksen ja vaihtoi valmentajatiimiksi nuoren ja sangen kokemattoman parivaljakon: Kalle Huusko tukenaan entinen Kings-peluri Arto Hakala. Kaksikko sai kuin saikin nostettua joukkueen pahimmasta suosta, ja Ykkösen sarjapaikka kaudelle 2011 varmistui lopullisesti edellistä viimeisellä kierroksella - sekin muiden ottelujen tulosten ansiosta.

2011:

1. divisioona: PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings').

Ykkönen 2011: PS Kemi jäi 10. sijalle ja putosi Kakkoseen..


PS Kemi Kingsin pelaajat valmiina vierasotteluun Kotkassa 9.7.2011 (kuva: 'S&J').

____________________________

(9.7.2011): PS Kemi Kings hävisi Kotkassa 1-3 pitkän bussimatkan päätteeksi.

PS Kemi Kings pystyi vielä toisella jaksolla tasoittamaan kotkalaisten ensimmäisellä jaksolla hankkiman yhden maalin johtoaseman, mutta sitten FC KooTeePee meni vastustamattomasti menojaan.
Pitkä bussimatka ja ilmassa ollut 'ukkoshelle' ilmeisesti uuvuttivat pitkämatkalaiset ja niin PS Kemi Kings joutui poistumaan pisteittä kentältä. Sarjataulukon kannalta tällä pelillä oli kemiläisille eräänlainen 'vedenjakajan' merkitys - tappio tiesi punapaitojen nyt jäävän sarjan loppupään kahinoihin ja kun sarjasta on putoamassa peräti neljä joukkuetta, olo alkaa käydä tukalaksi. Voitto olisi nostanut Kemin kuninkaat turvallisempaan keskikastiin. Sarjakärki on tällä kaudella jo karannut tavoittamattomiin.


PS Kemi Kings aloituskokoonpanon miehiä alkuesittelyssä valkoisissa mainospaidoissa - vasemmalta: Adriano (30), mv. Sami Mäkipörhölä (79), Henri Louste (17), Daniel Stevens (15), Aleksi Räihä (20), Jan Berg (7), Tuomas Tyystälä (14) ja Joonas Ikäläinen (8) - kuva: 'S&J'.

PS Kemi Kings pelasi seuraavassa kokoonpanossa Kotkassa: Sami Mäkipörhölä (mv) - Jan Berg, Joonas Ikäläinen, Faith Friday Obillor, Sami Hyvärinen - Daniel Stevens, Henri Louste, Tuomas Tyystälä, Aleksi Räihä - Adriano, Tommy Torvikoski.
Vaihtoja olivat ainakin: Joona Veteli (Räihä) ja Jani Kokkila (Hyvärinen). Penkillä olivat ainakin Juho Luukkonen (mv), Teemu Pähtilä ja Jukka Yrjänheikki.

PS Kemi Kingsin olin ennen tätä Kotkan peliä nähnyt pelaavan vain kerran aikaisemmin - kaudella 2004 Kemissä 2. divisioonan ottelussa Rio Grandea vastaan.
Tästä Kotkassa näkemästäni kokoonpanosta tunsin ennalta vain kolme pelaajaa: Adriano, Joonas Ikäläinen ja ent. 'Vintiö'-puolustaja Jan Berg.


Tällä bussilla PS Kemi Kings oli tehnyt Kotkaan pitkän bussimatkan - tulo oli kestänyt kuulemma 10½ tuntia ('S&J').


PS Kemi Kings oli tehnyt kaudelle 2011 mielenkiintoisen pelaajakaappauksen, kun brasilialainen Adriano saapui 'paluumuuttajana' Norjasta Suomeen ja Kemiin. Adriano saapui Suomeen kaudelle 1999 silloin 1. divisioonassa pelanneen Atlantis-seuran maalintekijäksi. Kaudelle 2002 hän siirtyi Vantaan Allianssiin 'seuravallankumousten' myötä ja kauden 2005 alkuun Adriano muutti MyPa:n joukkueeseen, missä hän oli tärkeä lenkki myllykoskelaisten voittaessa SM-kultaa. Adriano anoi tässä vaiheessa Suomen kansalaisuuttakin, mutta hakemukseen tuli kielteinen päätös, mikä varmasti oli osaltaan vaikuttamassa hänen siirtymiseensä Norjan Sandefjord-seuraan kauden 2006 aikana.

('SP', sähköposti 10.7.2011): Adriano teki pahan 'taktisen virheen' Suomen kansalaisuuden anomisprosessinsa aikana. Kun anomusprosessi oli vielä kesken, hän meni televisiohaastattelussa möläyttämään, että hän hakee Suomen kansalaisuutta lähinnä vain siksi, että Suomen passin avulla hänen on helpompi päästä rahakkaampiin sopimuksiin EU-maissa myöhemmällä urallaan. Ei tuollaista oman edun tavoittelua katsottu hyvällä siellä, missä kyseinen kielteinen päätös sitten tehtiin. Olisi ennemmin lausunut, että hän on aina Brasiliassa ollessaan - pikkupojasta asti - halunnut päästä joskus pelaamaan Suomen maajoukkueeseen. Se olisi kaikessa 'epäuskottavuudesaankin' saattanut muuttaa päätöstä.


PS Kemi Kingsin valmentaja Kalle Huusko (Kotkassa 9.7.2011 - 'S&J').

Lisää kuvia ottelusta FC KooTeePee-PS Kemi Kings 3-1.


(9.8.2011): PS Kemi Kings vaihtoi valmentajaa: Himanka ja Ikäläinen kehiin - Huuskolle potkut.

(9.8.2011): PS Kemi vaihtaa valmentajaa : PS Kemin johtokunta on tänään tehnyt päätöksen vaihtaa joukkueen päävalmentajaa. Vetovastuun seurassa ottaa pitkän linjan kemiläinen futisvaikuttaja ja ex-maajoukkuepelaaja Juhani Himanka. Hänen aisaparikseen valmennukseen tulee ex-maajoukkuevalmentaja Jukka Ikäläinen.
Johtokunta toivoo hyvää jatkoa Kalle Huuskolle urallaan ja kiittää häntä tehdystä työstä joukkueen ja kemiläisen jalkapallon hyväksi.
Seura ei missään nimessä pidä valmentajaa yksin syyllisenä syntyneeseen tilanteeseen, mutta toivoo tämän toimivan tarvittavana herätyksenä joukkueelle.

2012:

PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') pudonneena 2. divisioonassa: sijoitus 3/9.3. divisioona (Pohjois-Suomi):
FC Kemi (edelliskaudella nimenä vielä FC-88).

2013:

PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') toista kautta 2. divisioonassa:

PS Kemi voitti lohkonsa, mutta hävisi nousukarsinnoissa molemmat pelit HIFK:lle maalein 0-1.


3. divisioona (Pohjois-Suomi):
FC Kemi.

2014:

PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') kolmatta kautta 2. divisioonassa:

PS Kemi voitti lohkonsa ja voitti nousukarsinnoissa VIFK:n 1-0 ja 3-0 ~ nousi Ykköseen.

2015:

PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') nousijana Ykkösessä (kolmen kauden tauon jälkeen) ~ nousi Veikkausliigaan:


PS Kemin nettisivulta 29.3.2015.


PS Kemin kokeneinta kaartia - vasemmalta Aleksi Räihä ja Tuomas Tyystälä (kuvat: Teemu Kvist).

2016:

PS Kemi ('Palloseura Kemi Kings') nousijana Veikkausliigassa:


Kolmonen (Pohjois-Suomi):

FC Kemi ~ kuudes peräkkäinen kausi Kolmosessa.

Jalkapallosivuston ETUSIVULLE.