Kauniainen ~ jalkapallohistoriikkia:

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 5.9.2019).

IFK Grankulla (GrIFK):

IFK Grankulla (GrIFK) (Wikipedia).

IFK Grankulla (GrIFK) (viralliset nettisivut).

1972:

IFK Grankulla (GrIFK) nousijana 3. divisioonassa - jatkoi noususuuntaustaan.

SPL lisäsi seuraavalle kaudelle 1973 1. divisioonan Mestaruussarjan ja 2. divisioonan väliin. Kun GrIFK pääsi sarjassa toiseksi, se "nousi" 2. divisioonaan, mutta sarjataso pysyi yhä kolmantena.

1984:

GrIFK:n kauden 1984 joukkuekuvassa pelasivat jopa melko arvostetut brittipelaajat Paul Culpin ja Richard Hill.

(GrIFK-nettisivut, tammikuu 2013): Östen Brännäs jättäytyi työkiireiden vuoksi pois valmennustehtävistä kaudella 1984 ja valmennusvastuu siirtyi parivaljakolle Matti Aarni – Timo Lounio. Aarni ei kuitenkaan ollut tehtäviensä tasalla ja sai jo aikaisessa vaiheessa lähtöpassit.
Lounio sai joukkueeseensa yhden kovan kotimaisen vahvistuksen, Arto Keisalon, joka heti ensimmäisellä kaudellaan laukoi 10 maalia.
Edellisvuosien tehobritti Paul Culpin toi nyt mukanaan Leicesteristä Richard Hillin, joka osoittautui ihan kaverinsa veroiseksi pelimieheksi. Molemmat britit tekivät sittemmin hienot urat kotimaassaan. Culpin taitaa muuten edelleenkin omistaa Conference-liigan yhden kauden maaliennätyksen (41 maalia kaudella 83/84).
Granin loppusijoitus ykkösessä 1984 oli tyydyttävä seitsemäs sija jonka arvoa entisestään nostaa 50% osuus omia juniorikasvatteja.
A-juniorit voittivat taas kerran piirin mestaruuden, nyt Nalle Lundqvistin valmennuksessa. Team Grani vuorostaan menestyi Suomen Cupissa pudottamalla ensin 3. kierroksella kakkosen Hongan ja 4. kierroksella pelkistä maajoukkuepelaajista koostuneen TPS:n mestaruussarjajoukkueen jatkoajan ja rangaistuspotkujen jälkeen.

1987:

GrIFK karsi SM-sarjapaikasta KePS:n kanssa - ei noussut.

(GrIFK:n nettisivut, 2017): Vuosi 1987 oli tuloksellisesti Granin historian toistaiseksi paras. Ari Tiittanen jatkoi valmentajana ja kaikki nousijajoukkueen runkopelaajatkin olivat edelleen mukana. Brittimaalivahti Jeff Wood korvasi Hollantiin lähteneen Petter Korkalan maalinsuulla ja kenttämiehitystä vahvistivat Matti Hannuksela ja Jarmo Eloranta. Ryhmä oli kaikin puolin toimiva ja loppusijoitus I-divisioonassa oli toinen mikä tarkoitti pääsyä karsimaan paikasta mestaruussarjassa. Jari Vanhala pommitti 13 maalia ja oli monen seuran kiinnostuksen kohteena.
Uusi upea sarjaottelujen yleisöennätys, 1242 maksanutta, kirjattiin GrIFK-KontU-ottelussa mutta parempaa oli vielä tulossa. Karsinnassa vastustajaksi asettui Kemin Palloseura, joka ennätysyleisön (1866) edessä kuitenkin valitettavasti osoittautui fyysisesti liian vahvaksi voittaen 2-0. Toinen osaottelu päättyi Kemissä kotijoukkueen voittoon 5-2. Hieno kausi ja upea kokemus kuitenkin kaikenkaikkiaan.
Huolestuttavaa oli kuitenkin se että joukkueessa oli enää kaksi omaa juniorikasvattia, Jari Vanhala ja Robert Wahlstedt.
A-juniorit täydensivät hyvää kautta voittamalla piirin mestaruuden Christian Strömin valmennuksessa. Kauden jälkeen Crisu korvasi isänsä Kalle Strömin Team Granin valmentajana III-divisioonassa.

1994:

1996:

GrIFK putosi Kolmoseen, jolloin edustusjoukkue "lopetti'".

(GrIFK-nettisivut, tammikuu 2013): Lähtökohdat kauteen 1996 olivat mahdollisimman huonot. Palloliitto sijoitti Granin kakkosen länsilohkoon, mikä tarkoitti jatkuvia pitkiä pelimatkoja Pohjanmaalle, länsirannikolle ja Tampereen suunnalle. Kun joukkueen talous jo ennestään oli heikko, ei vahvistuksiin siten juuri rahaa jäänyt.
Tämä jätti muuten hyvää työtä tehneen Timo Nousiaisen mahdottoman tehtävän eteen. Joukkue jäi lohkossaan viimeiseksi saatuaan kasaan vain neljä voittoa.
Putoamisen jälkeen pelaajakato oli totaalinen ja seuran johto ilmoittikin helmikuussa 1997 että edustusjoukkueen toiminta loppuu toistaiseksi.
Team Grani jatkoi kuitenkin toimintaansa hyvällä menestyksellä IV divisioonassa ja onnistui jopa kaudella 1998 nousemaan kolmoseen. Kolmosen paikasta kuitenkin luovuttiin joukkueen korkeaan keski-ikään vedoten.
Kun joukkue myös kaudella 1999 oli nousemassa, heräsi Kauniaisissa keskustelua GrIFK:n edustusjoukkueen paluusta. Team Grani suostui luovuttamaan sarjapaikkansa (ja pelaajansa) IFK:lle joka pystyi lähtemään taloudellisesti puhtaalta pöydältä hakemaan nousua takaisin kakkoseen. Team Grani vuorostaan lähti hakemaan uutta nousua kuudennesta divisioonasta.

2000:

GrIFK palasi muutaman kauden tauolta.

2002:

GrIFK 3. divisioonassa (HKI/Uusimaa) - säilytti sarjapaikkansa.

2003:

GrIFK 3. divisioonassa (HKI/Uusimaa) - säilytti sarjapaikkansa.

2004:

GrIFK 3. divisioonassa (HKI/Uusimaa) - nousi Kakkoseen.

2005:

GrIFK nousseena 2. divisioonan etelälohkossa - säilytti sarjapaikkansa.

2006:

GrIFK 2. divisioonan B-lohkossa - säilytti sarjapaikkansa.

2007:

GrIFK 2. divisioonan B-lohkossa - nousi Ykköseen.

2008:

GrIFK nousijana 1. divisioonassa - putosi samantien takaisin.

Merka Hautala, 2008

GrIFK tehnyt maalin, aika juhlia (GrIFK:n nettisivut, kuvaajan nimeä ei mainittu).

2009:

GrIFK pudonneena 2. divisioonan A-lohkossa - säilytti sarjapaikkansa

2010:

GrIFK 2. divisioonan B-lohkossa - säilytti sarjapaikkansa

2011:

GrIFK 2. divisioonan A-lohkossa:

2012:

GrIFK 2. divisioonassa (etelälohko):

2013:

GrIFK 2. divisioonassa (etelälohko):

2014:

GrIFK 2. divisioonassa (etelälohko):

2015:

GrIFK 2. divisioonassa seitsemättä peräkkäistä kautta (länsilohko): nousi YKKÖSEEN.


4. divisioona (Uusimaa):

Team Grani ~ 4. divisioonassa (Uusimaa).


5. divisioona (Uusimaa):

GrIFK/2 ~ 5. divisioonassa (Uusimaa).

2016:

GrIFK nousijana YKKÖSESSÄ.

Päävalmentaja: Rami Luomanpää (kaudesta 2013).


4. divisioona (Uusimaa):

GrIFK/2 ~ 4. divisioonassa (Uusimaa).


6. divisioona (Uusimaa):

GrIFK/U23 ~ 6. divisioonassa (Uusimaa).

2017:

GrIFK toista peräkkäistä kautta Ykkösessä - putosi Kakkoseen.

GrIFK 2017: (mv) Toni Vuorinen, (mv) Kimi Lindeman, (mv) Aki Holma, Joonas Ilomäki, Joni Kaasinen, Niko Perera, Otto Pitkänen, Toni Takamäki, Faraz Ahadi, Lassi Luoto, Daniel Stevens, Janne Törmänen, Valmir Seferi, Jonas Britschgi, Daniel Langhoff, Samuel Langhoff, Claudio Matrone, Petter Meyer, Faton Seferi, David Nyman, Saikou Ceesay ja Timo Mikkonen. Päävalmentaja Ari Asukka.


VITONEN (Uusimaa):

GrIFK/2 ~ pudonneena Vitosessa (Uusimaa).

GrIFK/U23 ~ nousijana Vitosessa (Uusimaa).

2018:

GrIFK ~ pudonneena Kakkosessa - sijoitus: 3/12.

(5.9.2018 * Kakkonen): HJS Akat.- GrIFK 0-2.

Vaihdosta: Frans-Eemil Leppänen (Luoto) ja Samu Kauppila (S.Langhoff). Vaihdossa: (mv) Toni Vuorinen ja David Nyman.

2019:

GrIFK ~ toista peräkkäistä kautta Kakkosessa.

ETUSIVULLE takaisin.