Kaarela - kaupunginosa #33.
Osa-alueet: Kannelmäki (331), Maununneva (332), Malminkartano (333), Hakuninmaa (334), Kuninkaantammi (335), (Honkasuo 336). (Helsinki ~ sivu #26)

(Svala & Joutsi * viimeisimmät lisäykset: 8.6.2020)

Helsinki-sivullemme #27

A) Kannelmäki ~ Helsingin Kaarelan kaupunginosan osalue (331):

(Wikipedia, 2012): Kannelmäki (ruots. Gamlas) on Helsingin Kaarelan kaupunginosan osa-alue ja Kaarelan peruspiirin osa-alue. Kannelmäki sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta, ja sen rajoina ovat etelässä Kehä I, idässä Hämeenlinnanväylä, sekä lännessä ja pohjoisessa Mätäjoki. Vuoden 2006 alussa Kannelmäessä oli 12 488 asukasta.
Kannelmäen kadunnimistön teemoina ovat musiikki ja Pohjanmaan pitäjät. Alun perin alueen nimi oli Vanhainen - Gamlas, joka tulee Kannelmäkeen ulottuneen Gamlas-tilan nimestä ja sen suomennoksesta. Asukkaiden toivomuksesta nimeksi vaihdettiin vuonna 1959 Kannelmäki - Gamlas. Kannelmäen omaleimainen kirkko valmistui vuonna 1968.
Kannelmäen palvelut ovat keskittyneet vuonna 1959 avattuun Erkki Karvisen suunnittelemaan ostoskeskukseen, hypermarketti Prisman rakennukseen (alun perin vuonna 1973 avattu Eka-Market, sittemmin Maxi) ja Kannelmäen aseman ympäristöön. Prisman rakennusta on suunniteltu laajennettavaksi vuoteen 2012 mennessä kauppakeskukseksi, johon on suunniteltu mm. ruokamaailma, apteekki, Alko ja erikoisliikkeitä sekä mahdollisesti hyvinvointipalveluja kuten kuntosali tms.
Helmikuussa 2007 Prisman toiminnot siirrettiin rakennuksen kaksikerroksiseen osaan, ja vanhan rakennuksen purkutoimet aloitettiin kesällä 2007. Ensimmäinen osa uudisrakennusta otettiin käyttöön keväällä 2009, minkä jälkeen loputkin vanhasta rakennuksesta purettiin. Kauppakeskuksen rakentaminen korostaa Kannelmäkeä Länsi-Helsingin aluekeskuksena.
Kannelmäen asema on yksi Vantaankosken radan lähijunan asemista. Sen vieressä sijaitsee Länsi-Helsingin kulttuurikeskus Kanneltalo.


Kannelmäki ~ rautatienäkymiä:

Junaonnettomuus Mätäojan sillalla:

Tapio Keränen kuvasi 4.4.1975 uhkaavan näköisen junaonnettomuuden seurauksia Martinlaakson Mätäjoen sillalla (oli pitkään Suomen pisin rautatiesilta ennen Lahden oikoradan valmistumista): Martinlaakson rata oli valmistumaisillaan. Puskaradio tiedotti, että Mätäojan sillalta oli suistunut tavaravaunuja alas. Sähköistyshän valmistui vajaat kaksi kuukautta myöhemmin, kesäkuun alussa. Onneksi säiliövaunuissa oli kuormana pelkkää vettä. Muuten ympäristötuhot olisivat olleet paljon pahemmat (Vaunut.org).

(PV, 4.4.2010): Tällä pyttyjunalla "trampattiin" rataa tiiviimmäksi, vetureina taisi olla 2 Sr12:a. Vaihteet olivat lukitsematta, kiilattu vain jotenkin. Vaihteessa juna suistui.

(PK, 4.4.2010): Tätini asui Kannelmäessä ja hänen asunnon ikkunasta näkyi juuri tähän sillalle, olen pari kertaa lapsena noussut junan kyytiin tuosta Kannelmäen asemalta, muistan tädin kertoneen nähneensä asuntonsa ikkunasta tämän onnettomuuden ja kertoili että ryminä ja tärinä oli ollut melkoinen, harmi kun en aikanaan tullut enemmän tästä tapahtumasta kyseltyä, nyt se on valitettavasti myöhäistä... Mutta kiitokset tästä kuvan esillelaitosta, nyt sen sotkun näkee myös kuvan välityksellä. Itseasiassa nyt kun kuvaa tarkemmin katson, taitaapa tätini asunnon ikkuna näkyä kuvassa tuolla takana olevissa kerrostaloissa hän asui, mikäli oikein nyt kuvaa katson.

(MH, 9.1.2012): Taitais löytyä vielä oikeusistuimen selvityskin kyseisestä onnettomuudesta, Isä vainaa oli kait ainoa loukkaantunut tässä rytäkässä.


Antti Havukainen kuvasi Kannelmäen asemalla 21.5.2013 (käyttölupa 2016-1-I).


Kanneltalo:

Kannelmäen Kanneltalo - Luoteis-Helsingin alueellinen kulttuurikeskus Kannelmäessä. Rakennuksen oikeassa siivessä sijaitsee myös Kannelmäen kirjasto, nuorisotiloja ja Helsingin työväen opiston toimipiste. Kuvasi nimimerkki Paju syyskuussa 2006 (julkaisu annetun lisenssin puitteissa).


B) Malminkartano (Malmgård) - osa-alue #333:

Antti Havukainen kuvasi Malminkartanon asemalla 3.4.2013 (käyttölupa 2016-1-I): "Malminkartanon aseman loisteputkivalaistus on selvästi kellertävämpi kuin radan muilla asemilla.".

Mahdollisia kysymyksiä, korjauksia tai lisätietoja voi sivuston kokoajille lähettää helposti sähköpostilla:

PALAUTE (e-mail)

Helsinki-sivullemme #27

Helsinki-sivustomme etusivulle

Takaisin etusivulle.