Harjavallan jalkapallohistoriikkia:

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 5.4.2015).

1950:

Harjavallan Jymy ~ Satakunnan piirisarjatasolla.

1955:

Harjavallan Pallo (HPallo) ~ Satakunnan piirisarjatasolla. Karsimassa Maakuntararjaan.

Harjavallan Pallo pelasi kaudella 1955 Satakunnan piiritasolla ja oli karsimassa pääsystä Maakuntasarjaan seuraavalle kaudelle. Tie nousi kuitenkin pystyyn heti ensimmäisessä karsintaottelussa, jossa Harjavaltaan saapui Tampereen Palloilijat (TaPa). Kotijoukkue sai tunnustaa tamperelaiset paremmikseen tylyin numeroin 2-7. Mainittakoon, että vierailijat (TaPa) pelasivat kyseisestä karsintaottelusta eteenpäin laskien kuuden kauden päästä jo Mestaruussarjaa (1961)!

Vaikka Harjavallan Pallon tie Maakuntasarjaan katkesikin heti alkuunsa, toi SPL:n sarjauudistuus seuraavaa kautta ajatellen ilouutisen: SPL aloitti kauden 1956 alusta alkaen uuden virallisen neljännen sarjatason eli ALUESARJAN, mihin pääsy merkitsi monille maakuntien joukkueille eri puolille Suomia innostavia uusia seikkailuja piirisarjoista aiemmin vain tuttujen lähikyläkenttien ulkopuolellekin - joskus kauaksikin tutuilta nurkilta. Harjavallon Pallo pääsi Aluesarjaan (lohko #6).

1956:

Harjavallan Pallo ~ mukana SPL:n aloittamalla neljännellä virallisella sarjatasolla - ALUESARJASSA:

Harjavallan Pallo pääsi mukaan kaudella 1956 aloitettuun neljännen sarjatason valtakunnalliseen Aluesarjaan (16 lohkoa). Harjavallan Pojat pelasivat lohkossa #6 ja selvisivät sijalle 5/6 säilyttäen sarjapaikkansa niukasti yhdellä pisteellä ennen Nakkilan Virettä. HPallon ja Vireen keskinäinen peli oli mystisesti jätetty pelaamatta ja molemmille oli annettu siitä yksi piste eli 'tasapeli' (Vire oli luovuttanut aiemmin jo yhden pelinsä).

1957:

Harjavallan Pallo ~ toista kautta peräkkäin Aluesarjassa (neljäs sarjataso): sijoitus 3/4.

Aluesarja - lohko #6.

1958:

Harjavallan Pallo ~ kolmatta kautta peräkkäin Aluesarjassa (neljäs sarjataso): sijoitus 6/6 * putosi piirin sarjoihin.

Aluesarja - lohko #6.

1959-64:

Ei joukkueita Harjavallasta SPL:n neljällä sarjatasolla.

1969:

Harjavallan Työväen Urheilijat (HTU) ~ Aluesarjan lohkossa #6 - sijalla 5/6:

HARJAVALLAN TYÖVÄEN URHEILIJAT (HTU): puh.johtaja ja valmentaja Esa Majander, sihteeri Juhani Kinnunen, pelipaita keltainen - housut mustat.

1998-99:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 4. divisioonassa (Satakunta).

2000:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 3. divisioonassa (Satakunta).

2001-02:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 4. divisioonassa (Satakunta).

2003-06:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ eivät mukana Satakunnan piirin divisioonissa.

2007:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 5. divisioonassa (Satakunta).

2008:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 4. divisioonassa (Satakunta).

2009:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 5. divisioonassa (Satakunta).

2010:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ "välivuosi", ei mukana piirinsä divisioonissa.

2011:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 5. divisioonassa (Satakunta).

2012:

Harjavallan Pallo (HaPo) ~ 5. divisioonassa (Satakunta).

2013:

Harjavallan Pallo (FC HaPo) ~ kolmatta peräkkäistä kautta Satakunnan piirin 5. divisioonassa:

FC HaPo:n joukkuekuva seuran nettisivulta 3.7.2013. Joukkueen toimihenkilöt: Riku Lamminen, Samu Oras ja Ville Huhtala

Harjavallan Pallon kakkosjoukkue (FC HaPo2) aloitti myös Satakunnan 5. divisioonassa kaudella 2013 ~ nousi 4. divisioonaan.

(FC HaPo:n nettisivut, 2.7.2013): Kevätkierros puhtaalla pelillä!
Tänään FC HaPo2 matkusti Ruosniemeen kevätkierroksen viimeiseen peliin jossa vastaan asettui PoPa. Peliä ennen oli jo selvää että HaPo2 on lohkovoittaja ja PoPa pelaa syksyllä 6. divisioonassa, joten pelissä oli jäljellä tänään enään vain kunnia. Vierasjoukkue oli tänään ottelun alussa valmiimpi ja jo ottelun 2min kohdalla kulman jälkitilanteesta Olli Piiran laukauksen jälkeen Jan Timoskalla oli helppo työ siirtää ottelu 0-1 vierasjoukkueelle.
Alku antoi lupauksia odottaa vauhdikasta peliä, mutta nopean maalin jälkeen peli tasoittui ja ilmassa oli selvästi aistittavissa vain maanantain illan pelailua. HaPo2 loi maalinteko paikkoja mutta viimeistely ontui ja PoPa keskittyi lyömään pitkää palloa päätyyn mistä saivat myös luotua pahoja paikkoja vikkelien kärki pelaajien ansiosta.
Ottelun 40min kohdalla HaPo2 puolustuksesta löytyy aukko, paitsio ansa petti ja PoPa hyökkääjä pääsi nokikkain tänään huippu esityksiä maalissa esittäneen Jesse Nummen kanssa, kylmä ratkaisu PoPa hyökkääjältä tsippi Jessen yli ja ottelu 1-1 näistä numeroista myös siirryttiin puoliajalle.
Toiselle jaksolle tuli hyvin latautunut HaPo2 ryhmä, joukkue loi heti alusta asti paineen päälle PoPan maalille ja ottelun 54min kohdalla Eurajoen taskuraketti Tomi Laikko kaadetaan boxissa ja rangaispotku, pallon taakse asettui Ville Hakala joka sijoittaa vuoden varmasti pallon pitseihin 1-2 vierasjoukkueelle.
HaPo2 jatkoi samaan malliin luomalla tukun vaarallisia maalipaikkoja PoPan maalille ja ottelun 72min kohdalla tämä palkitaan. Jani Blyn loistava kaaripallo tavoittaa laidasta nousevan Santeri Kyrövaaran joka ajaa kohti maalia ja antaa vasemman jalan pommin puhua peli 1-3.
Tässä vaiheessa oli PoPan koneesta bensa loppu ja jo heti parin minuutin kuluttua edellisestä Sami Kaupin kovan vedon perään säntää nuorempi veli Juho jolla on helppo työ laittaa pallo maaliin peli 1-4. Vielä ottelun lopussa Kyrövaara nostaa pallon boxissa odottavalle Samu Orakselle joka kääntölaukauksella viimeistelee ottelun loppulukemiksi 1-5.
Näin ollen HaPo2 pelasi kevätkierroksella 7 ottelua, joista voittivat kaikki.
Valmentajan Korhosen mietteet vielä pelin jälkeen olivat seuraavat: " Hienoa jätkät! nyt on ensimmäinen etappi takana ja meno on jatkunut hyvänä, peli ei ole vielä sitä mitä se tulee parhaimmillaan olemaan syksyllä, mutta tästä on hyvä jatkaa ja voittamaan me lähdemme joka pelin myös syksyllä" Ottelut jatkuvat syksyllä, vielä ei ole ottelu ohjelmaa julkaistu, mutta kaikille tervetuloa kannustamaan HaPo2 voittoihin myös syyskierroksella! HaPo2 pelaajat, huoltajat ja valmennus kiittää kannattajiaan kevätkierroksen kannatuksesta!

HaPo2:n kokoonpano: Jesse Nummi ”mv”, Teemu Piira, Tomi Mäkinen, Jari Ahonen, Santeri Kyrövaara, maali 72min, Olli Piira, Antti Salminen, Lasse Piira ”C”, Juuso Uusi-Rasi, Jan Timoska, maali 2min, Juha Heini, Mikko Laine, Juho Kauppi, maali 75min, Tomi Laikko, Sami Kauppi, Ville Hakala, maali 54min rp, Tommi Mäkelä, Sami Suonpää, Jani Bly, Samu Oras, maali 85min.

2014:

Harjavallan Pallon kakkosjoukkue (FC HaPo/2) nousijana 4. divisioonassa.


Harjavallan Pallo (FC HaPo * "Ykkösjoukkue") ~ neljättä peräkkäistä kautta Satakunnan piirin 5. divisioonassa:

2015:

Harjavallan Pallo (FC HaPo * "Ykkösjoukkue") ~ viidettä peräkkäistä kautta Satakunnan piirin 5. divisioonassa:


Harjavallan Pallon kakkosjoukkue (FC HaPo/2) poistunut virallisilta sarjatasoilta.

ETUSIVULLE takaisin.