Kouvola jalkapallokaupunkina:

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 2.9.2020).

Mukana tässä Kouvola-historiikissa myös aikaisemmin itsenäisiä kuntia ja niiden silloisia taajamia (nykyisin siis Suur-Kouvolaan kuuluvia):
Myllykoski, Anjalankoski, Kuusankoski, Karhula, Voikkaa, Elimäki, Jaala, Kaipiainen, Sippola, Inkeroinen ja Valkeala.

Alkuvaiheet Myllykoskella/Kouvolan seudulla - aika ennen MyPa-47:n perustamista.

Myllykosken Kilpa-Veikot (MyKV) aloitti jalkapallon pelaamisen jo v.1933.

Myllykosken Kilpa-Veikot (MyKV) aloitti jalkapallon v.1933.

Myllykosken alue kuului aikanaan Sippolan laajaan ja repalaiseen maalaiskuntaan ollen yksi sen taajamista. Vuonna 1920 oli Myllykosken, Simpeleen ja Jämsänkosken tehtaat yhdistetty 'Yhtyneet Paperitehtaat Osakeyhtiöksi' ja omistajasukuina olivat Björnbergit ja Waldenit.
V.1952 mainitut suvut päättivät erota yhteistoiminnasta ja jakaa tehtaat. Björnbergin ryhmä perusti uuden osakeyhtiön (Myllykoski Oy) ja Waldenin puoli keskitti toimintansa entisellä yhtiönimellä Valkeakoskelle. Myllykosken taajama oli kehittynyt paljolti tehtaan ympärille.
Waldenin sukunimihän liittyy tiiviisti Valkeakosken ja Jämsänkosken tehtaiden kautta myös jalkapalloon (Haka ja Ilves), kenraali Rudolf Waldenin poika Juuso oli innokas jalkapallomies ja ehti olla myös vaikuttamassa MyPa-47:n perustamiseen.

Vuonna 1929 oli Myllykoskelle perustettu jo pesäpalloseura Myllykosken Pallo-Veikot, joka seuraavana vuonna muutti nimensä muotoon Myllykosken Kilpa-Veikot (MyKV). Jalkapalloa MyKV alkoi pelata vuonna 1933.
Vuodelta 1938 olevassa lehtileikkeessä kerrotaan MyKV:n pelanneen Kymenlaakson piirisarjassa ja hävinneen Kaipiaisten Kajastukselle 0-9 ja Voikkaalla (VUV) 2-4. Harjoituspelien vastustajia olivat olleet KUP (Kouvola), Haukat (Utti), KyUS (Kymintehdas) ja Inkeroisten Terho. Peleistä MyKV oli jopa voittanut yhden.

MyKV katsoi vuonna 1947, että seuran tulevaisuuden kannalta oli parempi luopua jalkapallosta ja olla mukana tukemassa oman erikoisseuran perustamista Myllykoskelle.
MyKV:n vuosikokous päättikin 1.12.1947 lopettaa seuran jää- ja jalkapallotoiminnan ja antaa ne uuden seuran hoidettaviksi.

1936:

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) pelasi ensimmäisessä Maakuntasarjassa ja nousi heti toiselle sarjatasolle:

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) pelasi ensimmäisessä virallisessa Maakuntasarjassa, joka tosin oli vielä kovin vaatimaton puitteiltaan. Itälohkon neljä joukkuetta pelasivat cup-kilpailun, jossa KUP ensimmäisellä kierroksella voitti Viipurin Ilveksen 7-2 ja toisessa ratkaisevassa ottelussa kukisti Sortavalan Palloseuran 2-1. Näillä kahdella pelillä KUP varmisti pääsyn seuraavalla kaudelle toiselle sarjatasolle - silloiseen Itä-Länsi-sarjaan.

1937:

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) pelasi nousijana ensi kertaa toisella sarjatasolla (Itä-Länsi-sarja): lohkossaan 5/6.


Voikkaan Urheilu-veikot pelasi ensi kertaa Maakuntasarjassa (itä-lohko).

Voikkaan Urheilu-Veikot pelasi ensi kertaa Maakuntasarjaa (itä-lohkossa), mutta tie nousi pystyyn jo ensimmäisessä pelissä Varkaudessa, jossa WP-35 voitti Urheilu-Veikot 3-0.

1938:

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) jatkoi toisella sarjatasolla (Itä-Länsi-sarja): lohkossaan 5/7.

1939:

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) jatkoi toisella sarjatasolla (Itä-Länsi-sarja): lohkossaan 5/8.

Sodan uhka - ja lopulta Talvisodan syttyminen - keskeytti luonnollisesti sarjojen loppukarsintasysteemit.


Kaipiaisten Kajastus pelasi ensi kertaa Maakuntasarjassa.

Maakuntasarjassa pelattiin kaikkiaankin vain kolme karsintaottelua seuraavaa kautta varten - Kaipiaisten Kajastus hävisi Lappeenrannassa Urheilu-Miehille (LUM) maalein 2-4. Talvisota puski päälle.

1940-41:

Välirauhan aikana saatiin kausi 1940-41 pelatuksi melkein loppuun:

Kaipiaisten Kajastus ja Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) ja samassa C-sarjan lohkossa #5 (kolmas sarjataso):

Kaipiaisten Kajastus selvisi lohkossa toiseksi, KUP jäi viimeiseksi (joutui luovuttamaan yhden ottelun).

1943-44:

Jatkosodan aikanakin yritettiin pelata - loppurytinä keskeytti kauden 1943-44:

Kuusankosken Kilpa-Veljet pelasi Maakuntasarjassa (cup-systeemillä):

Kuusankosken Kilpa-Veljet pelasi Maakuntasarjassa Cup-systeemillä - ensimmäiselle kierrokselle osalistui 16 joukkuetta ja Kuusankosken Kilpa-Veljet voitti Helsingin Arsenalin kotonaan 3-2. Toisella kierroksella Kuusankosken Kilpa-Veljet hävisi kotonaan Viipurin Ilvekselle 0-1. Sarja keskeytyi toisen kierroksen jälkeen Jatkosodan loppurytinöihin.


Muita Kouvolan alueen joukkueita ei osallistunut Jatkosodan aikana pelatun kauden 1943-44 poikkeussysteemeihin.

1945-46:

Jatkosodan jälkeen Kouvolan alueelta peräti viisi joukkuetta aloitti Maakuntasarjassa (kolmas sarjataso):

Kaipiaisten Kajastus voitti Kymenlaakson pohjoisen lohkon - hävisi nousukarsinnassa TPK:lle ja Jäntevälle.

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa sijalla 4/7.

Kuusankosken Veto Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa sijalla 6/7.

Voikkaan Pallo-Peikot Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa viimeisellä sijalla 7/7.


Myllykosken Kilpa-Veikot (MyK-V) Kymenlaakson eteläisessä lohkossa viimeisellä sijalla 5/5.

1946-47:

Kouvolan alueelta samat viisi joukkuetta jatkoivat Maakuntasarjassa (kolmas sarjataso):

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) voitti Kymenlaakson pohjoisen lohkon (1/4) - ei noussut karsintapeleistä.

Kuusankosken Veto Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa sijalla 3/4.

Kaipiaisten Kajastus Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa viimeisellä sijalla 4/4.


Myllykosken Kilpa-Veikot (MyK-V) voitti Kymenlaakson eteläisen lohkon (1/5) - ei noussut karsintapeleistä.

Voikkaan Pallo-Peikot Kymenlaakson eteläisessä lohkossa sijalla 4/5.

1947:

Myllykosken Pallo (MyPa-47) perustettiin - Juuso Walden taustahahmona vahvasti.

MyKV katsoi vuonna 1947, että seuran tulevaisuuden kannalta oli parempi luopua jalkapallosta ja olla mukana tukemassa oman erikoisseuran perustamista Myllykoskelle. MyKV:n vuosikokous päättikin 1.12.1947 lopettaa seuran jää- ja jalkapallotoiminnan ja antaa ne uuden seuran hoidettaviksi.
14.12.1947 perustettiin Myllykosken Pallo (MyPa-47). Ensimmäisen kipinän uuden erikoisseuran perustamisesta oli antanut Armas Pyy, mutta tämän muutettua paikkakunnalta pois oli seuran perustaminen jäänyt Ensio Rikkoselle.
Uuden seuran nimestä järjestettiin yleisökilpailu , jonka voitti yllättäen Juuso ja Kaarle I. Waldenin ehdottama Myllykosken Pallo. Kenenlläkään ei ollut siihen siis sanomista. Perustamisvuoden 1947 numerot päätettiin liittää mukaan.

1947-48:

Kouvolan alueelta neljä joukkuetta Maakuntasarjassa (kolmas sarjataso):


Myllykosken Pallo-47 (MyPa-47) ensimmäisellä kaudellaan Hämeen piirin itälohkossa neljäntenä:

MyPa:n edustusjoukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa Kouvolan torilla häviten KUP:n joukkueelle 1-2. MyPa:lla oli ensimmäisessä pelissään jo punainen pelipaita, jossa valkoiset kaulukset ja hihansuut. Vuodesta 1953 alkaen käytettiin ensimmäistä kertaa valkoisen kauluspaidan päällä punaista liiviosaa (tieto Matti Tiihosen 'tutkimuksiin' perustuen).

MyPa-47:n ensimmäinen joukkue - pelikaudelta 1948. Takarivissä vasemmalta: Aimo Kinnunen, Kalle Kinnunen, Ule Petäjä, Erkki Lindborg, Aki Ruotsalainen ja Eino Musto. Eturivissä vasemmalta: Teemu Heikkilä, Allan Hasu, Tauno Pälli, Lasse Tuomi ja Ilmo Kolsi. Joukkueen valmentajana toimi kaudella 1948 Teemu Pälli.

Ensimmäisellä pelikaudellaan MyPa-47 pelasi kolmannella sarjatasolla Maakuntasarjaa Hämeen piirin itälohkossa - sijoitus oli neljäs viiden joukkueen lohkossa.

Vuonna 1948 saapui Myllykoskelle (Yhtyneiden Paperitehtaiden palkkaamana) Englannista Nottingham Forest-seuran tunnettu keskushyökkääjä Tom Johnson antamaan valmennusoppia MyPa-47:n pelaajille. Englannista saapui myös sikäläisen Albert E.Reed & Co':n paperiyhtymän jalkapallojoukkue pelivierailulle Myllykoskelle kesäkuussa 1948. Tom Johnson palasi vielä kesällä 1949 oppejaan antamaan. Nämä Englannin yhteydet kertovat meille selvästi, miten vakavasti (ilmeisesti) Juuso Waldenin johdolla Myllykosken uutta jalkapallojoukkuetta oltiin lähdetty rakentamaan. MyPa:n tulevaisuuttakin oli jo ajateltu, heti oli laitettu pystyyn myös nuorten joukkue.

MyPa:n edustusjoukkue voitti kauden aikana Lahdessa Pallo-Miehet (LPM) luvuin 3-1 ja kotona Saviniemen hiekkakentällä kaatui Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) luvuin 4-2.

Kaudella 1948 aloitti MyPa-47:n edustusjoukkueessa silloin vielä A-juniori-ikäinen Jaakko "James" Toikander, josta tuli MyPa-47:n vakiomies moniksi vuosiksi eteenpäin - lähes mille tarvittavalle pelipaikalle tahansa.

MyPa:n alkuvuosien suuri vaikuttaja oli myös Eino Musto (1923-2004), joka ehti pelata aluksi Kaipiaisten Kajastuksen joukkueessa (harjoitukset pidettiin Kaipiaisten rautatieaseman viereisellä laajalla hiekka-alueella eli VR:n halkolaanilla.), sitten MyKV:ssa vuodet 1939-47 ja MyPa:ssa alusta asti kaudelle 1951 asti. Eino Musto toimi seuran puheenjohtajana kaksi eri jaksoa, ensin 1952-64 ja myöhemmin 1967-72.

MyPa:n A-juniorit, joita valmensi Arvo Lavenius, voittivat Kymenlaakson piirinmestaruuden vuonna 1948.


Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) Hämeen itälohkossa MyPa-47:n kanssa - sijoitus 3/5


Kuusankosken Veto Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa sijalla 2/5.

Voikkaan Pallo-Peikot (Peikot) Kymenlaakson pohjoisessa lohkossa sijalla 3/5.


Mainitakoon, että kausi 1947-48 saatiin päätökseen keväällä 1948 ja päätettiin pelata seuraava uusi kausi 1948 kerralla loppuun vielä saman almanakkavuoden puolella yleisen sarjajärjestelmän selkeyttämisen vuoksi.

1948:

Kouvolan alueelta kolme joukkuetta Maakuntasarjassa (kolmas sarjataso):


Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) voitti itälohkon B - putosi heti karsinnoista.

Voitettuaan Maakuntasarjan lohkonsa KUP pääsi nousukarsintoihin, mutta hävisi heti ensimmäisellä kierroksella vieraissa TUL:n Pontevalle 1-2.

Myllykosken Pallo-47 (MyPa-47) Itälohkossa (B) sijalla 4/6.


Kuusankosken Veto Etelälohkossa (A) viimeisellä sijalla 6/6.


Kaipiaisten Kajastus ja Voikkaan Pallo-Peikot piirisarjatasolla - eivät nousseet.

Kaipiasten Kajastus ja Voikkaan Pallo-Peikot arvottiin heti Maakuntasarjan ensimmäisellä nousukarsintakierroksella vastakkain. Kajastus voitti Pallo-Peikot maalein 4-0.
Toisella kierroksella Kajastus matkusti Tampereelle, missä hävisi Kisalan Pojille lukemin 1-3.

1949:

Kouvolan alueelta enää kaksi joukkuetta Maakuntasarjassa (kolmas sarjataso):


Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) voitti itälohkon B - putosi heti karsinnoista.

Voitettuaan Maakuntasarjan lohkonsa KUP pääsi nousukarsintoihin, mutta hävisi heti ensimmäisellä kierroksella kotonaan Hukille 1-3.

Myllykosken Pallo-47 (MyPa-47) Itälohkossa (B) sijalla 2/5.


Kaipiaisten Kajastus ja Kuusankosken Veto piirisarjatasolla - Veto nousi.

Kaipiasten Kajastus ja Kuusankosken Veto joutuivat heti Maakuntasarjan ensimmäisellä nousukarsintakierroksella vastakkain. Kajastus hävisi Vedolle kotikentällään 3-4.
Ratkaisevassa toisen kierroksen ottelussaan Kuusankosken Veto sai kotikentälleen vastaansa Joutsenon Kullervon, jonka Veto voitti runsasmaalisessa ottelussa 7-4. Kuusankosken Veto nousi Maakuntasarjaan seuraavalle kaudelle 1950.

1950:

Kouvolan alueelta kolme joukkuetta Maakuntasarjassa (kolmas sarjataso):


MyPa Maakuntasarjassa ~ Itälohkon ryhmä B (kolmas sarjataso): sijoitus 2/6.

Tässä kuvassa MyPa-47:n peliasuna on outo versio, mikä seurasi ensimmäisen vuoden (1948) punaista paitaa ennen vuoden 1953 punaliivistä nykypaitaa. Jalkapallokirja 1950 määritteli MyPa:n pelipaidan värin kuitenkin punaiseksi. Kuva lienee vuosien 1949-52 ajalta - pelipaidan värin raitoineen haluaisin tietää. Pelaajat takarivissä vasemmalta: Väinö Ilves, tuntematon, Eino Musto, Martti Löytty ja Lasse Nurmilaukas. Keskirivissä vasemmalta: Kaj Hendunen, Lauri Lahtinen ja Mauno Nurmilaukas. Eturivissä vasemmalta: Pentti Nurmilaukas, Kalle Kolsi (mv) ja tuntematon.

MyPa-47:n jalkapalloilijoiden valmentajina toimivat vuosina 1949-52 Aki Ruotsalainen, 1953-54 Arvo Lavenius, 1955-56 Ensio Mustajärvi , 1956 Jaakko Toikander ja eri pelaajavalmentajia vuosien 1957-62 aikana. MyPa-47:n maalivahtina pelasi 1950-luvun alusta alkaen runsaat kymmenen vuotta Jaakko Tuomi.

Jalkapallokirja 1950: Myllykosken Pallo-47 (MyPa-47) - puh.joht. V.Haaja, sihteeri A.Merilä, huoltaja V.Byman. Paita punainen - housut valkoiset.


Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) ~ Itälohkon ryhmä B ~ sijoitus 4/6.

KUP, Kouvola (1950): puheenjohtaja ja huoltaja: O.Leino, sihteeri K.Heltola * paita sinioranssiraitainen - housut valkoiset (Jalkapallokirja 1952 kuvaa KUP-paidan mustaoranssiraitaiseksi).

Kuusankosken Veto ~ nousijana Itälohkon ryhmässä B ~ sijoitus 3/6.

Veto, Kuusankoski (1950): puheenjohtaja ja huoltaja: A.Värrälä, sihteeri M.Heinonen * paita vihreä - housut valkoiset.


Kaipiaisten Kajastus piirisarjatasolla - ei noussut karsinnoista.

Kaipiasten Kajastus kohtasi ensimmäisellä karsintakierroksella kotonaan Saimaan Pallon ja voitti 4-2. Toisella kierroksella Kajastus matkusti Mikkeliin, missä MP voitti vieraansa 4-2. Kajastuksen tie Maakuntasarjaan oli katkennut.


Jalkapallokirja 1950 esittelee Kymenlaakson piirin, johon Kouvola luonnollisesti kuului. Piirin puheenjohtajana toimi tuolloin V.Ronimus. Piirivalmentajina toimivat (1950) E.Kettunen (Kotka) ja V.Patjas (Utti, lentoasema). Kyseisen toimintavuoden Kymeenlaakson piirin seuraluettelosta löytyy Kouvola-kytköksellä edellä jo mainittujen seurojen lisäksi ainakin kaksi seuraa: Pallo-Salamat (Kouvola * pj. S.Leino) ja Utin Haukat (Utin lentorykmentti, puh.joht V. Patjas).

1951:

Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * Maakuntasarjassa ~ Itälohkon ryhmä B: voitti lohkonsa (1/5):
Selvisi nousukarsintasarjasta Suomensarjaan kaudelle 1952.

MyPa * Maakuntasarjassa ~ Itälohkon ryhmä B : sijoitus 2/5.

Kuusankosken Veto * Maakuntasarjassa ~ Itälohkon ryhmä B : sijoitus 4/5.


Kaipiaisten Kajastus piirisarjatasolla - ei noussut karsinnoista.

Kaipiasten Kajastus kohtasi ensimmäisellä karsintakierroksella kotonaan Mussalon Oraksen ja voitti 4-1. Toisella kierroksella Kajastus hävisi vieraskentällä Simpeleen Urheilijoille 0-2, Kajastuksen tie Maakuntasarjaan oli taas katkennut.

1952:

Suomensarja (toinen sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * Nousijana Suomensarjan Itälohkossa ~ jäi lohkossaan sijalle 9/10 ja putosi takaisin Maakuntasarjaan.

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) (Jalkapallokirja - 1952): puheenjohtaja P. Ivaska * sihteeri ja huoltaja: V. Ikonen * paita oranssimustaraitainen - housut valkoiset.
(Jalkapallokirja 1950 kuvasi paidan sinioranssiraitaiseksi).

Kolmen joukkueen peliasut - nyt Jalkapallokirja 1952:n mukaan - vertaa eroja vuoden 1948 kohdalla oleviin piirroksiin.


Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

MyPa * Maakuntasarjassa ~ Itälohkon ryhmä B : sijoitus 3/6.

Myllykosken Pallo-47 (MyPa-47)(Jalkapallokirja - 1952) - puh.joht. E.Musto, sihteeri A.Merilä, Paita punainen - housut valkoiset.

Kuusankosken Veto * Maakuntasarjassa ~ Itälohkon ryhmä B : sijoitus 6/6 - putosi piirinsarjatasolle - eikä koskaan palannut.

Kuusankosken Veto(Jalkapallokirja - 1952): puheenjohtaja ja sihteeri: E.Mäkelin, huoltaja: M. Aranko * paita valkoinen - vihreällä pujoliivillä - housut valkoiset.


Kaipiaisten Kajastus piirisarjatasolla - nousi nyt karsinnoista seuraavalle kaudelle Maakuntasarjaan (kolmas sarjataso).

Kaipiasten Kajastus voitti ensimmäisellä karsintakierroksella kotonaan Iitin Pallo-Pojat 4-1. Toisella ratkaisevalla kierroksella Kajastus voitti kotikentällään Ylävuoksen Palloseuran 2-1. Neljällä aikaisemmalla kaudella Kajastus ei ollut karsinnoista selvinnyt - viides kerta vasta toi nousun Maakuntasarjaan.

1953:

Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * pudonneena Maakuntasarjassa ~ voitti lohkonsa 1/6 - mutta karsintasarjassa jäi sijalle 7/8 - ei noussut.

Kaipiaisten Kajastus * nousijana ensi kertaa Maakuntasarjassa ~ selvisi lohkossaan sijalle 2/6.

MyPa Maakuntasarjassa ~ lohkossaan jäi sijalle 5/6.

Vuonna 1953 MyPa-47 käytti ensi kerran nykyisen pelipaitansa mallia - valkoinen paita alla ja päällä erillinen kudottu punainen liivi.
Takarivissä vasemmalta: Urho Lavenius, Mauri Riivari, Toimi Vuorela, Arvo Lavenius, Helge Heikkilä, Jaakko Toikander, Ilmo Kolsi ja Seppo Mäkelä.
Eturivi vasemmalta: Jaakko Rouvali, Leo Kulinoc (mv) ja Teemu Heikkilä.


Voikkaan Pallo-Peikot piirisarjatasolla - ensi kertaa loppukarsinnassa Maakuntasarjaan nousimisesta.

Voikkaan Pallo-Peikkojen tie pysähtyi kuitenkin heti Hallan Visalle vieraskentällä kärsittyyn tappioon lukemin 1-3.

1954:

Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * Maakuntasarjassa (itälohko III) ~ sijoitus: 2/6

Kaipiaisten Kajastus * toista kauttaan Maakuntasarjassa (itälohko III) ~ sijoitus 3/6.

MyPa Maakuntasarjassa (itälohko IV) - jäi sijalle 6/7 ja putosi piirinsarjaan.

1955:

SPL ilmoitti, että seuraalla kaudella (1956) tultiin aloittamaan uusi, virallinen seljäs sarjataso - Aluesarja - Maakuntasarjan alapuolelle.

Kauden 1955 sijoituksilla tuli siis olemaan erityinen merkitys etenkin Maakuntasarjan ja piirisarjojen joukkueille - uusia virallisia SPL:n sarjapaikkoja oli seuraavalle kaudelle jaossa ruhtinaallisesti.


Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * Maakuntasarjassa (itälohko II) ~ sijoitus: 5/8

Kaipiaisten Kajastus * toista kauttaan Maakuntasarjassa (itälohko III) ~ sijoitus 7/8. Pudotettiin uuteen Aluesarjaan.


Kuusankosken Puhti piirinsarjasta karsimassa Maakuntasarjaan - voitti molemmat karsintapelinsä ja pääsi seuraavaksi kaudeksi suoraan Maakuntasarjaan (Aluesarjan ohi).

Kuusankosken Puhti voitti ensimmäisessä karsintapelissään kotikentällään Sorvalin Veikot musertavasti numeroin 9-1! Ratkaisevassa toisen kierroksen ottelussaan Puhti kohtasi vieraskentällä Loviisan Riennon. Puhdin hurja maalitehtailu jatkui - Loviisan Riento hävisi 4-8! Voitoillaan Kuusankosken Puhti selvisi piirinsarjasta suoraan kolmannelle sarjatasolle ohi uuden aloitettavan Aluesarjan.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) piirinsarjasta karsimassa Maakuntasarjaan - hävisi ratkaisevan karsintapelinsä ja pääsi vain Aluesarjaan seuraavaksi kaudeksi.

Voikkaan Pallo-Peikot sai nousukarsinnan ensimmäisellä kierroksella kotikentällään vastaansa Mikkelin Palloilijat (MP). Mikkeliläiset voittivat isäntänsä 5-3 ja Voikkaan Pallo-Peikot saivat paikan seuraan kauden uudesta Aluesarjasta (neljäs sarjataso).


MyPa piirinsarjassa - ei ollut karsimassa Maakuntasarjaan - sai kuitenkin paikan uuteen Aluesarjaan seuraavalle kaudelle (neljäs sarjataso).

1956:

Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kuusankosken Puhti * Maakuntasarjan itälohkossa II - sijoitus: 4/8.

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * Maakuntasarjan itälohkossa II - sijoitus: 5/8.


Ensimmäistä kertaa: SPL:n neljäs sarjataso - Aluesarja.

MyPa-47 * Aluesarjan lohko #16 * sijoitus: 2/5.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * Aluesarjan lohko #16 * sijoitus: 3/5.

Kaipiaisten Kajastus * Aluesarjan lohko #16 * sijoitus: 4/5.

1957:

Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kuusankosken Puhti * toista peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa.

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * viidettä peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa.


Aluesarja (neljäs sarjataso).

MyPa-47 * toista peräkkäistä kautta Aluesarjassa ~ nousi juhlavuoden kunniaksi Maakuntasarjaan.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * toista peräkkäistä kautta Aluesarjassa.

Kaipiaisten Kajastus * toista peräkkäistä kautta Aluesarjassa.

1958:

Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kuusankosken Puhti * kolmas peräkkäinen kausi Maakuntasarjassa ~ nousi Suomensarjaan.

Jalkapallokirja 1959 - Kuusankosken Puhdin v. 1958 joukkuekuva.

Kuusankoski on entinen Suomen kaupunki, joka sijaitsi Kymenlaakson maakunnassa, Etelä-Suomen läänissä. Kaupungin väkiluku oli 19 739 asukasta. Kuusankoski oli leimallinen teollisuuskaupunki, jonka suurimmat työnantajat olivat Kymin Osakeyhtiön paperi- ja selluloosatehtaat.
Kuusankosken kunta perustettiin vuonna 1921 irrottamalla Iitin ja Valkealan kunnista niiden teollistuneet osat. Kauppalan oikeudet se sai 1957 ja kaupunkioikeudet 1973. Kuusankoski yhdistyi Anjalankosken, Elimäen, Jaalan, Kouvolan ja Valkealan kanssa uudeksi suurkunnaksi vuoden 2009 alussa. Uuden kaupungin nimeksi tuli Kouvola ja asukasluvuksi noin 88 000.

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * kuudetta peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa.

MyPa-47 * nousijana Maakuntasarjassa ~ putosi takaisin Aluesarjaan.


Aluesarja (neljäs sarjataso).

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * kolmatta peräkkäistä kautta Aluesarjassa ~ nousi Maakuntasarjaan.

Kaipiaisten Kajastus * kolmatta peräkkäistä kautta Aluesarjassa.

l

1959:

Suomensarja (toinen sarjataso).

Kuusankosken Puhti * Suomensarjan etelälohkossa nousijana.

Kuusankosken Puhdin valmentajana toimi kaudelle 1959 P.Makkonen. Joukkueen peliasu oli valkoinen paita, mustat housut.


Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * seitsemättä peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa.

Tämä KUP-seura jäi aikoinaan tämän kirjoittajalle (s.1953) täysin vieraaksi - joukkue pelasi mustassa paidassa, jossa oli keltaiset pystyraidat, housut mustat. Seuran puheenjohtaja (1959) oli R.Olkku ja joukkuetta valmensi Maakuntasarjassa P.Pietikäinen. Jälleen ristitiitaa aiempiin SPL:n Jalkapallokirjojen antamiin tietoihin KUP:n pelipaidan väristä.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * nousijana Maakuntasarjan lohkossa #4.

Voikkaa on Kouvolan kaupunginosa. Kaupunginosa käsittää taajaman entisen Kuusankosken kaupungin pohjoisosassa Kymijoen itäpuolella. Kaupunginosan alueella sijaitsi Voikkaan paperitehdas.

PaPe:n puhenjohtaja (1959) oli M.Jankeri ja joukkuetta valmensi Maakuntasarjassa K.Kaartinen. Joukkueen pelipaita oli musta, housut valkoiset.


Aluesarja (neljäs sarjataso).

MyPa pudonneena Aluesarjassa.

Kaipiaisten Kajastus * neljättä peräkkäistä kautta Aluesarjassa (neljäs sarjataso) - nousi Maakuntasarjaan.

Kaipiainen on Kouvolan kaupunginosa ja taajama kaupungin itäosassa entisen Anjalankosken Sippolan alueella.

1960:

Suomensarja (toinen sarjataso).

Kuusankosken Puhti * toista peräkkäistä kautta Suomensarjassa * itälohko - sijalla 9/12.


Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * kahdeksatta peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa.

Kaipiaisten Kajastus * nousijana Maakuntasarjassa.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * toista peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa (lohko #4).


Aluesarja (neljäs sarjataso).

MyPa * toista peräkkäistä kautta Aluesarjassa ~ nousi Maakuntasarjaan.

Inkeroisten Purha aloitti Aluesarjassa.

1961:

Suomensarja (toinen sarjataso).

Kuusankosken Puhti * kolmatta peräkkäistä kautta Suomensarjassa - sijoitus: 4/12.

(Jalkapallokirja 1961): Kuusankosken Puhti * Pj. H. Koski, sihteeri S. Järnvall, valmentaja R.Tuovi * paita valkea, housut mustat.


Maakuntasarja (kolmas sarjataso).

Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * yhdeksättä peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa * sijoitus: 7/8 * Toiminta SPL-sarjoissa päättyi tähän kauteen.

Heisingistä Kouvolaan muuttanut Sudet ilmeisesti sai KUP:n sarjapaikan - Sudet oli pelannut kymmenen edellistä kautta Helsingissä Suomisarjassa, mutta kauden 1960 päätteeksi jäänyt lohkossaan viimeiseksi (12/12) ja pudonnut Maakuntasarjaan. Susien johtokunta oli päättänyt vaihtaa paikkakuntaa, sillä Helsingin seudun monien seurojen keskuudessa kilpailu oli Susille liian kovaa.

(Jalkapallokirja 1961): Kouvolan Urheilijain Palloilijat (KUP) * Pj. L. Kontkanen, sihteeri J. Uimonen, valmentaja S.Sibenberg * paita punavalkoraidallinen, housut valkoiset (jälleen erilaiset tiedot peliasusta kuin aiemmin Jalkapallokirjoissa).

MyPa-47 * nousijana Maakuntasarjassa ~ sijoitus: 3/8.

(Jalkapallokirja 1961): MyPa-47 * Pj. E.Musto, sihteeri A.Merilä, valmentaja A.Kinnunen * paita valkoinen - slipover punainen, housut valkoiset.

Kaipiaisten Kajastus * toista peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa - jäi lohkossaan viimeiseksi (8/8) ja putosi Aluesarjaan.

(Jalkapallokirja 1961): Kaipiaisten Kajastus * Pj. ja valmentaja R.Ylätalo, sihteeri Eila Tiilimaa * paita sininen, housut valkoiset.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * kolmatta peräkkäistä kautta Maakuntasarjassa ~ sijoitus: 4/8.

(Jalkapallokirja 1961): Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) * Pj. M. Jankeri, sihteeri ja valmentaja K.Kaartinen * paita musta, housut valkoiset.


Aluesarja (neljäs sarjataso).

Inkeroisten Purha toista peräkkäistä kauttaan Aluesarjassa - jäi lohkossaan viimeiseksi ja putosi piirisarjaan.

(Jalkapallokirja 1961): Inkeroisten Purha * 6 pp. R.Sievers.

1962:

1963:

MyPa-47:n valmentajana toimi entinen maalivahti Jaakko Tuomi.

1964:

MyPa-47:n valmentajana aloitti Jaakko Toikander, joka jatkoi kaudelle 1973 asti merkittävää työtään.

1965:

1966:

1967:

MyPa-47 oli pelannut ensimmäiset 20 pelikauttaan jalkapalloa aina joko piirinsarjassa (=aluesarja, neljäs sarjataso) tai maakuntasarjassa (kolmas sarjataso).

1968:

1969:

MyPa-47 ~ nousi maakuntasarjasta 'Suomensarjaan':

1970:

MyPa-47 ~ 2. divisioonassa (ent. Suomensarjassa) - sijoitus: 8/14.

Veljekset Hannu ja Markku Oksanen pelasivat ensimmäisen kerran molemmat MyPa-47:n edustusjoukkueessa kaudella 1970.
Poikien isä Leo oli tehtaalla töissä, hän ei pelannut MyPa:ssa, mutta oli muuten 'kaikessa mukana' seuran toiminnassa. Myös Hannun ja Markun veljet Ahti ja Paavo pelasivat MyPa:ssa vuosien varrella.

Markku Oksanen (s.1947) pelasi seuraavissa seuroissa urallaan: Aeron Pallo 1968, HPS 1969, MyPa 1970-71 ja 1974-78 ja FinnPa 1979. Ainoa pääsarjakausi oli v.1975 MyPa:ssa.

Hannu Oksanen (s.1949) pelasi koko pitkän uransa MyPa:ssa - vuodesta 1969 vuoteen 1983 asti. Ainoa pääsarjakausi hänellekin oli vuonna 1975.

1971:

MyPa-47 ~ 2. divisioonassa (toinen sarjataso):

1972:

MyPa-47 ~ 2. divisioonassa (toinen sarjataso):

1973:

MyPa-47 ~ 1. divisioonassa (edelleen kuitenkin toinen sarjataso - vain nimivaihdos - ent. '2. divisioona'):

1974:

MyPa-47 ~ 1. divisioonassa (viidettä perättäistä kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla):
NOUSI ENSIMMÄISTÄ KERTAA PÄÄSARJATASOLLEMME.

Tämä miehistö nosti MyPa-47:n ensikertaa pääsarjatasolle (1974): Jaakko Toikander, Hans Björnberg, Hannu Vainio, Hannu Oksanen, Erkki Leppänen, Aki Paju, Hannu Vesterinen, Markku Oksanen, Olli Kankainen, Asko Tauru, Keijo Kinnunen, Rauli Kaarna, Unto Lehtinen, Juha Myllymäki, Hannu Eskola, Jorma Raunio, Matti Loikala, Vesa Suuronen, Ari Udd ja Erkki Jauhiainen (ex-HJK). valmentaja: OLLI KÄPPI.

1975:

MyPa-47 ENSIMMÄISTÄ KERTAA PÄÄSARJATASOLLAMME:
Putosi kuitenkin heti SM-sarjasta takaisin 1. divisioonaan:

1976:

MyPa-47 pudonneena 1. divisioonassa (toinen sarjataso):

1977:

MyPa-47 1. divisioonassa (toinen sarjataso - ent. Suomensarja):

1978:

MyPa-47 1. divisioonassa (toinen sarjataso):

1979:

MyPa-47 1. divisioonassa (toinen sarjataso):

1980:

MyPa-47 1. divisioonassa (toinen sarjataso):

1981:

MyPa-47 1. divisioonassa (toinen sarjataso): putosi 2. divisioonaan.

1982:

MyPa-47 pudonneena 2. divisioonassa (kolmas sarjataso):

1983:

MyPa-47 2. divisioonassa (kolmas sarjataso):

Parivaljakko Rauno Ruotsalainen & Unto Lehtinen aloitti neljän vuoden työnsä MyPa:n päävalmentajina (1983-86).

1984:

MyPa-47 ~ kolmatta peräkkäistä kautta 2. divisioonassa (kolmas sarjataso): NOUSI 1. DIVISIOONAAN.

1985:

MyPa-47 ~ nousijana 1. divisioonassa.

1986:

MyPa-47 ~ toista peräkkäistä kautta 1. divisioonassa.

Parivaljakko Rauno Ruotsalainen & Unto Lehtinen päätti neljän vuoden työnsä MyPa:n päävalmentajina (1983-86).

1987:

MyPa-47 ~ kolmatta peräkkäistä kautta 1. divisioonassa.

William Hodgson aloitti neljän vuoden työnsä MyPa:n päävalmentajana (1987-90).

1988:

MyPa-47 ~ neljättä peräkkäistä kautta 1. divisioonassa.

1989:

MyPa-47 ~ viidettä peräkkäistä kautta 1. divisioonassa.

1990:

MyPa-47 ~ kuudetta peräkkäistä kautta 1. divisioonassa.

William Hodgson päätti neljän vuoden työnsä MyPa:n päävalmentajana (1987-90).

1991:

MyPa ~ seitsemättä peräkkäistä kautta 1. divisioonassa ~ NOUSI TOISTA KERTAA PÄÄSARJATASOLLEMME.

MyPa nousi kaudelle 1992 toista kertaa historiansa aikana valtakunnan ylimmälle sarjatasolle. Tämä nousu osui sikäli 'historialliseen' hetkeen, että juuri kyseiseksi kaudeksi (1992) romutettiin kahden vuoden käytännössä ylimmällä sarjatasollamme ollut - jääkiekosta matkittu - 'Futisliiga'-systeemi. Kaudesta 1993 alkaen Suomen ylin sarjataso on tunnettu nimellä VEIKKAUSLIIGA. MyPa nousi uuteen Veikkausliigaan 'jäädäkseen', sillä seura tuli olemaan ylimmällä sarjatasolla (kirjoitushetkellä kesällä 2013 sanottuna) pysyvästi kaikki seuraavat 23 sarjakautta peräkkäin - ja mitalisijojakin tuli siunaantumaan runsaasti.

Harri Kampman aloitti kuuden vuoden työnsä MyPa:n päävalmentajana (1991-96).

1992:

MyPa nousijana mukana ensimmäisessä VEIKKAUSLIIGASSA ~ sijoitus 4/12.

1993:

MyPa toista peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ HOPEAMITALIT.

1994:

MyPa kolmatta peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ toisen kerran peräkkäin HOPEAMITALIT.

1995:

MyPa neljättä peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ kolmannen kerran peräkkäin HOPEAMITALIT.

1996:

MyPa viidettä peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ neljännen kerran peräkkäin HOPEAMITALIT.

Harri Kampman päätti kauden 1996 jälkeen kuuden vuoden työnsä MyPa:n päävalmentajana.

1997:

MyPa kuudetta peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ sijoitus viides.

Timo Liekoski toimi yhden kauden MyPa:n päävalmentajana.

1998:

MyPa seitsemättä peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ sijoitus 7/10.

Juha Malinen aloitti MyPa:n päävalmentajana kuuden vuoden työkautensa.


FC Kuusankoski 2. divisioonassa.

1999:

MyPa kahdeksatta peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ PRONSSIMITALIT.


FC Kuusankoski 2. divisioonassa.

FC Kuusankosken valmentajana toimi ensimmäistä kauttaan Kotkan TP:n liigaan nostanut Olli-Pekka Smal.

2000:

MyPa yhdeksättä peräkkäistä kautta VEIKKAUSLIIGASSA ~ PRONSSIMITALIT toisen kerran peräkkäin.


FC Kuusankoski 2. divisioonassa ~ nousi 1. divisioonaan.

FC Kuusankosken valmentajana toimi Olli-Pekka Smal.

2001:

MyPa VEIKKAUSLIIGASSA (10. peräkkäistä kautta) ~ PRONSSIMITALIT kolmannen kerran peräkkäin.


FC Kuusankoski ~ nousijana 1. divisioonassa (etelälohko).

FC Kuusankosken nosti Ykköseen kauden 2000 päätteeksi valmentaja Olli-Pekka Smal, joka oli ollut mukana Kuusankosken kauden 1990 liigaryhmässä Kumussa pelaajana. Smal oli aloittanut valmentamisen aikoinaan MyPassa Kampmanin alaisuudessa ja kävi nostamassa Kotkan TP:n liigaan (joutui väistymään kuitenkin hannu Töyryn tieltä). FC Kuusankosken peräsimeen Smal tuli kaudelle 1999.

Kauden 2001 kokoonpano: Maalivahdit: Henri Halonen, Ville Iiskola ja Petteri Mäkelä.
Puolustajat: Aleksandr Komov, David Moore, Aleksej Gulo (KTP) , Ville Huovila, Valtteri Kuusisto, Arto Uotila ja Timo Ärling.
Keskikenttä: Petteri Myllymäki, Arttu Hyyrynen, Jani Uotinen, Sami Piira, Tuomas Kansikas, Tuomas Hirvonen ja Janne Pahkala.
Hyökkääjät: Arto lautamatti, Roman Ignatov, Marko Härmä (KTP), Jari Klem, Jussi Mäkelä, Antti Koponen ja Juho Seppälä.

FC Kuusankoskesta lähtivät pois ennen kyseistä kautta 2001 seuraavat pelaajat: Marko Hänninen ja Jussi Matikka (FCK/Kumu), Mikko Korhonen (KuPS), Janne Pylkkö, Antti Niskanen, Markku Hannola ja Sergej Leonov.

2002:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (11. peräkkäistä kautta) ~ HOPEAMITALIT (viidennet kaiken kaikkiaan).


FC Kuusankoski toista kautta peräkkäin 1. divisioonassa.

2003:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (12. peräkkäistä kautta) ~ sijoitus neljäs.


FC Kuusankoski kolmatta kautta peräkkäin 1. divisioonassa - säilyi karsintojen kautta.

2004:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (13. peräkkäistä kautta) ~ sijoitus 'vain' 8/14.

Ilkka Mäkelä aloitti MyPa:n päävalmentajana Juha Malisen jälkeen.


FC Kuusankoski neljättä kautta peräkkäin 1. divisioonassa - putosi Kakkoseen.

FC Kuusankosken valmentaksi oli pestattu uutta nostetta tuomaan legendaarinen maalinsylkijä Ismo Lius. Oli myös sorvattu yhteistyösopimus FC Lahden kanssa.

FC Kuusankosken kokoonpano kauden 2004 Ykkösessä (suluissa entinen seura, jos uusi pelaaja):
Maalivahdit: Petteri Vanhapelto (Kajo), Petri Haapsaari (TP-Lahti) ja Ville Iiskola.
Puolustajat: Niko Annola (FC Reipas/A), Antti Hämäläinen, Tommi Vartiainen (FC Kuusysi/A), Timo Valkeapää (PP-70), Sami Piira, Samu Mäkeläinen (FC Reipas/A), Petri Marttila, Jarno Järvinen (FC Kuusysi/A) ja Ville Karlsson (FC Reipas/A).
Keskikenttä: Jukka Hirvonen, Miikka Mäkeläinen (FC Reipas/A), Olli Riikonen (Rakuunat), Teemu Lampinen (FC Jokerit) ja Anssi Ripatti (Rakuunat).
Hyökkääjät: Roman Ignatov, Jani Höijer, Petri Patjas (Kajo) ja Niko Nakari.

Kun listaa katsoo, ymmärtää hyvin valmentaja Ismo Liuksen lausunnon ennen kautta 2004:
- Joukkueemme keski-ikä on vain hieman parinkympin paremmalla puolella. Suurin osa porukastamme on vielä ihan poikasia, joten rutiinia ei liiemmin ole. Onneksi meillä on kuitenkin muutamia kokeneempia Kuusankosken miehiä ja muualta tulleita vahvistuksia. Olemme vasta alkutaipaleella, yhteenhitsautuminen vie aikaa. Haemme vasta joukkueen pelitapaa ja pelaajien rooleja.

Joukkueesta oli edelliskauden jälkeen lähtenyt iso tukku nimekkäitäkin pelaajia: Tuomas Kansikas (MyPa), Chad Botha (VG-62), Arttu Hyyrynen (Kajo), Mika Niilo-Rämä (VoPPK), Lassi Metsävuori, Petteri Mäkelä, Tomi Pakarinen ja David Moore.

Kauden 2004 aikana Ismo Lius sai huomata poikasiensa taidot vielä liian heppoisiksi toiselle sarjatasollemme ja edessä oli putoaminen Kakkoseen kaudelle 2005.

FC Kuusankosken hyökkääjä Arto Lautamatti (vasemmalla valkosinisessä peliasussaan) kilvoittelee pallosta IFK Mariehamnin Erik Sandvärnin kanssa Ykkösen ottelussa. Kuva on Kouvolan Sanomista, kuvaajan nimeä ei mainittu.


Sudet ~ 5. divisioonassa (Kaakko)

Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ 5. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

2005:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (14. peräkkäistä kautta) :
ENSIMMÄINEN SUOMEN MESTARUUS MYLLYKOSKELLE!

Myllykosken Pallo-47 voitti historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuteensa kaudella 2005. Valmentajana toimi Ilkka Mäkelä, joka oli tullut virkaan jo kauden 2004 alkuun jatkamaan Juha Malisen työtä (1998-2003).

Mies MyPa:n mestaruuskauden ratkaisumaalien takaa - brasilialainen Adriano, joka oli saapunut Helsinkiinkaudelle 1999 Atlantis-paitaan. Vuodesta 2002 alkaen Atlantis oli liigajoukkueena haudattu ja jatkona oli tilalle ilmestynyt Allianssi Vantaalle. Adriano siirtyi Allianssista Myllykoskelle kaudelle 2005, eikä joutunut kokemaan Allianssin rikollista ryvettymistä kiinalaisomistuksessa.
Adriano lähti Myllykoskelta ja Suomesta kesken kauden 2006 - kai vähän Suomeen katkeroituneenakin, sillä hänen Suomen kansalaisuusanomuksiiaan ei oltu hyväksytty. Mies siirtyi Norjaan Sandefjordin joukkueeseen, eikä hänestä kuultu muutamiin vuosiin mitään.
Kaudelle 2011 Adriano ponnahti taas suomalaiseen jalkapalloon mukaan - Ykkösen PS Kemi Kings-seuraan. Satuin näkemään Adrianon Kemin punapaidassa kesän 2011 aikana pelaamassa Ykköstä Kotkassa - mies ei kyllä enää entisessä 'kuosissaan' ollut läheskään. Kaudella 2012 mies ei enää ainakaan Kemissä pelannut. Vanhan Atlantis-seuran 2. divisioonan joukkueeseen hänen huhuiltiin siirtyvän, mutta niin ei ilmeisesti käynyt, eräs 'huhu' kertoo hänen palanneen Brasiliaan. Adrianon ansiot MyPa:n toistaiseksi ainoassa mestaruudessa (2005) olivat joka tapauksessa erittäin suuret.

Kaudella 2005 MyPa:n punavalkopaidossa pelasivat seuraavat pelaajat (suluissa ottelumäärä):
Maalivahdit: Janne Korhonen (25), Aapo Kiljunen (1) ja Tero Mäkäläinen (-). Kenttäpelaajat: Tuomo Könönen (26 - kaikki pelit), Tero Taipale (25), Eetu Muinonen (24), Toni Huttunen (24), Tuomas Haapala (23), Tero Karhu (23), Adriano (22), Tuomas Kuparinen (21), Hugo Miranda (21), Saku Puhakainen (20), Jukka Lindström (19), Sampsa Timoska (17), Kimmo Tauriainen (15), Niklas Tarvajärvi (13), Niki Helenius (11), Marco Manso (8), Petteri Kaijansilta (7), Tuomas Kansikas (7), Mikko Mäkelä (6), Mika Hernesniemi (2), Aleksej Kangaskolkka (1) ja Antti Lappalainen (1).

MyPa:n maalintekijät kaudella 2005: Adriano (11), Saku Puhakainen (8), Niki Helenius (4), Tero Karhu (4), Marco Manso (3), Eetu Muinonen (3), Kimmo Tauriainen (3), Tuomas Haapala (2), Tuomas Kuparinen (2), Hugo Miranda (2), Tero Taipale (2), Sampsa Timoska (2), Petteri Kaijansilta (1), Jukka Lindström (1), Mikko Mäkelä (1) ja Niklas Tarvajärvi (1).

MyPa:n mestaruuskauden puolustuksen kivijalat olivat Tuomo Könönen ja Toni Huttunen. Könönen oli tullut Myllykoskelle kaudeksi 2002 Rovaniemeltä (RoPS). Toni Huttunen puolestaan aloitti MyPa:ssa jo kaudella 1992!

Tämän kirjoittaja teki kauden 2005 aikana ensimmäisen historiallisen käyntinsä Myllykosken Saviniemen stadionille - kyseessä oli 29.6.2005 pelattu Veikkausliigaottelu MyPa-IFK Mariehamn, jonka MyPa lopulta voitti 2-1. Maalit: 0-1 Sandvärn (28min), Adriano 1-1 (55min) ja 2-1 Timoska (82min). Pelin jälkeen oli ilo päästä MyPa-talolla mukaan 'voitonjuhliin'.
MyPa:n kokoonpano ko. ottelussa: Janne Korhonen, Tuomo Könönen (Tuomas Kuparinen), Toni Huttunen, Sampsa Timoska, Tero Taipale, Jukka Lindström, Saku Puhakainen (Niki Helenius), Tuomas Haapala, Kimmo Tauriainen (Eetu Muinonen), Tero Karhu ja Adriano.

Sampsa Timoska aloitti MyPa:ssa kaudella 1998, sitä ennen hän oli pelannut Satakunnassa (KKV ja MuSa) sekä Tampereella (TPV). Timoska piipahti Englanissa QPR-seurassa kaudella 2007, jatkoi MyPa:ssa taas 2008-2011, kunnes siirtyi kaudelle 2012 Tammisaareen (EIF).

Seuraavaan vierailuun Saviniemeen ei tämän kirjoittajalta mennytkään kuin kolme päivää, kun taas viihtyisällä stadionilla MyPa kohtasi 2.7.2005 Veikkausliigan ottelussa FC Lahden. MyPa voitti jälleen - nyt 3-1. Maalit: 1-0 Lindström (26min), 2-0 Adriano (33min), 2-1 Rafael (65min) ja 3-1 Muinonen (80min). Pelin jälkeisissä voitonjuhlissa MyPa-talolla oli kahden peräkkäisen voiton jäljillä aistittavissa jo 'historiallista havinaa'.
MyPa:n kokoonpano FC Lahti-ottelussa: Janne Korhonen, Tuomo Könönen, Toni Huttunen, Hugo Miranda, Tero Taipale, Jukka Lindström, Tuomas Kuparinen (Tero Karhu), Niki Helenius (Saku Puhakainen), Tuomas Haapala, Kimmo Tauriainen (Eetu Muinonen) ja Adriano.


FC Kuusankoski pudonneena 2. divisioonan Itälohkossa - säilytti sarjapaikkansa.

(Veikkaaja, 3.5.2005): FC Kuusankoski - vahvuudet: Yhtenäisyys ja kokemus. Timo Paasolaisen joukkue on valmis yrittämään paluuta Ykköseen. Heikkoudet: Pelaajamateriaalin kapeus lienee ongelmista suurin. Teemu Lampinen, Petri Patjas, Anssi Ripatti ja Timo Valkeapää jättivät joukkueen. Avainpelaajat: Jukka Hirvonen, Jani Höijer, Sami Piira, Konsta Hietanen ja Sami Kuitunen. Arvio sijoittumisesta sarjassa: 1-4.


Sudet ~ edelleen 5. divisioonassa (Kaakko)

Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ 5. divisioonassa (Kaakkois-Suomi) ~ nousi 4. divisioonaan.

2006:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (15. peräkkäistä kautta) ~ sijoitus 6/13.


MyPa Mestarienliigan karsinnoissa:

Ensimmäisellä karsintakierroksella arpa heitti MyPa:n vastustaksi Walesin 'The New Saints'-seuran. MyPa voitti molemmat osaottelut lukemin 1-0. Toiselle karsintakierrokselle MyPa:n vastustajaksi tuli FC Kööpenhamina. Ensimmäisen osaottelun MyPa hävisi 0-2 (kyseenalainen Grönkjärin filmaama pilkku raivostutti anjalankoskelaisia).

MyPa pelasi FC Kööpenhaminan kanssa kotonaan 2-2 - putosi jatkosta yhteismaalein 2-4:

Urheilukanava televisioi ja olin paikallakin, kun MyPa kohtasi Saviniemessä FC Kööpenhaminan (katselin VHS-nauhoituksen ottelusta 19.9.2014): (mv) Janne Korhonen - Toni Huttunen, Sampsa Timoska, Hugo Miranda, Tuomas Kansikas - Jukka Lindström - Eero Peltonen (Eetu Muinonen), Adriano (Marco Manso), Tero Taipale - Aleksej Kangaskolkka (Ville Oksanen), Saku Puhakainen. Valmentaja: Ilkka Mäkelä. Maalit: Eero Peltonen ja Saku Puhakainen.
MyPa:n muita pelaajia ko. kaudella: (mv) Aapo Kiljunen, (mv) Jani Tuomala, Ilkka Juura, Heikki Pulkkinen, Mika Hernesniemi, Tero Karhu, Tuomas Kuparinen, Isidro Leguizamon, Niki Helenius ja Mikko Mäkelä.


FC Kuusankoski 2. divisioonan A-lohkossa - säilytti sarjapaikkansa.


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ nousijana 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).


Sudet ~ edelleen 5. divisioonassa (Kaakko)

2007:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (16. peräkkäistä kautta) ~ sijoitus 5/14.

Janne Hyppönen syrjäytti Ilkka Mäkelän MyPa:n päävalmentajana kesken kauden.


FC Kuusankoski 2. divisioonan A-lohkossa - säilytti sarjapaikkansa.


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ toista peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).


Sudet ~ TAUKOKAUSI ~ ei sarjatoimintaa lainkaan.

Veikkausliiga 2008:

MyPa sijoittui viidenneksi.

Veikkausliiga * 2008 (erikoissivullemme).


FC Kuusankoski 2. divisioonan A-lohkossa kolmas:


Sudet ilmestyi taukovuoden jälkeen 'jostakin' suoraan 3. divisioonaan (Kaakko).


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ kolmatta peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Veikkausliiga 2009:

MyPa jäi yhdeksänneksi sarjassa.


(9.8.2009) MyPa voitti FC Lahden 1-0 Lahden Kisapuistossa.

Avauskentälliset matkalla alkuesittelyyn ennen FC Lahti-MYPA-peliä Lahden Kisapuistossa 9.8.2009 (kuva: S&J).

MYPA palasi kahden tappion jälkeen takaisin voittokantaan hakemalla FC Lahdelta täyden pistepotin Ville Oksasen maalilla 1-0 (0-0). Samalla kouvolalaiset nousivat sarjataulukossa jo tasapisteisiin lahtelaisten kanssa.
Sateisessa Kisapuistossa nähtiin avausjaksolla tasaista taistelua, jossa ensimmäisen hyvän tekopaikan sai MYPA. Saku Puhakainen sijoitti kohti alanurkkaa, mutta lahtelaismolari Viktor Szentpeteri kurotti pallon tielle.
Jatkossakin vierasjoukkue oli hivenen aktiivisempi, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei nähty. Näin tauokoa vietettiin maalittomassa tasatilanteessa.
Toiselle puoliajalle sadepilvet olivat väistyneet Lahdesta, ja peliä päästiin jatkamaan aurinkoisessa säässä. Kamppailu eteni edelleen tasaisena, ja maalipaikat olivat kortilla.
Ottelun ainoa osuma syntyi vartti ennen täyttä aikaa ja sen iski MYPA. Hetkeä aikaisemmin vaihdosta peliin tullut Ville Oksanen pääsi ruuhkan keskeltä tuikkaamaan ensimmäisellä pallokosketuksellaan vieraat 1-0-johtoon. Maali oli 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan ensimmäinen Veikkausliigassa.

FC Lahden painostusta MyPan maalilla - turhaan.

MyPan avauskokoonpano:
1 KUISMALA Antti, 3 TIMOSKA Sampsa, 4 UIMANIEMI Antti, 5 TUUNAINEN Jarno, 6 KÖNÖNEN Tuomo, 7 WEBSTER Ben, 9 PUHAKAINEN Saku, 14 RICKETTS Tosaint, 16 HUTTUNEN Toni, 18 AHO Tuomas ja 24 MUSTAFI Nebi.
Vaihdosta: 11 Äijälä Ilari (Mustafi), 15 Oksanen Ville (Timoska) ja 2 MULTAHARJU Miikka (Puhakainen).
Penkillä lisäksi: 12 JOHANSSON Mika, 13 LINDBERG Toni ja 23 NAKARI Niko.

MyPa-valmentaja Janne Lindberg mietteliäänä Lahdessa 9.8.2009 (S&J).


FC Kuusankoski 2. divisioonan A-lohkossa yhdestoista - säilyi nipin napin:


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ neljättä peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Veikkausliiga 2010:

Veikkausliiga 2010: MyPa jäi lopulta yhdeksänneksi:

Kauden jälkeen MyPa:n päävalmentajana kolme kautta toiminut Janne Lindberg väistyi.


(3.3.2010) Liiga-Cupin talvioloissa MyPa voitti Lahdessa 0-1:

Näin talviset olivat olosuhteet Lahden Kisapuistonn tekonurmella 3.3.2010, kun FC Lahti kohtasi MyPa:n liiga-cupin ottelussa iltavalaistuksessa (kuva: S&J).

FC Lahti kärsi keskiviikkona 3.3.2010 kotikentällään tappion MYPA:lle maalein 0-1. Ottelun ainoan osuman viimeisteli jo pelin avausminuutilla Maxim Votinov. Tappion myötä FC Lahti on neljän pelatun ottelun jälkeen edelleen ilman pisteitä. MYPA puolestaan nousi toisella peräkkäisellä voitollaan kuuteen pisteeseen.
Vierasjoukkue MYPA aloitti ottelun todella hyvin ja siirtyi pelin ensimmäisellä minuutilla johtoon. Asialla oli Maxim Votinov, joka pääsi keskityksestä ohjaamaan pallon lähietäisyydeltä ohi FC Lahden maalissa pelanneen Janne Leinon. Talviset olot estivät kunnon jalkapallotapahtuman syntymisen.
Kokoonpanot:
FC Lahti: Janne Leino, Tatu Mäkelä, Juho-Matti Heikari, Mohamed Fofana (55.Jussi Länsitalo), Rafael, Jukka Vanninen, Pekka Sihvola, Eero Korte, Riku Heini (59.Jonne Kemppinen), Ibrahim Köse (var.) (56.Toni Huuhka), Jarkko Värttö.
MYPA: Antti Kuismala, Sampsa Timoska. Antti Uimaniemi, Antti Okkonen, Maxim Votinov, Ilari Äijälä, Toni Lindberg, Tosaint Ricketts (var) (79.Kim Alonen), Ville Oksanen, Tuomas Aho, Felipe Benevides (70.Konsta Hietanen).

(14.4.2010) Pelaajaliikenne ei muuttanut juurikaan tilannetta:

MyPa:n ennen kautta 2010 tapahtuneet 'pelaajapoliittiset' muutokset eivät merkittävästi seuran suorituskykyä muuttane.
Toni Huttusen ja Saku Puhakaisen lopettamiset jättävät ainakin henkiselle puolelle jonkinlaisen tyhjiön - lisäksi poistuneita olivat Tuomo Könönen (PS Kemi) ja Cleiton (laina päättyi).
Tulopuolelta löytyi mielenkiintoisia nimiä kuitenkin: Pele Koljonen (KuPS), Konsta Hietanen (FC Lahti), Kim Alonen (TPS) ja Ville Saxman (Kakkosen FC YPA - Ylivieska).

(8.5.2010) MyPa romahti toisella jaksolla jyväskyläläisten jalkoihin: MyPa-JJK 2-4.

Tästä vapaapotkusta Antti Okkonen ampui suoraan upean ylänurkkamaalin - se ei riittänyt (kuva: S&J).

JJK otti kolmannen voittonsa kolmannesta vieraspelistään (ainoa kotipeli toistaiseksi hävitty TPS:lle). Nyt JJK pelasi toisella jaksolla varsinkin hetkittäin kuin hurmiossa ja MyPa jäi pahasti jalkoihin. JJK pystyi itseluottamusta uhkuen pelaamaan hyökkäyksensä yksinkertaisesti maalipaikkoihin MyPa:n puolustajien menettettyä konseptinsa pahemman kerran - ja viimeistely oli tuhoisaa.
MyPa:lla ei peli ole kuosissa ja huolestuttavinta on yleisömäärien romahdukset - vain noin 900 katsojaa molemmissa tämän kauden kotipeleissä. Apatia Myllykosken asutuskeskuksessa alkaa näkyä nyt myös Saviniemen lehtereillä. MyPa on kuitenkin omat ulkoiset puitteensa hoitanut edelleenkin poikkeuksellisen mallikkaasti - upeat kausijulkaisut, MyPa-talon palvelut ja vuodenaikaan (ja talven kovuuteen) nähden yllättävän hyväkuntoinen kenttä antaisivat positiivista mieltä isommillekin kannattajaryhmille.

Tässä kuvassa Okkosen vapaapotku maali on syntymässä, pallo näkyy nipin napin vasemmanpuoleisimman ison kuusen kupeessa - kukaan ei voi maalia estää (vasempaan yläkulmaan) (kuva: S&J).

MyPa:n avauskokoonpano alkuesittelyssä: 1. Antti Kuismala - 4. Antti Uimaniemi, 18. Tuomas Aho, 13. Toni Lindberg, 3. Sampsa Timoska - 11. Ilari Äijälä, 24. Ville Saxman, 6 Antti Okkonen, 15. Ville Oksanen - 9. Maxim Votinov, 19. Pele Koljonen.
Pelin aikana vaihdot: Saxman - Ady , Oksanen - Ricketts ja Uimaniemi - Rautiainen (kuva: S&J).

MyPa:n innokaita MyPassion-kannattajia riemuitsemassa kotijoukkueen tasoitusmaalia - runsaan tusinan joukossa apatia valtasi toisella jaksolla (kuva: S&J).

Torstai-iltana 15.7.2010 Saviniemen kentällä MyPa kohtasi Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella (ensimmäisessä osaottelussa) Andorran Sant Julian. Hellekauden virvoittavaksi päätteeksi Saviniemen kentän ylle pelin aikana kertyneet mustat ukkospilvet alkoivat purkaa vesipisaroita pelaajien ylle toisen jakson loppupuolella.
Andorran amatöörijoukkue harjoittelee kuulemma vain kolme kertaa viikossa, mutta joukkueen johdon ja pelaajien suhtautuminen otteluun oli hyvin latautunutta ja työtä tehtiin tosissaan heille vaikeassa vierasottelussa. Yhteenä taktiikan osana heillä oli heti alusta alkaen havaittavissa järjestelmällinen ajanpeluu parempia lähtöasemia ajatellen tulevaan toiseen osaotteluun.
Ensimmäinen havainto vierasjoukkueesta oli heidän maalivahtinsa harvinaisen 'lyhyt pituus'. Ilmeisesti MyPa:n johtokin oli asian havainnut, sillä 'korkeisiin' kaukolaukauksiin kotijoukkue pyrki alusta asti määrätietoisesti.

MyPa:lta puuttuivat loukkaantuneina katsomosta käsin peliä seuranneet Maxim Votinov ja Sampsa Timoska. Jarno Tuunaista ja Adya ei myöskään kokoonpanossa ollut.
Itse pelissä MyPa:lla ei ollut mitään vaikeuksia varsinkin, kun maalejakin alkoi lopulta tulla. Avausmaalin teki Tosaint Ricketts. Ilari Äijälä jatkoi hurjaa maalivirettään ja puski numerot 2-0 ja viimeisteli myös rangaistuspotkusta loppunumerot 3-0.
Ilahduttavaa oli myös kasvanut yleisömäärä verrattuna aiempaan kauden vierailuuni Saviniemessä.

MyPa:n avauskokoonpano poseeraamassa ryhmäkuvassa pelin alussa - kapteeni Tuomas Aho tosin puuttuu kuvasta arvontavelvollisuuksiensa vuoksi (15.7.2010 ~ S&J). Andorran joukkueen kapteenina Edu.

MyPa:n avauskokoonpano: Antti Kuismala - Konsta Hietanen, Tuomas Aho, Toni Lindberg, Antti Uimaniemi - Ville Oksanen, Antti Okkonen, Ville Saxman, Ilari Äijälä - Pele Koljonen, Tosaint Ricketts.
Vaihdosta kentälle pääsivät Felipe Benevides, Einari Kurittu ja Kim Alonen.

Torstai-iltana 29.7.2010 Saviniemen kentällä MyPa kohtasi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella FC Timisoaran Romaniasta.
Ennätyksellisen helteisen heinäkuun lämpöpaineita purkautui juuri ennen pelin alkua valtaisaan ukkossadekuuroon, joka mukavasti raikasti ilmaa.
Itse pelissä MyPa:lla ei ollut sen suurempia vaikeuksia, mutta vierailijat osasivat hyökkäyksissään omilla viekkailla systeemeillään välillä aiheuttaa MyPa-puolustuksessa pahoja sekaannuksia.
Romanialaisten maalivahti ja keskustoppari olivat molemmat kahden metrin mittaisia torneja, jolloin MyPa:n korkeat keskitykset maalille olivat toivottomia yrityksiä.
FC Timisoaran keskushyökkääjä edusti myös sikäläistä yli kahden metrin mittaista pelaajalinjaa, mutta hän keskittyi lähinnä kierimään nurmikolla ja surkuttelemaan pelin jokaista tapahtumaa.
MyPa:n tasoitusmaali (Ricketts) oli siinä ja hilkulla ylittikö pallo todella maaliviivan - ainakin useimpien myllykoskelaispelaajien kasvoille ilmeistyi iloisen yllättynyt ilme, kun irlantilaislippumies alkoi viuhtoa maalin merkiksi.

Kaikki MyPa:n miehet ryhmäkuvassa ennen peliä - Antti Okkonen korvasi alkulämmittelyssä takareitensä loukanneen Tuomas Ahon kapteenina (kuva: S&J).

MyPa:n kokoonpano: 1 (mv) Antti Kuismala - 2. Konsta Hietanen, 13. Toni Lindberg, 3 Sampsa Timoska, 4. Antti Uimaniemi - 15. Ville Oksanen, 24. Ville Saxman, 6. Antti Okkonen, 11. Ilari Äijälä - 14. Tosaint Ricketts, 9. Maxim Votinov.
Vaihdosta kentälle tulivat 19. Pele Koljonen, 20. Felipe Benevides ja 17. Einari Kurittu. Kentältä poistuivat ainakin Votinov ja Ricketts. Aloituskokoonpanon mies Tuomas Aho sai alkulämmitteluvaiheessa takareisivamman ja Toni Lindberg pääsi vaihtomiesten joukosta hänet korvaamaan.
Vaihtomiehistä kentälle eivät päässeet Mika Johansson (mv), Roope Rautiainen ja Kim Alonen.

MyPa:n ja FC Timisoaran pelaajat alkukättelyissä - romanialaismaalivahdin pituus näkyy kuvasta (S&J).

FC Timisoaran kokoonpanosta ei ottanut tolkkua - jaetussa ohjelmalehtisessä pyörivät täysin eri nimet kuin kenttäkuulutuksissa. Vierailijoiden tähtipelaaja Eder Oliveira Bonfim jäi mystisesti viime hetkellä pois pelaavasta kokoonpanosta. Romanialaistoimittajat kertoivat miehen siirtyneen viime hetkellä suurseura Steaua Bukarestiin, mutta valmentaja Petrovic vakuutti Bonfimin loukkaantuneen.

Irlantilainen lippumies seuraa tyylikkäässä etunojassa Ilari Äijälän kulmapotkua toisella jaksolla (S&J).

(6.8.2010): MyPa lähellä yllätystä Romaniassa:: MYPAlla oli kurottavanaan maalin etumatka, kun romanialainen Timisoara voitti ensimmäisen osaottelun Myllykoskella 2-1. Kaikki näytti hyvältä, kun MYPA otti yllättäen 3-0-johdon, mutta Timisoara puristi toisella puoliajalla väkisin rinnalle ja tasoihin 3-3. MyPa putosi jatkosta yhteismaalein 4-5.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Lauantaina 2.10..2010 Saviniemen kentällä MyPa voitti IFK Mariehamin 2-1 (2-0). Kuvassa erotuomari Kari Petteri neuvonpidossa MyPa:n Tuomas Ahon ja IFK Mariehamnin #26 Wilhelm Ingvesin kanssa (S&J).

MyPa: 1 KUISMALA Antti, 2 HIETANEN Konsta, 3 TIMOSKA Sampsa, 4 UIMANIEMI Antti, 6 OKKONEN Antti, 9 VOTINOV Maxim, 11 ÄIJÄLÄ Ilari, 14 RICKETTS Tosaint, 15 OKSANEN Ville, 18 AHO Tuomas ja 24 SAXMAN Ville.
Vaihdot: (8 min) # 13 Toni Lindberg (Timoska) ja (71min) #19 Pele Koljonen.
Vaihtopenkillä: mv. 12 JOHANSSON Mika, 17 KURITTU Einari, 20 BENEVIDES Felipe ja 25 DE LAS Stefan.

Maalintekijät: 29. min OKSANEN Ville, 42. min LINDBERG Toni ja 47. min NEAGLE Lamar.

Ruuhkaa maarianhamilaisten maalilla - MyPa:n Votinov ja Ricketts kärkkymässä (S&J).

Myllykoskelaisten kannustusjoukot tyytyväisinä ensimmäisen jakson peliin (S&J).


FC Kuusankoski 2. divisioonan A-lohkossa yhdeksäntenä :

Seuraavalle kaudelle 'FC Kuusankoski' muuttui nimimuotoon SUDET.


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ viidettä peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi) ~ nousi 3. divisioonaan.

Kausi 2011:

Veikkausliiga 2011: MyPa lopulta 'tehtaan lakkautuksen varjossakin' kahdeksas.

>
MyPa:n päävalmentajaksi Toni Korkeakunnas FC Viikingeistä.


(9.6.2011) KuPS voitti Kuopion jumbofinaalissa MyPa:n 2-0.

MyPa:n aloituskokoonpanon miehiä 9.6.2011 Kuopiossa KuPS-ottelussa (kuva: S&J).

MyPa:n kausi 2011 oli alkanut uuden hammastikkuja pureskelevan valmentajansa Toni Korkeakunnaksen kanssa vaisusti. Seitsemästä ensimmäisestä ottelusta oli kertynyt vain 4 pistettä ja sijoituksena oli kirkkaasti viimeinen sija. Torstai-illan helteessä 9.6.2011 MyPa kohtasi sarjataulukon jumbofinaalissa Kuopiossa Keskuskentällä KuPS:n. Vaisuja olivat hellesäässä (+30C) pelatussa ottelussa molemmat, mutta kotijoukkue onnistui maalipaikkansa hyödyntämään numeroin 2-0. MyPa:n asema on jo lyhyesti sanottuna kurja. Pelaajia ei ole käytössä edes vaihtopenkkiä täyttämään. Kuopiolaisille tuttu Pele Koljonen oli loukkaantumisensa takia sivussa MyPa-kokoonpanosta.

Aloituskokoonpano - MYPA: 12 JOHANSSON Mika, 2 HIETANEN Konsta, 3 TIMOSKA Sampsa, 13 LINDBERG Toni, 15 OKSANEN Ville, 18 AHO Tuomas, 4 KUKKA Niko, 20 KAIPIO Eetu, 24 SAXMAN Ville, 7 INNANEN Mikko ja 9 VOTINOV Maxim.
Vaihtopelaajat: 21 IISKOLA Ville, 14 RAMANDINGAYE David, 25 KEJONEN Otto ja 30 ANTTILAINEN Sasha.
1-0 Dickson Nwakaeme (12min) ja 2-0 Olajide Williams (41min).
MyPa-vaihdot: 46min. Anttilainen (Hietanen), 74min. Ramandingaye (Kukka) ja 88min. Kejonen (Timoska).

KuPS-hyökkääjät tiiviissä MyPa-vartioinnissa ottelussa KuPS-MyPa (kuva S&J - 9.6.2011).

MyPa-puolustus hikoilemassa 30C-asteen helteessä KuPS-miesten keskellä (S&J - 9.6.2011).

(3.7.2011) Kun aurinko alkoi lopulta vähän paistaa - loukkaantumissuma:

(3.7.2011): Edellä kerrotun Kuopion vierailun jälkeen MyPa:n leiriin oli alkanut jo hiukan paistaa aurinko. Pelit jatkuivat: MyPa-HJK 0-2, MyPa-VPS 1-0, Jaro-MyPa 1-5 ja MyPa-HJK 0-1.
MyPa:n sijoitus jumbosijalta oli kohentunut kahdella voitolla jo kummasti, mutta sitten kuului taas huonoja uutisia: runkopelaajista Tuomas Aho (kuvassa), Antti Okkonen ja Sasha Anttilainen olivat kaikki jalkavaivaisina sairastuvalla - ehkä pitkäänkin. Pitkäaikaispotilas Pele Koljosen nilkkauutiset olivat olleet myös synkkiä. Nilkka vie koko vuoden mieheltä pois (PÄIVITYS: Koljosen pelaajaura päättyi kokonaan kyseiseen nilkkavammaan).


(26.10.2011) MyPa hävisi kotonaan VPS:lle 2-3 (0-1).

MyPa:n kokoonpano kauden viimeisessä kotiottelussaan: (mv) Ville Iiskola, Konsta Hietanen (Tadeu Terra), Sampsa Timoska, Tommi Vesala, Mikko Innanen, Riley O'Neill, Toni Lindberg, David Ramadingaye (Vinicius Frasson), Ville Oksanen, Eetu Kaipio (Tuomas Aho) ja Hassan Sesay (valmentaja: Toni Korkeakunnas).

Ottelun maalit: 0-1 (35min) Kevin Peth, 1-1 (49min) Ville Oksanen, 1-2 (51min) Steven Morrissey, 1-3 (73min) Antonio Inutile ja 2-3 (76min) Mikko Innanen.


FC Kuusankoski nyt nimellä 'Sudet' 2. divisioonan A-lohkossa:

Janne Lindbergin ja Jukka Lindströmin valmentaman Sudet-joukkueen pelaajia 2011 vasemmalta: Samu Puujalka, Niklas Smal ja Tommi Pajari.


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ nousijana 3. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

2012:

MyPa Veikkausliigassa ~ sijoittui kuudenneksi.


Sudet pudonneena 3. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ toista peräkkäistä kautta 3. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Sudet2 antoi paikkansa 3. divisioonassa FC Kouvolalle (Kouvola Akatemia):

FC Kouvola palaamassa jalkapalloon (Kouvolan Sanomat, 1.1.2012): Jalkapallon Kaakon Kolmosessa saattaa pelata ensi kautena kaksi kouvolalaista joukkuetta. Susien edustusjoukkue putosi niukasti viime kaudella Kakkosesta portaan alaspäin sarjaan, jossa pelasi jo yksi Susien joukkue (Sudet/2). Koska Palloliiton sääntöjen mukaan samassa sarjassa ei voi pelata kahta saman seuran joukkuetta, on Sudet/2 hakenut lupaa käyttää markkinointinimeä FC Kouvola sekä sarjapaikkaa Kolmosessa.
Mikäli hakemus hyväksytään, osa pelaajista siirtyy kilpailumääräysten mukaisesti FC Kouvolan pelaajiksi ja pelaa sarjaa markkinointinimellä. Tämän jälkeen pelaajien siirtyminen on mahdollista kilpailumääräysten nojalla ainoastaan edustusoikeuksien siirrolla.
Pelaajasopimuksia on tällä hetkellä kahdelle joukkueelle yhteensä neljällä maalivahdilla ja 42:lla kenttäpelaajalla. Muutamien pelaajien kanssa keskustellaan edelleen, että molemmille joukkueille saadaan riittävän laaja rinki sarjaan.


FC Peltirumpu ~ viidettä peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (Kaakko) ~ nousi 3. divisioonaan.

(Seuran nettisivut, 2012): FC Peltirumpu on vuonna 2003 perustettu kouvolalainen jalkapallojoukkue, joka pelaa Kaakkois-Suomen Nelosessa. Seuran toiminnassa yhdistyy urheilullisuus ja nautittava harrastus. Rumpu tuo oman ainutlaatuisen panoksensa alueen jalkapallokulttuuriin pelaamalla tyylikästä hyökkaysvoittoista futista, toteuttamalla erilaisia tempauksia sekä viestittämällä aktiivisesti toiminnastaan. Pieni "muoviseura" on onnistunut säilyttämään vuosien varrella oman iloisen identiteettinsä, mutta samalla kehittynyt yhdeksi alueen mielenkiintoisimmista seuroista. FC Peltirumpu pelasi perustamisensa jälkeen 5. divisioonassa, kunnes nousi 4. divisioonaan kaudelle 2008. Koko toiminta kiteytyy tuttuun sloganiin: RUMPU ON SYDÄMEN ASIA!

TUOMAS KANSIKAS: MUISTOJA LEHTOMÄESTÄ (= FC Peltirummun kotikenttä Kouvolassa):
Peltirummun kotipyhättö Kouvolan Lehtomäessä ansaitsee paikkansa kouvolalaisen jalkapalloilun tärkeimpien kenttien listassa. Pystyn arvioimaan Kouvolan jalkapallo-olosuhteita sillä kokemuksella, jota 25 vuoden kenttien kiertämisellä minulle on kertynyt. Muistelen, että noin 5-vuotiaana isäni vei minut ensimmäisen kerran oikeisiin jalkapalloharjoituksiin. Tämä tosin tapahtui Kouvolan Sarkolassa, koska Keskuskentälle juniorit eivät päässeet ja Lehtomäen kenttä oli tuolloin hyvin paljon heikommassa kunnossa kun nykyään.
Pelatessani Kouvolan Susissa ja FC Kouvolassa (vuodet 1986–1995) Lehtomäen kenttä tuli tutuksi, mutta muistini mukaan lähinnä pelikenttänä. Harjoitukset pidettiin Sarkolassa ja satunnaisesti tulimme Lehtomäkeen pelaamaan. Kenttää ympäröivät jo tuolloin hyvät vallit, jotka pitivät pallot pitkälti niiden sisäpuolella, kunnes löytyi joukkueesta tarpeeksi kovapotkuinen ne ylittämään. Silloin opittiin ainakin nöyryyttä, kun pusikoista etsimme palloja.
Lehtomäen kenttä on pyöräilymatkan päässä lapsuuden kodistani, joka sijaitsee Valkealan Niinistössä. Siihen aikaan Lehtomäki oli lähin nurmikenttä. Tuolloin oli arvo sinänsä päästä joukkueharjoitusten ulkopuolella nurmelle treenaamaan, kun vaihtoehtoina olivat Sarkolan tien vieressä oleva puistokaistale tai Valkealan kirkonkylän alati pöllyävä hiekka. Muistan edelleen useat treenit Lehtomäessä, kun isäni keräsi koko perheen suksikepit kotoa ja teki niistä pujotteluradan kentälle.
Näistä ajoista on kuitenkin tultu hurjasti eteenpäin ja Lehtomäessä onkin nyt moderni tekonurmi, jonka ansiosta Lehtomäen kentästä on tullut omalla tavallaan yksi kouvolalaisen jalkapalloilun keskuksista. Tästä osoituksena ovat mm. Mypan liigacupin pelit, jotka se voi pitkästä aikaa pelata Kouvolassa. Vielä minun aikanani Mypassa talvikauden kotiottelumme pelattiin Lahden suurhallissa tai Talissa Helsingissä.
Kahtena viime keväänä olen HJK:n paidassa pelannut yhden ottelun Lehtomäessä ja olen tuntenut tiettyä haikeutta, kun olen opastanut HJK:n bussin Ravikylän läpi kentälle. Muistan, kun toissa vuonna eräs maamme parhaista pelaajista ei löytänyt istumapaikkaa siinä vanhassa Lehtomäen kopissa, ja näin hän vaihtoi varusteensa jääkiekkokaukalon vaihtoaitiossa. Nyt tämäkin epäkohta on korjattu ja tilat ovat viimeisen päälle kunnossa.
Parantuneet sosiaalitilat eivät kuitenkaan auttaneet meitä tänä keväänä vaan pisteet taisivat jäädä Kouvolaan. Uskon, että uusittu Lehtomäen kenttä antaa tuleville pelaajasukupolville omalta osaltaan hyvät mahdollisuudet kehittymiseen. Satsaukset tällaisiin olosuhteisiin näkyvät vasta vuosien päästä, mutta suunta on ehdottomasti oikea.
Peltirummulle menestyksekkäitä hetkiä Lehtomäessä!
(Tuomas Kansikas, HJK ~ 2012).


2013:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (22. peräkkäistä kautta) - sijoitus: 6/12

Kauden 2013 jälkeen MyPa:n päävalmentajana kolme kautta toiminut Toni Korkeakunnas siirtyi FC Lahteen.


Sudet nousseena takaisin 2. divisioonaan (itälohko):


Pallo-Peikot (PaPe), Voikkaa ~ kolmatta peräkkäistä kautta 3. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Sudet/2 antoi paikkansa 3. divisioonassa FC Kouvolalle (Kouvola Akatemia) (Kaakkois-Suomi).

FC Peltirumpu ~ nousijana 3. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).


Inkeroisten Purha (Purha) ~ nousijana 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

FC Villisiat (Elimäki) ~ viidettä peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).


Inkeroisten Purha/2 (Purha/2) ~ nousijana 5. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Valkealan Kajo (VKajo) ~ viidettä peräkkäistä kautta 5. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Voikkaan Potkupallokerho (VoPpK) ~ toista peräkkäistä kautta 5. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Sudet/3 Reservi ~ 5. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).


MyPa FC ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Hirvelän Hirvet (HiHi) (Anjalankoski) ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

FC Peltirumpu/2 ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Pallo-Peikot/2 (PaPe/2), Voikkaa ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Kaipiaisten Kajastus (Kajastus) ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Jaalan Voima (JaVo) ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

Korian Ponsi/Sudet-4 y.j. ~ 6. divisioonassa (Kaakkois-Suomi).

2014:

MyPa ~ VEIKKAUSLIIGASSA (23. peräkkäistä kautta): sijoitus Muurisen johdolla 8/12.

Antti Muurinen aloitti MyPa:n päävalmentajana Toni Korkeakunnaksen seuraajana.

MyPa:n miehistö liigakaudelle 2014 - Antti Muurinen aloitti managerina (kuva seuran nettisivulta - kiitos). Ylärivissä punapaidat vasemmalta: Sasha Anttilainen, Toni Lindberg, Nosh A Lody ja Tuomas Aho.
Keskirivin punapaidat vasemmalta: Kassiano Soares, William de Mattia ("Dema"), Pyry Soiri, Denis Abdulahi, Valeri Minkenen ja Tommi Vesala.
Eturivissä vasemmalta: Stefano Pinho, Ville Salmikivi, Atte Hoivala, (mv) Niko Huusko, valmentaja Antti Muurinen, (mv) Ville Iiskola, Aleksi Ristola, Pekka Sihvola ja Antti Koskinen.


(6.4.2014) MyPa voitti kotiavauksessaan Muurisen Johdolla Shefki Kuqin FC Hongan jännärissä 4-3.

('Veikkausliiga', 6.4.2014): MYPA dramaattiseen voittoon: Jalkapallokauden avauskierroksilla peli on usein varovaista ja vähämaalista. Tämä myytti rikottiin MYPA:n ja Hongan avauksessa sunnuntaina, sillä Saviniemessä tehtailtiin seitsemän maalia. MYPA:n kolmas tasoitus lannisti lopulta Hongan, ja Toni Lindbergin loppuminuuttien puskumaalilla koko pistepotti jäi Myllykoskelle maalein 4-3 (0-1).
Ottelun seitsemästä maalista neljä syntyi erikoistilanteista. Honka meni avauspuolikkaalla johtoon vapaapotkusta, jonka Dani Hatakka puski toppareiden välistä sisään. MYPA:n tasoituksen pinkoi Deman hienosta syötöstä sisään Tommi Vesala. Honka kuitenkin kuittasi lähes saman tien, kun kulman jälkeen pallo pomppi poikkihirrestä Roni Porokaralle, joka ehti jysäyttää paluupallon maalin kattoon.
MYPA tasoitti Pekka Sihvolan saatua juoksupallon linjan taakse, mutta heti keskialoituksen jälkeen Honka tuli väkevästi ja Ville Iiskolan vastaantulosta tuomittiin rankkari. Sen Ilari Äijälä pani varmasti verkkoon ja peli oli 2-3.
Kolmannesta tasoituksesta Honka ei enää toipunut. Maalipörssin kärkeen siirtynyt Tommi Vesala pinkoi taas vetopaikkaan ja Walter Viitala joutui antautumaan. Tasapeli olisi vaiherikkaan pelin jälkeen saattanut kelvata molemmille, mutta MYPA iski minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Sasha Anttilainen pelasi oikealla Ville Salmikiven läpi, ja Honka joutui puolustamaan tilanteen kulmaksi. Juha Pirinen antoi korkeimmalle nousseen Toni Lindbergin päähän, ja nuori Honka oli kaadettu maalijuhlassa.

MYPA FC Honka-ottelussa 6.4.2014: (mv) Ville Iiskola, Tommi Vesala, Toni Lindberg, Nosh A Lody, Antti Koskinen (Pyry Soiri), Juha Pirinen, William de Mattia ("Dema"), Denis Abdulahi, Valeri Minkeenen (Ville Salmikivi), Sasha Anttilainen ja Pekka Sihvola. Vaihdossa (mv) Jere Pyhäranta, Atte Hoivala, Tuomas Aho, Kassiano Soares ja Leandro Motta.


Länsi-Savo uutisoi 21.9.2014 MyPa:n olevan taloudellisesti kriittisessä tilassa. Koko olemassaolo oli vaakalaudalla.


SUDET pudonneena 3. divisioonassa.

2015:

MYPA ei saanut rahavaikeuksissaan enää lisenssiä VEIKKAUSLIIGAAN:
Myllykosken upea jalkapallohistoria sai surullisen lopun.

MYPA ei laittanut konkurssikierteessään joukkuetta enää millekään sarjatasolle.

Huhtikuussa 2014 ei vielä osattu pelätä, että MYPA olisi kauden 2015 alkaessa kadonnut jalkapallokartaltamme (kuva: S&J).


SUDET Kouvolan "ykkösseurana" ~ nousijana 2. divisioonassa (Itä).


3. divisioona:

FC Peltirumpu ~ kolmatta peräkkäistä kautta 3. divisioonassa.

"FC Peltirumpu * 2015": Maalivahdit: Juha-Matti Mäkelä, Eetu Karjalainen, ja Mikko Mäntynen.
Puolustajat: Gerbaw Byman, Toni Inkeroinen, Heikki Järvisalo, Markus Karlsson, Petteri Mäkelä, Petri Marttila, Iiro Arima ja Jaakko iisokola.
Keskikenttä: Joni Koskinen, Jukka Kujala, Jukka-Pekka Laherto, Panu Penttinen, Heikki Pulkkinen ('C'), Jani Suuronen, Arto Uotila ja Jere Sjögren.
Hyökkääjät: Toni Marttila, Jyri Ruikka, Miikka Suleva, Marko Åhman, Matias Kujala, Ville Rautakorpi ja Joona Raatikainen.
Valmentajat: Jari Silppula, Joona Venäläinen ja Heikki Pulkkinen.

Purha (Inkeroinen) ~ nousijana 3. divisioonassa.


4. divisioona:

KAJO (Valkeala) ~ toista peräkkäistä kautta 4. divisioonassa.

Sudet/2 ~ toista peräkkäistä kautta 4. divisioonassa.

PaPe ~ nousijana 4. divisioonassa.


5. divisioona:

VoPpk (Voikkaa) ~ neljättä peräkkäistä kautta 5. divisioonassa.

Purha/2 (Inkeroinen) ~ kolmatta peräkkäistä kautta 5. divisioonassa.

FC Peltirumpu/2 ~ toista peräkkäistä kautta 5. divisioonassa.

FC Villisiat (Elimäki) ~ pudonneena 5. divisioonassa.


6. divisioona:

MYPA FC ~ 6. divisioonassa.

Korian Ponsi (KPonsi) ~ 6. divisioonassa.

KAJO/2 (Valkeala) ~ 6. divisioonassa.

JaVo (Jaalan Voima) ~ 6. divisioonassa.

Kajastus (Kaipiainen) ~ 6. divisioonassa.

Hirvelän Hirvet (HiHi) ~ 6. divisioonassa.

FC Rumpu (= "FC Peltirumpu/3") ~ 6. divisioonassa.

"Rumpu FC" on v.2014 perustettu FC Peltirummun reservijoukkue ("FC Peltirumpu/3"), joka pelaa Kaakkois-Suomen piirin kutosen pohjoislohkossa.
Pelaajat: Saku Rikala, Harri Hölttä, Sami Kuusela, Matti Rantalainen, Tomi Huusari, Pasi Sarilampi, Teemu Karvonen, Antti Saku, Lasse Sankala, Mane Keskitalo, Esa Åkerblom, Mikko Hartikainen, Lasse Vainio, Juho Mänttäri ja Joni Kettunen.

2016:

2. divisioona:

SUDET Kouvolan ykkösseurana ~ toista peräkkäistä kautta 2. divisioonassa (lohko A).


3. divisioona:

FC Peltirumpu ~ neljättä peräkkäistä kautta 3. divisioonassa.

Purha (Inkeroinen) ~ toista peräkkäistä kautta 3. divisioonassa.


4. divisioona:

Sudet/2 ~ kolmatta peräkkäistä kautta 4. divisioonassa.


5. divisioona:

Korian Ponsi (KPonsi) ~ nousijana 6. divisioonassa.

PAPE ~ pudonneena 5. divisioonassa.

VoPpk (Voikkaa) ~ viidettä peräkkäistä kautta 5. divisioonassa.

Purha/2 (Inkeroinen) ~ neljättä peräkkäistä kautta 5. divisioonassa.

FC Peltirumpu/2 ~ kolmatta peräkkäistä kautta 5. divisioonassa.


6. divisioona:

FC Villisiat (Elimäki) ~ pudonneena 6. divisioonassa.

MYPA FC ~ 6. divisioonassa.

VKajo (Valkeala) ~ pudottautuneena 4. divisioonasta suoraan 6. divisioonaan.

JaVo (Jaalan Voima) ~ 6. divisioonassa.

Kajastus (Kaipiainen) ~ 6. divisioonassa.

Hirvelän Hirvet (HiHi) ~ 6. divisioonassa.

FC Rumpu (= "FC Peltirumpu/3") ~ 6. divisioonassa.

Korian Ponsi/2 (KPonsi/2) ~ aloitti 6. divisioonassa.

KUMU Edustus ~ aloitti 6. divisioonassa.

2017:

Kakkonen:

SUDET Kouvolan ykkösseurana ~ kolmatta peräkkäistä kautta Kakkosessa (lohko A).


Kolmonen:

FC Peltirumpu ~ viidettä peräkkäistä kautta Kolmosessa.

Purha (Inkeroinen) antoi sarjapaikkansa MYPA:lle (valmentajana Jukka Karjalainen).

PURHAN SARJAPAIKKA MYPALLE (6.11.2016): MYPA (MYPA Juniorit ry) ja Purha ry ovat sopineet yhteistyöstä, jossa tällä kaudella Kaakkois-Suomen kolmosessa Purhan hallinnoima sarjapaikka siirtyy MYPA:lle kaudesta 2017 alkaen. Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piirihallitus hyväksyi sarjapaikan siirron kokouksessaan 7.11.2017.
Sarjapaikan siirto tapahtuu Purhan aloitteesta. Seurat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä kolmosen edustusjoukkueen kanssa koko kauden 2016 ajan. MYPA on tarjonnut joukkueelle valmennus- ja tapahtumajärjestelyapua. Purhan puheenjohtaja Reijo Räästi toteaa, että suurin syy sarjapaikan siirrolle oli heidän puoleltaan tekijöiden vähyys sekä motivoituneitten pelaajien puute.
"Sen takia lähestyimme MYPA:a talvella. Myös sarjana kolmonen on jo melkoisen arvokas. Tärkeimpänä syynä kaikkeen on, että Kouvolan alueen seuroilla säilyy kolmosen paikka, jossa junioreista aikuisuuteen siirtyvät pelaajat saavat tarpeeksi tasokkaan valmennuksen sekä mielekkään sarjatason."
MYPA:n puheenjohtaja Pekka Kolehmainen huomauttaa, että joukkue tavallaan vain vaihtaa nimeä. Sarjapaikka ei ole keneltäkään pois.
"Tämä on luonnollinen jatko yhteistyölle, jota olemme nyt vuoden verran käytännössä harjoittaneet edustusjoukkuetasolla. Junioreissahan meillä on ollut tiivistä yhteistyötä jo pitemmän aikaa. Ensimmäisenä tavoitteena on luoda ammattimaiset toimintamahdollisuudet ja edellytykset oikealla sarjatasolla. Haluamme myös palauttaa perinteet paikkakunnalle. Tuleehan ensi vuonna 70 vuotta täyteen jalkapalloseuran perustamisesta Myllykoskella. Seuramme tekee asiat laadukkaasti. Haluamme nyt rakentaa ja vahvistaa ammattitaitoista toimintaamme, joka on pohjana myös kilpailullisiin tavoitteisiin. Toiminnan on oltava laadukasta myös varsinaisen pelin ulkopuolella, esimerkiksi viestinnässä ja tapahtumajärjestelyissä."
Kolmosessa pelaavan Purhan ja ensi kaudella MYPA:n edustusjoukkueen valmennuksesta on vastannut MYPAn valmennuspäällikkö Jukka Karjalainen. Hän korostaa, että jokaisella seuralla tulee olla edustusjoukkue tavoitteesta ja tasosta riippumatta.
"Joukkueen toiminnan on oltava ammattimaista, kilpailullista, urheilullista, sitouttavaa sekä lähellä junioritoimintaa. Edustusjoukkue täydentää ja varmistaa pelaajapolun. Sopiva sarjataso motivoi nykyisiä ja tulevia pelaajia yleisöä, taustajoukkoja ja yhteistyökumppaneita."
Kolmosessa pelaava edustusjoukkue aloittaa uuden harjoituskautensa heti vuodenvaihteen jälkeen. Syksyn aikana valmistellaan myös pelaajasopimuksia ja hankintoja.
Sekä MYPA että Purha jatkavat toimintaansa normaalisti myös omilla ja yhteistyöjoukkueilla, erityisesti junioripuolella. Purhalla on edelleen joukkue viitosdivarissa.


Nelonen:

Korian Ponsi (KPonsi) ~ nousijana Nelosessa.

Sudet/2 ~ neljättä peräkkäistä kautta Nelosessa.

2018:

Kakkonen:

MYPA taas Kouvolan ykkösseuraksi ~ nousijana Kakkosessa - nousi edelleen Ykköseen (valm. Jukka Karjalainen).


Kolmonen:

FC Peltirumpu ~ kuudetta peräkkäistä kautta Kolmosessa.

Sudet pudonneena Kolmosessa - nousi takaisin Kakkoseen.


Nelonen:

Purha (Inkeroinen) nousijana (ent. Purha/2 ~ Purha antoi kaudelle 2017 sarjapaikkansa MyPa:lle).

Korian Ponsi (KPonsi) ~ toista peräkkäistä kautta Nelosessa.

2019:

Ykkönen:

MYPA nousijana Ykkösessä - sijoitus: 9/10 (sarjapaikka säilyi täpärästi) (valm. Jukka Karjalainen)


Kakkonen:

Sudet nousijana Kakkosessa - putosi takaisin Kolmoseen.


Kolmonen:

FC Peltirumpu ~ seitsemättä peräkkäistä kautta Kolmosessa * Kauden jälkeen luopui sarjapaikastaan fuusion merkeissä (KJP Sudet).


Nelonen:

KAJO (Valkeala) ~ nousijana Nelosessa.

Purha (Inkeroinen) ~ toista peräkkäistä kautta Nelosessa.

Korian Ponsi (KPonsi) ~ kolmatta peräkkäistä kautta Nelosessa.


Kauden 2019 jälkeen Kouvolassa tehtiin neljän seuran välillä yhteistyösopimus (fuusio):

Kouvolalaisseurat puhaltavat vihdoin yhteiseen hiileen:
Susien, FC Peltirummun, MyPan ja KJP:n yhteistyösopimus on kautta aikojen laajin kouvolalaisessa edustustason jalkapallossa.
FC Peltirumpu luovuttaa Kolmosen paikkansa uudelle seuralle KJP Sudet (myöhemmin KJP).

(Kouvolan Sanomat, 28.9.2019): Kouvolalaisseurat puhaltavat vihdoin yhteiseen hiileen ~ Susien, FC Peltirummun, MyPan ja KJP:n yhteistyösopimus on kautta aikojen laajin kouvolalaisessa edustustason jalkapallossa.
Kouvolan Sudet, FC Peltirumpu, MyPa ja KJP ovat päässeet yhteisymmärrykseen laajasta miesten jalkapallon edustustason yhteistyöstä. Tavoitteena on varmistaa mahdollisimman laadukkaan jalkapallotoiminnan jatkuvuus Kouvolassa. Lauantaina Susien viimeisen sarjapelin yhteydessä Kouvolan keskuskentällä allekirjoitettu yhteistyösopimus on kautta aikojen laajin kouvolalaisessa edustustason jalkapallossa. Sopimuksella on tarkoitus vahvistaa jalkapallon asemaa Kouvolassa sekä luoda edellytykset junioripelaajien systemaattiseen kehittämiseen Suomen huipulle.
Yhteistyösopimuksen puitteissa on tarkoitus myös selvittää farmisopimuksen solmimista MyPan ja KJP Sudet välille.

FC Peltirumpu luopuu sarjapaikasta: Yhteistyön myötä FC Peltirumpu luopuu päättyvän kauden jälkeen Kolmosen sarjapaikasta. Peltirumpu ja Kakkosesta Kolmoseen putoava Sudet yhdistävät voimansa ja jatkavat kaudella 2020 Kolmosessa KJP Sudet -nimellä. Kaudella 2021 Kolmosen sarjapaikan ottaa vastaan KJP. Vuoden siirtymäaika tarvitaan, koska KJP:llä ei vielä ole varsinaista seurastatusta.
Joukkueen pelaajisto tullaan kokoamaan pääasiassa Susien, Peltirummun ja MyPan edustusjoukkueiden pelaajista, sekä KJP:n B-junioreista yli-ikäisiksi kasvavista pelaajista. Valmennus ja joukkueen organisaatio muodostetaan Susien ja Peltirummun toimijoista. Myös joukkueen taustahenkilöt tulevat samoista seuroista.
- Haluamme tarjota alueen pelaajille laadukasta ja kilpailullista valmennusta ja luoda aidon pelaajaputken kouvolalaisille junioreille aina MyPan edustusjoukkueeseen saakka, puheenjohtajat Esa Åkerblom (Peltirumpu), Merja Larikka (Sudet), Mika Kaleton (MyPa) ja Jarmo Mäkelä (KJP) toteavat seurojen yhteisessä tiedotteessa.

2020:

Ykkönen:

LINKKI: MYPA * YKKÖNEN 2020 (erikoissivullemme).


Kolmonen:

KJP Sudet ~ Susien ja pudonneen FC Peltirummun uusi fuusioseura.


Nelonen:

KAJO (Valkeala) ~ nousijana Nelosessa.

Purha (Inkeroinen) ~ toista peräkkäistä kautta Nelosessa.

Korian Ponsi (KPonsi) ~ kolmatta peräkkäistä kautta Nelosessa.

jalkapallosivustomme etusivulle.