1945-46:

HELSINKI * 1945-46:

SPL:n SM-sarjassa mukana kolme joukkuetta Helsingistä (HPS, KIF ja Sudet):

SPL:n omassa pääsarjassa ratkaistiin ensin "SPL:n Suomen mestari" (VIFK). Kahdeksan joukkueen sarjassa HPS oli neljäs, KIF viides ja Sudet kuudes. SM-sarja aloitettiin syksyllä 1945 ja pelattiin loppuun vasta keväällä 1946. Tästä hankalasta tavasta päästtiin eroon vasta vuonna 1948, jolloin yli vuodenvaihteen menneen sarjan 1947-48 jälkeen pelattiin vielä loppukesästä ja syksyllä kokonaan uusi SM-sarja 1948 .


Liittojen yhteinen Suomen mestaruus 1945-46 ratkaistiin SPL:n ja TUL:n mestarien finaalissa:

Ei helsinkiläisjoukkueita finaalissa:

Liittojen mestarien välisen SM-finaalin voitti VIFK, voittamalla TUL:n mestarin TPV:n: TPV-VIFK 2-5, VIFK-TPV 0-1 ja uusinta Helsingissä: VIFK-TPV 5-1.


Suomensarjasta HIFK ja HJK nousivat SM-sarjaan (SPL):

Suomensarjassa pelattiin kahdeksan joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi parasta nousivat seuraavaan SPL:n SM-sarjaan: HIFK voitti ja HJK toinen. Kallion Palloseura oli viides.


Maakuntasarjassa kaksi helsinkiläistä lohkoa (I ja II):

Koska Suomensarja oltiin seuraavalle kaudelle 1946-47 muuttamassa yksilohkoisesta (8 joukkuetta) kaksilohkoiseksi (2x8 joukkuetta) tarvittiin nyt Maakuntasarjasta poikkeuksellisesti paljon nousijoita.
Kaksitoista lohkovoittajaa (arvottiin) kuuteen otteluun, joiden voittajat nousivat suoraan Suomensarjaan seuraavalle kaudelle.
Kuusi hävinnyttä ottelupareista sai vielä toisen mahdollisuuden: mukaan otettin Suomensarjan 1945-46 kaksi huonointa (KuPS ja Haka) ja nyt arvottiin neljään otteluun parit. Voittajat näistä pareista pelasivat seuraavalla kaudella Suomensarjassa.
Nousijoita oli ensimmäisistä peleistä SePS, YVPS, IKissat, EIF, TPK, WP-35. Arsenal ja Jäntevä nousivat toisista peleistä. Haka ja KuPS säilyttivät sarjapaikkansa. Mainittakoon, että TPV' ei tarkoita tässä yhteydessä Tampereen Pallo-Veikkoja vaan Tornion Pallo-Veikkoja.

Kausi 1945 * Kausi 1946-47.

Jalkapallosivuston ETUSIVULLE.

jalkapallosivuston ETUSIVULLE.