1938:

HELSINKI * 1938:

HJK mestari, HT neljäs, HPS viides ja HIFK kuudes:


Edelleen vain KIF Itä-Länsi-sarjassa - nousukarsinnoista ei pääsyä SM-sarjaan:

Helsinkiläisjoukkueista vain KIF pelasi toisella sarjatasolla (Itä-Länsi-sarja). Lohkoja oli nyt neljä, itäiset ja läntiset sarjat oli jaettu vielä eteläisiin ja pohjoisiin ryhmiin. Kunkin lohkon voittaja pääsi jatkamaan nousukarsintoihin.
KIF voitti Länsi-sarjan eteläisen lohkon ja kohtasi ensimmäisessä karsintaottelussa Länsi-sarjan voittajan Pietarsaaren Drott-seuran. Kaksiosaisessa karsinnassa KIF voitti pelit 4-1 ja 2-1 päästen seuraavaksi kohtaamaan Itä-sarjasta vastaavan eli Viipurin Reippaan - KIF hävisi pelit 2-3 ja 1-2.
KIF sai vielä mahdollisuuden pelata noususta, sillä se kohtasi vielä Mestaruussarjan toiseksiviimeiseksi jääneen KPT:n (Kuopio). KPT voitti pelit 4-2- ja 3-2, joten kuopiolaiset säilyttivät SM-sarjapaikkansa ja KIF lopulta joutui tyytymään toisen sarjatason paikkaansa seuraavalle kaudelle.


Pallo-Pojat Maakuntasarjassa:

Pallo-Pojat (Helsinki) mukana Maakuntasarjan pienimuotoisissa ympyröissä. Pallo-Pojat nousi seuraavalle kaudelle toiselle sarjatasolle voittamalla Paraisilla PIF-seuran lukemin 2-1.


Pitäjänmäen Tarmon jalkapallojoukkue 1930-luvun lopulla. Seura oli perustettu helmikuussa 1925. Seuran toiminta alkoi vilkkaana ja olosuhteisiin nähden monipuolisena. Keskusliitoksi valittiin Työväen Urheiluliitto TUL, mikä oli luonnollista jäsenten taustaa ajatellen. Seuran nimeksi valittiin Pitäjänmäen voimistelu- ja urheiluseura Tarmo. Myöhemmin nimi sitten lyheni Pitäjänmäen Tarmoksi. Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Lauri Manninen (1891 - 1939). Hän johti seuraa kymmenen vuotta.

Kausi 1937 * Kausi 1939.

Jalkapallosivuston ETUSIVULLE.