1936:

Maakuntasarja (uusi kolmas sarjataso) jaettiin itä- ja länsilohkoihin, ja kukin alueellinen piiri sai lohkoihin yhden paikan, joihin selviytyi alueellisten karsintojen voittajat.
Idän lohkon voitti Kouvolan Urheilijain Palloilijat ja lännen Porin Palloilijat. Lohkovoittajat nousivat seuraavan kauden Itä-Länsi-sarjan vastaaviin lohkoihin. Liittohallituksen päätöksellä nousi myös Hangö Bollklubb. Helsingin edustajana Maakuntasarjaan pääsi Makkabi (ent. Stjärnan), joka hävisi HBK:lle (Hangö Bollklubb) 0-1 ja tie nousi pystyyn.

HELSINKI * 1936:

Kaikki mitalisijat Helsinkiin ~ nimellisesti ensimmäisessä Mestaruussarjassa :

HJK mestariksi ensimmäisessä SM-sarjassa.

Aatos Lehtonen (s. 1914), keskushyökkääjä, voitti HJK-paidassa kaksi Suomen mestaruutta (1936 ja 1938). Hän pelasi urallaan 18 A-maaottelua. Hän aloitti uransa 1933-34 TUL:n Ponnistuksessa ja siirtyi sitten HJK-paitaan, missä hän pelasikin koko loppu-uransa (1934-47).

HPS hopealla SM-sarjassa.

HIFK prinssilla SM-sarjassa.

Helsingin Toverit (HT) viidentenä SM-sarjassa.


KIF ainoana helsinkiläisenä uuden Itä-Länsi-sarjan länsilohkossa ~ kolmantena.

Helsinkiläisjoukkueista vain KIF pelasi toisella sarjatasolla (uudelta nimeltään nyt Itä-Länsi-sarja - entinen B-sarja). Itä-Länsi-sarjassa pelattiin itäinen ja läntinen alkulohko, joista kaksi parasta pääsi uuden Mestaruussarja-nimellä tunnetun (entisen A-sarjan) nousukarsintoihin.
Läntisessä alkulohkossa oli mukana helsinkiläisjoukkueista vain KIF, joka jäi nousukarsintojen ulkopuolelle sijoittuen kolmanneksi.


Kaudella 1936 pelattiin ensimmäinen virallinen Maakuntasarja:

Makkabi Helsingin edustajana ensimmäisessä, uudessa Maakuntasarjassa:

Helsingin edustajana Maakuntasarjaan pääsi Makkabi (ent. Stjärnan), joka hävisi HBK:lle (Hangö Bollklubb) 0-1 ja tie nousi pystyyn.

jalkapallosivuston ETUSIVULLE.